用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

.   [複製鏈接]

.

8    0    0    0

回覆:根德園考唱歌

係唔係一定要唱歌先收,咁就吾知。只知好多小朋友做曬task,唱曬都吾收

咁真係隨緣了

babaxmama 發表於 12-11-2 17:22
想請教經驗媽媽爸爸,根德園考唱歌呢 part 是否很重要? 小朋友剛in 完,其他task 都做到,係唔肯唱歌,但 ...
我聽日先去in...
成日覺得考根德園好似去in"超級巨聲"咁...
做乜下下都要人唱歌...=.=?

jolalee  LOL!!!!  發表於 12-11-18 09:38

我有朋友個仔唔唱歌,最後首輪收左,不過係兩年前的事。宜家出生率咁高,就真係唔知了!

回覆:babaxmama 的帖子

你可以留意到咁多野嘅?見你地個老師都好好,我只開頭見佢叫阿囡疊高積木,跟住我就比第二個老師纏住左。 。禮貌上我係望住個老師答。。之後阿囡表演如何就唔知啦!

引用:你可以留意到咁多野嘅?見你地個老師都好好

原帖由 kevinleemita 於 12-11-02 發表
你可以留意到咁多野嘅?見你地個老師都好好,我只開頭見佢叫阿囡疊高積木,跟住我就比第二個老師纏住左。  ...
呢兩個老師都好有耐性,in 我個老師問我幾題後停左,之後我又可以睇住小朋友in一陣,然後老師又再問幾題,最後其實係兩個老師同埋我呢個阿媽引佢再唱歌的。

雖然我都打定輸數 但學校及老師今天給我的印象是幾好的,其他小朋友明後天繼續努力啊!

爸爸話老師係咁問,佢完全唔知阿仔情況。

引用:你可以留意到咁多野嘅?見你地個老師都好好

原帖由 kevinleemita 於 12-11-02 發表
你可以留意到咁多野嘅?見你地個老師都好好,我只開頭見佢叫阿囡疊高積木,跟住我就比第二個老師纏住左。  ...
老師纏住你

咦!st cat同根德今年出同一招對付家長,費時士家長係隔離咁多聲氣,唔知以往係米咁呢?

我都係只知好多小朋友做曬task,唱曬都吾收, 但無唱歌都收, 學校睇咩大家自己估吓啦~~~~~
其實未考前我都唔信, 但親身經歷, 最後得waiting 所以各位媽媽盡左力就算, 唔好太睇重結果

引用:我都係只知好多小朋友做曬task,唱曬都吾收,

原帖由 Sosiusiu 於 12-11-02 發表
我都係只知好多小朋友做曬task,唱曬都吾收, 但無唱歌都收, 學校睇咩大家自己估吓啦~~~~~
其實未考前我都唔 ...
你意思係睇背景?

8/10/07 - 8.6 kg

想問下今年K1收幾多人?學校收有背景人士?

做曬task,唱曬都吾收, 好失望...

引用:我都係只知好多小朋友做曬task,唱曬都吾收,

原帖由 Sosiusiu 於 12-11-02 發表
其實未考前我都唔 ...
我覺得又唔好講到咁黑暗 總會有人識人就入到 但我唔信佔好大個比率 有時做得哂未必係學校想要嘅 有時做唔到又未必係小朋友能力問題 但我最奇怪係點解好多家長都講得出小朋友做哂所以task 有d又話無做過 有d又話做左小小 點解你地睇到 我除左唱歌 同last task puzzle我係完全睇唔到佢做過d咩架

請問KV 同SC 個puzzle 是否相似?SC只是紙我覺得幾難。

fungcarmen  紙PUZZLE, 很難, 我個仔全做錯, 又快,很趕時間  發表於 12-11-3 17:08

引用:Quote:原帖由+Sosiusiu+於+12-11-02+發表我

原帖由 breadbb 於 12-11-02 發表
我覺得又唔好講到咁黑暗 總會有人識人就入到 但我唔信佔好大個比率 有時做得哂未必係學校想要嘅 有時做唔到 ...
老師只係問左我四題問題,而且每問一題又mark 左好耐note, 所以其實我都有幾多時間係睇住小朋友in

引用:想請教經驗媽媽爸爸,根德園考唱歌呢+part+

原帖由 babaxmama 於 12-11-02 發表
想請教經驗媽媽爸爸,根德園考唱歌呢 part 是否很重要? 小朋友剛in 完,其他task 都做到,係唔肯唱歌,但 ...
引導小朋友3次唱歌,Kv老師好好呀。

fungcarmen  我都覺得老師很好,很友善。  發表於 12-11-3 17:09

老師都係問哂小朋友問題後先問家長喎,所以我知道佢問咩都答唔答,唔答既話老師都好有耐性引下佢。
‹ 上一主題|下一主題