用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聽說青衣學之園老師質數差,係咪呢?
go

聽說青衣學之園老師質數差,係咪呢? [複製鏈接]

聽說青衣學之園老師質數差,係咪呢?

0    0    0    0

it should be the best among all compus, where did you get this comment?  i am really doubt about this comment.

應該唔係呀,都好有愛心,而且有禮貌,校長亦好緊張間學校。

我諗好多LH家長都擔心/唔想老師被另一間KG挖角挖走

唔知老師好唔知,只知青衣的成績是最好的!

回覆:聽說青衣學之園老師質數差,係咪呢?

朋友見證老師interview黑面及喝個小朋友...dislike!:;pppp:

回覆:聽說青衣學之園老師質數差,係咪呢?

還有出名好的是海帆軒那間喎...

其他分校我就唔清楚,但紅磡嗰間就麻麻,上年我同囡囡interview pn class,有位外藉老師黑面喝我個女返埋位,因為我個女坐唔定聽佢講野可能我個女比較活潑,所以我覺得呢間幼稚園唔適合my girl

只知道上年我仔在青衣分校面試, 見到有不公平現象, 校長見到都沒有出聲糾正, 對其他守規矩的學生及家長很不公平.
自己定的規矩, 自己都唔維持, 其他家長都很無奈.

5566xs  我小朋友唔係果度d學生, 但我有同校長傾談過, 覺得個校長D態度好有問題, 好擺款咁...  發表於 12-3-1 17:31

iantsing 發表於 12-3-1 14:33
可能佢覺得自己好巴閉

幾巴閉都要跟自己定下的規矩做事掛?

面試就唔知,我覺得TKO D老師感覺麻麻,個機構門面功夫比較多,實際....如果只為考小學都可撰擇,如果為小朋友成長....自己唸下

belle2009  '機構門面功夫比較多' --> 十分同意!  發表於 12-3-2 23:01
sheffield  這也是我心目中的學之園…也有很多家長愛這些表面東西的…  發表於 12-3-2 08:56

我曾經都in過青衣果間,感覺都係麻麻,首先老師唔識讀我個仔個中文名,亂讀。第二,老師耐性都嘛嘛,第三,國語老師口音唔正。另外都in 過海帆軒果間,感覺好好多,老師有笑容,亦有耐性,小朋友答唔到,都會用唔同方式引導佢。

我諗間間學校都有好o既老師, 同相對無咁好o既老師, 咁啱遇著個無咁好o既就可能會對成間學校印象打折扣.
阿仔喺紅磡校讀, 佢班入面o既三個老師(包括一個外籍老師)都好好. 其他老師好唔好我唔敢一概而論, 但有時送阿仔返學, 喺門口接待o既老師都有笑容, 感覺親切; 校長都會企喺門口同每個小朋友打招呼. 我自己暫時對呢間學校都好滿意.

呢啲可能真係人夾人緣,同埋家長的價值觀同學校的理念夾唔夾都好重要.我就剛好相反,在LH由N讀起,我同一啲我囡囡的同學的家長,都越來越鍾意呢間學校.佢的一個死黨,K1時直情放棄咗SC同一間龍校的offer而留在LH,我地私下傾偈佢媽媽都話從沒有後悔當初的決定.而我所認識最少有3位老師,轉咗去SC(係被挖走,去年就有2位).

不過我都好明白如果面試時安排出現混亂,會令家長對間學校印象大打折扣.因為我幾年前IN某間九龍塘出名的幼稚園的PN時,亦都因為佢地的安排真係好差,小朋友準時到但等咗成1.5小時都未能面試,嬲到我中途離開,亦對學校的行政安排印象分大減.不過,聽埋唔少嗰間幼稚園用家的評價,我仍然認同嗰間仍然是一間好學校.咁我覺得,有家長不滿,就有改善空間,希望校方下年可以改善吓就好啲囉.

belle2009  分享是要真心上心的, 奉勸大家一句'不要神化任何一間幼稚園, 家庭教育也很重要的!'  發表於 12-3-2 22:57

我個人對HH LHK 感覺良好, 無論係課程或職員. HH 有主任, 冇副校, 行政上唔係100分, 但未至於好差.  個人認為仍然係一間好學校.
‹ 上一主題|下一主題