用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請推介 馬鞍山 NURSERY
go

請推介 馬鞍山 NURSERY [複製鏈接]

想知合一堂好唔好 ?  係咪轉左校長麻麻地 ?
細仔有冇機會收 ?

靈糧係咪 一定唔收細仔 ???

威寶 wellborn 又如何 ?

IF CASE : 細仔既 AM 唔收, 係咪真係要考慮下 PM 呢 ???

唉. 但真係好唔想俾 仔仔讀 PM ,  定係全日好 D 呢 ?
   2    0    0    0

合一堂n班唔駛諗, 細仔一定唔收, 大仔都收唔晒, 我大囡讀緊k1, 細囡9月讀k1, 轉唔轉校長無乜關係, 1) 我無得比較新舊校長 2) 學校教得幾好, 小女非常喜歡返學

靈糧係無n班o架

私校我唔識答, 康傑, boxhill, wellborn個d應該有n班, 學券校(雖然n班係無學券)就有合一堂, 美善, 浸聯會利安幼兒園...其他唔識答

細仔的確好輸蝕, am 好多都未必有位, 可以先揀pm 收o左先申請轉am, 否則, pm都要讀o架啦, 一係咪做大仔囉, 咁就多d 機會o既

BTW, 合一堂n班無am o既, 一係全日, 一係pm

my son is going for 康傑 full day. i think it is one of the best option in MOS district...

我個仔讀緊康傑全日班,係細仔﹗去年報的時候,唔難﹗
我朋友的仔係10年11月的,報咗康傑,不過收到電話,話應該無位﹗

仲有一間係綠茵,我朋友係開學後報都仲有位﹗
聞說威寶都會有位,boxhill/think就一定唔駛諗﹗

引用:我個仔讀緊康傑全日班,係細仔﹗去年報的時

原帖由 MiniCooperS 於 12-03-08 發表
我朋友的仔係10年11月的,報咗康傑,不過收到電話, ...
康傑今年都難報。我個女是細b,上年9月入表,現在都收唔到信面試。

引用:想知合一堂好唔好+?++係咪轉左校長麻麻地+?

原帖由 hebe2010 於 12-03-06 發表
想知合一堂好唔好 ?  係咪轉左校長麻麻地 ?
細仔有冇機會收 ?
威寶3月17日開放日。你可打去問問,威寶26426033,了解了解。

I recommend 康傑, good cirriculum, nice principal and teachers.

Heard Wellborn and Greenfield also quite good from friends.

回復 winnietingting 的帖子

THANKS 呀

但合一堂門口 又話N班 係 AM, PM &全日

how about boxhill, is it good ? is it difficult to apply?

我個女起個度讀N班........覺得OK LA

我個女都在合一堂讀N班,她非常喜歡返學呀!

MiniCooperS 發表於 12-3-8 00:22
我朋友的仔係10年11月的,報咗康傑,不過收到電話, ...

你好呀, 我仔仔來年會喺康傑讀AM班, 但因佢係獨仔, 我地而家唸緊想幫佢轉全日班, 但又唔知全日班係點喎, 想問你意見呀, 全日班係咪下晝冇野做只係瞓晏覺?你仔仔會唔會獨立左?有咩好處?有咩壞處? 點解會揀全日班既?

回復 Moneybun 的帖子

我起初係報半日的,但因為佢接近兩歲(20個月大)都唔肯食solid food,所以我把心一橫,幫佢轉全日班,心諗...如果佢唔肯食solid food,返咗學,一日要係學校食幾餐,一餐唔食...第二餐都要食喇﹗

全日班
09:00  返學
09:10  早餐+上課 (主題、中文、英文(25分鐘)、識數及分組活動、體能活動及音活動)
11:45  午餐
12:30  故事+排洗
12:40  午睡
14:45  起床+飲水
15:30 興趣班活動 (每日不同︰小園丁、小肌肉訓練、建構活動、電腦世界、互動普話)  
16:30  放學

好處︰獨立D,好過俾工人、爺爺嫲嫲公公婆婆照顧、自理能力會好,老師會幫忙戒片
壞處︰諗唔到

引用:回復+Moneybun+的帖子 我起初係報半日的,

原帖由 MiniCooperS 於 12-03-14 發表
回復 Moneybun 的帖子

我起初係報半日的,但因為佢接近兩歲(20個月大)都唔肯食solid food,所以我把心一橫 ...
讀全日班會唔會容易病d?

回復 Happylily2 的帖子

我個仔開學後係有病,不過又唔係好嚴重﹗流鼻水,都有發過燒,但我都覺得好正常﹗

‹ 上一主題|下一主題