用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Swindon思博幼稚園
go

Swindon思博幼稚園 [複製鏈接]

好少在BK見到荃灣Swindon思博幼稚園的意見.
唔知有冇用家可比D comment?
收左阿囝K1 pm. Interview 時好impress 老師的觀察, 竟然留意埋同阿囝等interview 時玩的(雙語)對話!
謝.
   3    0    0    0

回覆:Swindon思博幼稚園

幼兒園forum果邊有幾個post講緊,你可以去參考下~

現在讀緊K1,是非常好的學校
:oops:

very good! highly recommend,我囡現讀N班, 会直上K1, 好有heart, 同教深程度一年

我個仔黎緊九月會入N班,但之前一路上左半年playgroup,都係同一班老師教,我覺得老師真係好有愛心,呢樣我認為好重要,佢地無心機教個課程會飛天都無用。

[img align=left]http://img.photobucket.com/albums/v653/justinejustine/.jpg[/img]

我囡囡讀緊n班, so far 好鐘意番學, 感覺良好. 每班有有一個廣東話及一個NET班主任, 仲有一個助教. 平均一個對8個小朋友.

回覆:April2019 的帖子

讀緊pn, so far都好滿意,不過始終學費貴,考慮會否轉有學卷K1

我小朋友讀緊n班,係一間好學校,有愛心,語境好,校長好有heart

請問學費大慨幾多錢,另雜費又大慨幾多?我嗰小朋友收K1 pm班,請問有冇校巴?每天上英文班大慨用幾多時間,有冇普通話?

醒目開學勳章

引用:我小朋友讀緊n班,係一間好學校,有愛心,

原帖由 ssshk 於 14-11-05 發表
我小朋友讀緊n班,係一間好學校,有愛心,語境好,校長好有heart
小朋友英文學到嘢嗎?

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+ssshk+於+14-11-05+發表我小

原帖由 LedTV 於 14-11-20 發表
小朋友英文學到嘢嗎?
應該係話進步

回覆:LedTV 的帖子

Received rejection letter today

醒目開學勳章

am offer...不過唔會留位啦,留比大家

received K1-am offer today...!
我也很想知究竟這間學校是否值得讀...
但就INTERVIEW當日睇..環境同老師都不錯~~~

但有冇人知道佢教D野會唔會較淺?
因為我驚小朋友一年級跟唔到...!

BTW,我仲有救世軍,浸會同綠楊未IN...
綠楊我報了N班..因BB是11月尾的細B

引用:received+K1-am+offer+today...!我也很想知

原帖由 honsuki 於 14-11-20 發表
received K1-am offer today...!
我也很想知究竟這間學校是否值得讀...
但就INTERVIEW當日睇..環境同老師都 ...
我睇bk d jm話思博係教深一年

回覆 osk 的帖子

請問你幾時int的?我仲未收到信!!

回覆 honsuki 的帖子

是大b定細b? 我仔9月b報左綠揚無消息

我B係細B...11月尾出世...報思博K1今日收到AM OFFERR~
但報綠楊N班..未IN...因覺綠楊不會收咁細讀K1所以先報N~~~

你地呢???

思博既校長同老師真係有Heart 搞,付出4000蚊,佢比到番咁多野,小朋友進步有眼見。英文係教深一年,派小學都係大抽獎或者考直資,起碼小朋友都要學到野。我個小朋友讀K1, 真係喜出望外ga.

‹ 上一主題|下一主題