用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 啟思PN interview 準備
go

啟思PN interview 準備 [複製鏈接]

收到啟思PN interview通知10/19 下午4點。
但只可以1位家長陪同,你哋會點揀?
要準備啲乜? (阿仔係8月B,仲係舊飯咁點in...)

11    0    0    0

我都想知

回覆:啟思PN interview 準備

帝堡城?

引用:+收到啟思PN+interview通知10/19+下午4點。

原帖由 Filang 於 13-09-25 發表
要準備啲乜? (阿 ...
I wanna know tooooo

引用:+收到啟思PN+interview通知10/19+下午4點。

要準備啲乜? (阿 ...
我仲未收到email, 係咪細B會遲啲interview 呀?

回覆:miniho 的帖子

九龍塘正校

回覆:Evachau 的帖子

正常細B都應該收到e-mail架啦喎~
有無check 係咪跌落垃圾筒?

回覆:啟思PN interview 準備

冇乜得準備。我個女上年 in 深灣軒,佢嗰日心情好全程笑又咁啱有波玩所以收咗 am,但係去其他學校心情唔好又嚇親,reject 哂 waiting 都冇份

引用:冇乜得準備。我個女上年+in+深灣軒,佢嗰日

原帖由 kittyland06 於 13-09-26 發表
冇乜得準備。我個女上年 in 深灣軒,佢嗰日心情好全程笑又咁啱有波玩所以收咗 am,但係去其他學校心情唔好 ...
多謝分享,想請問係group in定單對單in,全程大概用左幾耐?

引用:正常細B都應該收到e-mail架啦喎~ 有無chec

正常細B都應該收到e-mail架啦喎~
有無check 係咪跌落垃圾筒?
真係未收到吖!之前封email只寫住10月11日前會通知幾時interview!

回覆:apple_love 的帖子

登記完首先入一個課室自己玩玩具等待,跟住轉課室玩一陣玩具,老師會比課室叫名,同請家長及小朋友坐响佢對面,先打招呼,老師會攞一盤玩具遂樣同佢玩,問下呢個咩嚟架?想唔想玩呀?老師見我個女唔係好講就問我佢响屋企有冇講嘢。

我個女 in 嗰人心情好好,因為個個老師讚佢對鞋靚,佢响班房玩波唔肯放,老師就一心同佢玩波,我覺得老師好 professional 。

終於呢間係7間之中唯一嘅 am offer, 不過我冇揀因為冇校車去我屋企。

我係 in 深湾軒

回覆:kittyland06 的帖子

你女當時幾大?

回復 Evachau 的帖子

我都係9月細B, 報帝堡城, 都未收到

我個7月尾, 而家咩都未識講, 10月中就面試, 仲8:45am! 我都未瞓醒, 唔好話個B

bb加油, mama加油,

回復 kittyland06 的帖子

想問有冇group interview?

回覆:wsg1015 的帖子

1歳3個月,係6月尾b

回覆:BBMT 的帖子

同一班房有幾 pair 單對單

回復 kittyland06 的帖子

Thank you

啟思我印象中係一位老師對小朋友同一位家長,我IN九龍塘正校,未到之前會安排在outdoor playgroud 玩,到你安排IN 的時間,會排隊上樓到指定的班房,跟住叫你同小朋友坐其中一張檯,一張檯通常2﹣3組IN,有時老師會留意有無小朋友搶玩具,同埋小朋友表現,答唔答中係其次。仲有一樣好重要,佢地著重母語教學,唔喜歡屋企英文多過中文的。
‹ 上一主題|下一主題