用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 khmama:BK版主:各位Buddies:拜拜喇!
go

khmama:BK版主:各位Buddies:拜拜喇! [複製鏈接]

我是greendotdot,很多謝BK提供這個平台讓我們家長能夠互相幫忙,解決不少子女升學及學習的問題,也非常多謝khmama及其他曾經幫過我的家長,希望他/她們好心有好報,子女將來前程錦繡。我在這BK討論區的好幾年,開心多過唔開心,得着抵銷了花掉的時間,更要感恩的是我的小朋友能夠順利升中,現在於中學讀得很開心,相對很多小朋友,我倆實屬幸運兒,我倆都很知足。可惜我這幾年在BK的升中派位版頁,發表太多長篇大論的意見,現在已經是黔驢技窮,我覺得是時候離開不再參與,坦白講,升學競爭激烈,一定不會人人都如願以償,惟有祝福大家的小朋友身體安康,孝順父母。

這是我在BK的最後一次發表,唔阻大家,拜拜。
   0    0    0    0
山不在高,有仙則名。水不在深,有龍則靈。
人不可貌相,海水不可斗量。

原帖由 greendotdot 於 11-5-21 02:51 發表
我是greendotdot,很多謝BK提供這個平台讓我們家長能夠互相幫忙,解決不少子女升學及學習的問題,也非常多謝khmama及其他曾經幫過我的家長,希望他/她們好心有好報,子女將來前程錦繡。我在這BK討論區的好幾年,開心多過唔開心,得 ...

可惜呵 受教多時,還想明年我囡升中時向您請教 ,怎麼捨得您離去

原帖由 greendotdot 於 11-5-21 02:51 發表
我是greendotdot,很多謝BK提供這個平台讓我們家長能夠互相幫忙,解決不少子女升學及學習的問題,也非常多謝khmama及其他曾經幫過我的家長,希望他/她們好心有好報,子女將來前程錦繡。我在這BK討論區的好幾年,開心多過唔開心,得 ...

好多謝你多年分享&指導.
好唔捨得你.

黃巴士

回覆 3# greendotdot 的文章

回覆 4# greendotdot 的文章

Oh no!

Sorry to know that.... respect your decision.

If walk by, drop a few lines to share your views.

Good luck to you and your kid.
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

原帖由 ANChan59 於 11-5-21 08:21 發表
Sorry to know that.... respect your decision.

If walk by, drop a few lines to share your views.

Good luck to you and your kid.

太可惜.........   點解d人咁無聊要推測人...

原帖由 霖霖B媽咪 於 11-5-21 08:56 發表

太可惜.........   點解d人咁無聊要推測人...

Did I say anything wrong????
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

byebye

以家有D心得, 又肯講野的家長買少見少  

同ANCHAN一樣,希望"綠點點" 間中經過,同大家傾幾句.

回覆 1# greendotdot 的文章

其實唔洗介意有人唔認同你架

歡喜咪出下聲 真心唔代表一定正確

正確又唔代表所有人認同

有不同角度的意見先可以平衡果d迷思

唔一定係你心水清睇得通

只係好又人無去深究姐

我讀書少 唔識用文字表達

如果用口講我一定多理論過你

少左你發言 我認為係bk家長的損失

多謝分享

Will miss your sharing.

Take care.

你實在係過份........
選擇積分係"666"時先引退,等我地永遠都記得你~
你其實有時唔駛答咁長架,我地都知你係有心人,都曾經幫過唔少有需要的人;我希望你可以改變主意,等"888"先引退,可以嗎?
互聯網經常有搞事份子,佢地背後都懷有不同的動機同目的;你為左ed人,放棄原來的理想,唔值囉~

greendotdot,

討論區留言做分享啫, 唔使咁認真, 個個人觀點同角度都唔同. 你比我既感覺係個敢言, 好打不平既人. bk少咗你係個損失. 唔開心既嘢咪當粉筆字抹咗去, 幫到人就係最大既喜樂啦. 你暫時唔想係升中蒲, 都可以去高中蒲下, 我係o個邊同你再吹水.

khmama.

留底吧!!

點解唔等埋我地5/7先榮休呀?haha~
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

在這 2 年在升中這個 topic , 見到所問的問題都好個人化 , 不似早年在這裡可以公開認識志同道合的家長 , 從小朋友一進入同一所中學, 也一起同做同校的家長.  當年有家長幫過我, 我現在也想幫返下人. 之但係可能就在幾年已改變人的諗法 . 所講既野未必人人認同 .  其實也不用說 88 呀 !

醒目開學勳章

GREENDOTDOT,

雖然唔知您受了什麼刺激而要走,有時都唔駛咁上心啦!

有時受少少委屈都可以積福。

祝您福有攸歸, 生活愉快!

yukyuk

好唔捨得你.

回覆 1# greendotdot 的文章

最緊要問心無愧,若然不是自己的問題,就當係離開一會散心吧!!

‹ 上一主題|下一主題