用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 '05 TKO宣道
go

'05 TKO宣道 [複製鏈接]

'05 TKO宣道

Hello,

我個仔今日去in宣道,學校即刻就收咗我個仔入上午班,好開心呀,因為呢個係我心水學校來架.我仲即刻交埋留位費同$50學前預備班添.間學校好多課外活動,啲先生都好nice.希望囝囝讀得開心,過3年輕鬆生活啦.

Re: '05 TKO宣道

Hi slk,恭喜哂,這間學校真係好好架(校長,老師,嬸嬸)非常之好人.美中不足都係校舍細咗d (但都可以接受)
我個女現在讀緊k1,非常之喜歡返學.(呀女現在都認到幾多生字)     

恭喜SLK
我都想報這間.

嵐嵐21 & vibianyeung

Thks!

vibian 咁你今日有冇去in呀?

呵呵, 太旱啦.
我個女得2yrs, 暫時找近n 班, 有無好提意

其實我都無咩好提議架,我個仔依家返緊新寶城間翠茵,當初揀呢間都係貪佢夠近便,而且附近亦無咩其他n班可以揀,所以讀咗呢間.學費都成$2,400.00架,不過主要轉校原因係老師唔夠細心同學校太商業囉. :-x

我都係貪德寶近, 學費要成2300, 好金啦!

宣道都即時收左我仔讀上午班,一樣報左學前預備course~
老師話軒軒說話很清晰,開朗,同老師有交流....
我好開心既係唔使係屋企等得唔得....可即時知!
註冊完成個人定晒....唔使左諗右諗去邊間好

cpy,
你點呀???見完係咪去食飯?
我仲要同軒軒食完飯再去保良局玩啊~~
不過我覺得in保良局既家長同in宣道既不一樣....
保良局的很緊張呢.....同埋要等19/11才知結果!

janetlam74,

又恭喜你啦

Janet,
咁我哋個仔咪可以做同學仔囉     

janet,slk
今日賢賢又係老師問佢叫乜名時.佢點都唔肯答喎,仲要扮怕羞     老師問佢我老公係邊個,佢又唔睬老師.... 跟住老師就問下我平時幾點收工返屋企   跟住比拼圖佢砌都ok.但問佢隻動物係乜又唔睬人......問佢食唔食糖佢又話唔食.....果一刻我幾驚唔收賢賢呀...好睬見老師問我係咪報上午班時我先定d咋.....最後賢賢都有講多謝老師比糖佢.....

唉...呢個賢賢呀..平時咁多野講.一見到老師就乜都唔肯講.但根據我初步既分析..佢只係對d靚老師先至多d野講     咁岩in佢果個老師外表比較平凡左少少...咁賢賢就十問9唔應啦..

我都報左學前預備course啦.咁我地下星期六再見啦~~~

講真,你地今日聽校長講野時,覺唔覺得佢講左今日in果d係一定會收架? 同埋佢話雖然政策上宣基同佢地冇結龍.但係under同一個機構&校董....即係佢暗示可以直升啦     你地話係咪呢? 有冇人知道宣基既背景呢?

另外,有冇人知校車方既資料呢?同埋d興趣班由幾點至幾點呢? 佢地k2開始係咪有全日班呢?

CPY
恭喜晒大家,飲杯啦
我諗我哋星期六都未有得相認住啦,因為我要返工嘛 不過唔緊要,我哋啲小朋友都變晒同學仔啦,相信相認嘅日期唔會太遠嘅,你哋等我呀 :-x  
今日因為得我一個帶住個仔去in,所以冇咩留心聽校長講嘢 但由於我老公當日去報名時,校長已經同佢詳細講過話叫我哋放心,小朋友入到宣基嘅機會好大,因為同一機構咁話囉,仲話再升上中學,都係band 1來架喎. 不過我朋友做教育工作嘅,佢都話宣基、馮晴、天主教、官立都係好嘢來架,而我睇返明報攻略,入面都寫住宣道幼稚園可以入嘅都有馮晴同宣基.另亦同我老公講話宣道茵怡同佢哋都係一樣,茵怡學費貴啲,只係因為佢哋無收到咁多資助. :-|
佢哋K2係開始有全日班架,我都諗住K2會轉全日
保持聯絡啦           

我個女6年入學,想問TKO宣道在哪裡?哪時開始報名?你們有無試報明德救世軍?

littlewoman,
你嘅意思係咪06年呀?宣道就喺裕明苑裕榮閣道,全年都可以接受報名,但interview就要另行通知啦.
明德救世軍之前聽朋友講話好似好唔乾淨,所以我無考慮過喎.

vibian,
謝謝你^^你的小朋友都是讀宣道嗎?

slk,
係啊!大家的小朋友可以做同學仔!
學校的課外活動好正,我都想參加

cpy,
課外活動好似係下午4:30開始,我諗約1小時
我因掛住同囝囝傾計上半part聽唔到黃校長講乜~

cpy, janet, slk
恭喜晒你地呀,
如你地所願   
甘我第日要入呢樹先搵倒你地嗲啦

hi 各位: 宣道課外活動時間 4:40-5:25   

janetlam74

不用客氣, 計劃2006年會入, 現在正找n班出年返, 有無好提意

你住宣道嗎?

M8,
你見成點啊?
你會比囡囡讀邊間?

vibian,
ic~n1救世軍明德幼兒園(救世軍慶恩幼稚園聽人講
很暗,dirty....)都不錯,茵怡幼兒園都很好(全部老師
是基督徒,很有愛心)我囝囝等了年幾2年...都無回音,
你係就快啊!如報私人既就好多時都有位^^

嵐嵐,
原來係4:40開始^^
想問下如參加了小童軍...咁幾耐可再參加架?
係咪分一期期?

想問大家我因聽唔清楚....
學前預備班是否得5堂咋???

Janet,
預備班係得5堂咋,你冇報名咩?星期六就開始囉噃
‹ 上一主題|下一主題