用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 迦南幼稚園 (九龍塘) 有無上Playgroup 收了入n班,請分享!
go

有無上Playgroup 收了入n班,請分享! [複製鏈接]

如題!

2    0    0    0

回覆:有無上Playgroup 收了入n班,請分享!

有,pm offer

AM offer

有 pm offer,  but i join the PG

想統計下,因認番Playgroup 的都是pm offer.

Shirleyng      PM
Keithyeung   PM
Katycck.        AM
Mammyleung PM

請其他Playgroup mama 自行報數。

PM offer

我仔10月先join pg,有am offer

my bb join playgroup outside, got PM offer as well.

引用:我仔10月先join+pg,有am+offer +

原帖由 ACLOVE 於 12-11-21 發表
我仔10月先join pg,有am offer
我仔都am offer!我地12月頭先有位上迦南Pg。請問Pg老師有心機及愛心嗎?

囡囡都冇返佢既PG,有PM offer

回覆:wilsus 的帖子

我放棄了KLT Cannan, 我本身在Cannan 上Playgroup , 所以我可以分享。早期發現Playgroup 課程好,有主題,勞工和故事內容有連繫,係n班的濃縮版。上了一段日子後,發現老師對學生有要求,包含反應,要守規則,如小朋友好動不坐定定,老師會要求家長必須嚴加管教,如喊,老師會要求你離開課室冷靜,如唱遊無過跟老師指令做指定動,老師會問小朋友為何不跟,如小朋友無反應,老師會不再理你小朋友了(放棄)。如果小朋友好自律,老師很愛,好果是我講上述那種小朋友,就不適合迦南了。祝大家好運!

十分同意~~我囡囡都係坐唔定個種....第一堂返CANNAN PLAYGROUP,佢唔慣坐定定,想起身,老師又叫佢SIT DOWN,禁我逼佢坐低...佢喊,個老師就叫我抱佢出去....禁小朋友有d係禁家ma~~~d helper都唔會示範下安撫小朋友,係度照唱歌!(個老師就話唔得,驚阻礙進度姐)我囡囡有PM OFFER,D 老師care d 乖坐係度同跟指令做既小朋友only.....我囡囡係d activite 既小朋友,上完佢pg真係知道唔識合~~~

囝囝冇返佢既PG,Lucky got PM offer too

多謝以上媽咪的分享!
死喇!我囝囝都係坐吾定,同埋之前上其他pg都會喊!又扭!又吾聽人地講野!到12月3日上完堂,先同大家分享下!希望去到新環境有所改善啦

有上PG.  AM offer

我仔仔就係試過上pg喊,要出門口。但我唔覺有咩問題,因為佢地喊係會影響上堂的,係門口,我會同仔仔傾下計,係窗望入去其他小朋友玩緊啲咩。同時間,pg姐姐會係課室入面叫我仔仔名,邀請返佢入課室,而仔仔會自己行入去,之後就ok!其實我上其他pg都有呢個措施的,所以我覺得先冷靜左小朋友情緒再入課室係好過係課室入面影響其他小朋友。

而唔跟住做就會放棄,暫時我仲未睇到。唔係我仔仔會跟住做,佢一樣係咩都唔做,但姐姐們會好主動過去拖住佢一齊做。我同姐姐傾過,佢地話每個小朋友唔同,係要比時間佢地適應,由10月到依家,佢開始做少少,我覺得睇到佢有進步,比之前更肯主動行入課室已經好好。

回覆:ACLOVE 的帖子

其實都要睇邊個姐姐,如果係「恩姐姐」帶係有這份愛心和忍耐。如果係「佩儀姐姐」就吾係咁,她對小朋友有要求,也會要求父母嚴厲,我還有其他媽媽都上過這兩個姐姐的班,睇法一樣。你可以留意下!

BORCHRISTY  好有同感呀..我囡之前返左迦南playgroup 7個月..頭6個月係恩姐姐果組..恩姐姐真係好有愛心...點知唔好彩最後一個月被轉左去佩儀姐姐果組  發表於 12-11-29 15:29

回覆:mammyleung 的帖子

咁等我留意下先,因為我仔係恩姐姐班的,thx

其實上佢既pg 老師又唔同教緊真正既老師..我覺得唔可以咁比較

我女上左2個月pg , pm offer
‹ 上一主題|下一主題