用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望小學暨幼稚園(小學部) 2010-2011 P1A 家長交流區
go

2010-2011 P1A 家長交流區 [複製鏈接]

歡迎各 2010-2011 P1A家長加入!!
   0    0    0    0

Hello lucy_lucy,nice to meet you.....
--各位家長 ,請問你哋女兒本listening會唔會放咗係學校個櫃桶,因為我個女諗唔到係邊(之前日日係書包),而家書包又無,屋企又無,真大頭蝦..
--另外知唔知櫃桶D書要唔要逢Fri.就清

Thanks all

通常listening & phonic 都是交比老師keep 的 !!
放心, 應該唔係唔見左!!

phonic 書係學校, listening 本書無帶過,所以係屋企, 想問下V.A.是不是要帶膠水及剪刀?

Hi, Lucy_Lucy,
我囡囡話唔駛帶膠水及剪刀呀..

原帖由 lucy_lucy 於 10-9-12 09:43 發表
phonic 書係學校, listening 本書無帶過,所以係屋企, 想問下V.A.是不是要帶膠水及剪刀?

唉...我個女真係唔見咗本listening 呀.....佢話Miss So叫佢買過,but我個女話放咗係櫃桶....未用過就要再買????

你哋女兒啲V.A.用具係咪又帶曬返屋企??

亞女話唔駛帶膠水&較剪,粉彩keep係學校,
yesterday放學條裙好dirty

回覆 1# beebooli 的文章

唉..我個女喉嚨發炎, 冇返左兩日學啦..如果有乜野要留意..請大家多多提點呀..

回覆 1# grakong 的文章

請問下星期係唔係DICTATION? 我個女呢幾日都冇返學...所以想問下大家?!

回覆 1# grakong 的文章

請問今天是否要做GRAMMAR P.5 & 乜野?
但係GRAMMAR P.5 冇野做嫁喎?!! 請幫忙

我問咗個女,老師寫 Grammar P.5 and Corr.,但係佢話肯定做P.3,又係喎,P.3已經寫咗日期,maybe 老師寫錯lar...haha

原來詞語有甲/甲-/甲+有獎勵,就係下次寫詞語時只係寫兩個,我初頭以為亞女亂講,但係派番嚟又得wor,好攪笑..

回覆 2# beebooli 的文章

多謝哂你呀..我就係睇到老師寫..P.5 & CORR.所以覺得好奇怪..因為我個女請左假..所以冇寫日子在P.3..攪到我一舊云..真係好感激你

原帖由 beebooli 於 10-9-17 22:37 發表
原來詞語有甲/甲-/甲+有獎勵,就係下次寫詞語時只係寫兩個,我初頭以為亞女亂講,但係派番嚟又得wor,好攪笑.. ...

係呀.我個女都係咁講..佢話如果有丙就要寫5次呀..

grakong,唔駛客氣,大家互相照應嘛....你女女好番未??我亞女話每日都有2-3個SL,細路仔傳染得好快...我寫一次今日手冊,大家對吓有冇出入:
中文:
1.詞語Ch.6(6詞)
2.7/10默Ch.3,4
Eng:
1.Gr.P.5 and Corr.------>我亞女話做P.3至真
2.W.S.(1,2)
Maths:
1.改TSA P.2,3
2.TSA P.4,5
R.K:工作紙

唔該晒你呀~

唔該哂呀...我手冊冇寫7/10要默書..

原帖由 beebooli 於 10-9-17 23:34 發表
grakong,唔駛客氣,大家互相照應嘛....你女女好番未??我亞女話每日都有2-3個SL,細路仔傳染得好快...我寫一次今日手冊,大家對吓有冇出入:
中文:
1.詞語 ...

亞女話今日lunch超好味,大部份同學都食晒,希望佢以後都鍾意食啦....
唔知你哋用邊款枱墊呢???我用普通size,亞女話老師要全部用普通size嘅同學買過張好似張枱咁大嘅,唔知你吔女兒有冇咁講????其實個飯盒唔係好大,普通size都ok吖.....

回復 1# beebooli 的帖子

係呀..我個女都話好好味..但係就好擔心今日..因為佢唔鍾意食豬扒..我個女都要拎返張枱墊返黎呀..佢話唔夠大..我去左玩具反斗城買左D開PARTY用既枱墊比佢剪一半就算啦.
Beebooli...你可否給你電郵予我?..因為我SEND唔到PM比你呀.

‹ 上一主題|下一主題