用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日in左荃灣救世軍
go

今日in左荃灣救世軍 [複製鏈接]

一出世就排!好開心今日終於有得見!但係我地竟然一去到係見校長,見完就走得!當中佢都係同我地傾下學校理念之類!問下仔仔叫咩名!無考過佢嘢!所以都好奇怪!唔知會唔會收佢!

有無人已經讀緊?可唔可以分享下!佢地上小一會唔會好辛苦?

2    0    0    0

tomato100hk 發表於 14-11-10 14:45
一出世就排!好開心今日終於有得見!但係我地竟然一去到係見校長,見完就走得!當中佢都係同我地傾下學校理 ...
見託兒真係咁簡單架, 因為係排交FORM先後! CONGRATS~~~

請問版主, 你個囝囝係in乜野班?

引用:請問版主,+你個囝囝係in乜野班?

原帖由 米里奧 於 14-11-10 發表
請問版主, 你個囝囝係in乜野班?
K1.

無考佢咩,所以好奇問下!

引用:Quote:原帖由+米里奧+於+14-11-10+發表請問

原帖由 tomato100hk 於 14-11-10 發表
K1.

無考佢咩,所以好奇問下!
荃灣邊間救世軍?

引用:Quote:原帖由+tomato100hk+於+14-11-10+發

原帖由 mamatb 於 14-11-11 發表
荃灣邊間救世軍?
救世軍荃灣幼稚園!全日班!

引用:Quote:原帖由+mamatb+於+14-11-11+發表荃灣

原帖由 tomato100hk 於 14-11-11 發表
救世軍荃灣幼稚園!全日班!
呢種interview好特別wor.我仲以為吳國偉tim

回覆 tomato100hk 的帖子

係咁架.我之前study過d網頁.佢地係跟輪候次序收生.不會點考小朋友.有教無類.請問你小朋友係咪好大b?

我囡都岩岩in 完油塘救世軍, 又係無嘢考, 只係一班小朋友入房玩玩具, 家長坐班房旁邊d 櫈, 老師在旁觀察, 間唔中老師走過去同小朋友一齊玩, 之後校長入嚟同家長傾入讀呢間學校既expectation, 所以我都唔知佢憑咩準則收生
但佢家長問卷有問: 係咪校長, 係咪職工, 有無阿哥家姐讀緊, 係咪住附近之類

我係N 無, 全部都唔係, 所以都擔心佢唔收我囡, 不過見嗰日情況, 個老師陪我女玩咗好耐, 似乎幾LIKE 佢

回覆:今日in左荃灣救世軍

好似n先係排先後,我都in 咗,果日好多人,但得30個位

引用:回覆+tomato100hk+的帖子 係咁架.我之前st

原帖由 Dediamond 於 14-11-11 發表

係咁架.我之前study過d網頁.佢地係跟輪候次序收生.不會點考小朋友.有教無類.請問 ...
係一月!一出世就交表!不過n1都入唔到!佢只收十二人!

唔駛擔心,救世軍幼兒學校係咁架,都唔算面試,係面談,正常輪得到去見都會有offer。
入到去係好幸運,如你不take offer會有很多人多謝你的!

SA Nursery係咁架!如果小朋友正正常常,見得你都表示會收,除非小朋友有明顯不正常行為,佢他先會睇得仔細D

阿女報名時排48號都無機會in

引用:阿女報名時排48號都無機會in+

原帖由 米里奧 於 14-11-17 發表
阿女報名時排48號都無機會in
我排五十幾!點解你四十八無得面試?

輪候編號: 2013-048
剛剛打去學校問, 話N1只收10-12人, 阿女排48號應該要等到2015年尾先有機會面試N2(即係K1).

我係今年N班媽咪. 上年我地去INTERVIEW時都有同一問題, 見完校長即係點?
無錯, 有得見, 即係等於收左. 校長會同家長講佢地既教學理念, 等家長清楚了解下間學校係唔係適合佢地小朋友讀

N班, 得12個位. 根據今年既小朋友 .... 最細出世個B 係1月15日出世.

作為媽咪, 係仔未返學前的確都仲1516揀唔揀而間學校好, 因為唔太知間學校有咩好, 雖然人人都話好, 但又唔知有乜真係咁好. 但仔返左2個月學之後... 原本係屋企係港童嚟既佢, 而家真係自理高晒, 會自己入房自己訓覺, 自行收拾玩具, 食飯唔會再走嚟走去. 勁鐘意睇書... 等等. 所以如果有OFFER的話, 的確值得比仔女入去讀.

引用:+本帖最後由+mswongmama+於+14-11-21+12:00

原帖由 mswongmama 於 14-11-21 發表

我係今年N班媽咪. 上年我地去INTERVIEW時都有同一問題,  ...
又真係好好喎

thsflimama 發表於 14-11-21 12:44
又真係好好喎
係, 所以如果佢收你小朋友, 我覺得真係要好好珍惜.

好開心,救世軍收左我仔了!一月尾就去註冊!

‹ 上一主題|下一主題