用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 st cat pn interview 有感學校。。
go

st cat pn interview 有感學校。。 [複製鏈接]

好無愛心同同情心
今日見到有個媽媽同個女俾人趕走,俾人取消資格。。

2    0    0    0

引用:好無愛心同同情心 今日見到有個媽媽同個女

原帖由 staribi 於 14-02-20 發表
好無愛心同同情心

...
點解呀

好無愛心同同情心

...
比人趕走咁嚴重?發生咩事呀?

好無愛心同同情心

...
知道內情嗎?可能佢地拎左人地既form扮自己既form.

回覆:st cat pn interview 有感學校。。

張 form 上面有相架喎~ 唔會啩。

點解会發生咁嘅事?

D職員搵唔到佢份長form(自己寄回學校個份)。。話係佢責任,縂之學校收唔到。但個媽媽有影印定己寄出個分野作proof,雖然活無郵ch0p證明。但職員搵都唔幫佢搵下,凈係拉佢去一邊講。叫佢走。個職員當時問佢寄過D咩出去,個媽媽答完xx同xx同xx個職員求其就話「哦,聽你甘講你寄番來嘅出世紙都唔啱!所以我地收吾到咼。。」但我心諗關咩事

好擔心喎,會唔會去到又話冇收到我份form又踢我出門口,你而家問我寄咗啲乜嘢返去,我一定唔記得啦

引用:D職員搵唔到佢份長form(自己寄回學校個份)

D職員搵唔到佢份長form(自己寄回學校個份)。。話係佢責任,縂之學校收唔到。但個媽媽有影印定己寄出個分野 ...
好慘姐

好慘喎.....

Poor mom and children

但係interview 要帶張回條woh, 張回條係學校寄比我地通知幾時in woh. 學校點會唔見呀?定係位家長連回條都收唔到?

ktlytton 發表於 14-2-20 17:55
但係interview 要帶張回條woh, 張回條係學校寄比我地通知幾時in woh. 學校點會唔見呀?定係位家長連回條都 ...
應該係搵唔到張APPLICATION FORM.

所以我報學校一定係親自去學校交form.

機會都冇,果位家長今晚心情實好差,睡不著,慘!

引用:Quote:ktlytton+發表於+14-2-20+17:55+但係

原帖由 konew720 於 14-02-20 發表
應該係搵唔到張APPLICATION FORM.

所以我報學校一定係親自去學校交form.
咁就真係慘

有冇收到application form 既 acknowledgement letter 先?有就有得上訴。
冇就好難講誰對誰錯。就算俾你繼續in都唔會有好結果,不用强求。

引用:有冇收到application+form+既+acknowledgem

原帖由 tabo.eddy 於 14-02-20 發表
有冇收到application form 既 acknowledgement letter 先?有就有得上訴。
冇就好難講誰對誰錯。就算俾你繼 ...
乜有acknowlegement letter 咩????

有呀。個媽媽有出示interview card ga...
只係學校找不到佢寄番去個份。

我當時同個仔俾人叫企埋去個個媽媽度,因為學校職員又係話搵唔到我個仔個份form!
我即刻叫佢地找多幾次,佢flip har flip har就話真係無喎,點知中途俾我見到sip 左起笫二度。。我一見到我仔張相就喊丨停!「咪係度囉!」如果唔係我仔又俾人趕走被取消資格。

真係勁慘喎!真係冇理由人地都出示左証明,都要趕人走,報名費就照收!!咁處理方法好差喎!!我仲諗緊明天好唔好去in,因為太早成8點幾,個女完全未訓醒!

St cat出得interview card比個家長,一定收左人application form 先跟著d資料去出。個家長有interview card,點可以話人冇寄。唔通係我記錯?

‹ 上一主題|下一主題