用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 今年有邊d名人高官的子女考小一?
go

今年有邊d名人高官的子女考小一? [複製鏈接]

好奇一問..
   0    0    0    0

任達華同琪琪個女

Eason 個女

醒目開學勳章

高官子女都去左海外或國際學校升學

即係仲有亞B個女

原帖由 G-Ma 於 09-10-6 23:14 發表
即係仲有亞B個女

Yeah ... so some of my friends have been kidding that there'll be 3 DG's places gone .. !!!
My lovely Chezkel is 6.5 yrs old la!!

原帖由 QQLAU 於 09-10-6 22:54 發表
高官子女都去左海外或國際學校校網

係呀~係呀 ~ d 高官打工打呀爺,
仔女就海外升學,海外升學仲有資助....

9月底啲時候同囡囡去一間女校interview,當時有個家長問我有無報DGJS, 我話有. 佢話佢無幫佢囡囡報喎, 因為佢話實唔夠DGJS"三寶"爭喎 !  我問佢咩嘢係DGJS三寶, 佢就講左3個名, 我即時都忍唔住笑.

原帖由 Chincco 於 09-10-6 23:34 發表
9月底啲時候同囡囡去一間女校interview,當時有個家長問我有無報DGJS, 我話有. 佢話佢無幫佢囡囡報喎, 因為佢話實唔夠DGJS"三寶"爭喎 !  我問佢咩嘢係DGJS三寶, 佢就講左3個名, 我即時都忍唔住笑. ...

Haha ... funny!  Thanks!!  Any such  煎釀三寶 for boys?  'cos mine is a boy ah!!  
My lovely Chezkel is 6.5 yrs old la!!

他們不是高官吧!
原帖由 Chincco 於 09-10-6 23:34 發表
9月底啲時候同囡囡去一間女校interview,當時有個家長問我有無報DGJS, 我話有. 佢話佢無幫佢囡囡報喎, 因為佢話實唔夠DGJS"三寶"爭喎 !  我問佢咩嘢係DGJS三寶, 佢就講左3個名, 我即時都忍唔住笑. ...

原帖由 JKTL 於 09-10-7 07:45 發表
他們不是高官吧!

不是高官, 只是藝人囡囡.

可否講下藝人囡囡報讀名校點解咁好笑? 點解講到佢地好似好騎呢咁o既? 定係佢地做o左 d 乜o野大家覺得唔妥當呢?

One more...林海峰細女

原帖由 charwes 於 09-10-7 09:48 發表
可否講下藝人囡囡報讀名校點解咁好笑? 點解講到佢地好似好騎呢咁o既? 定係佢地做o左 d 乜o野大家覺得唔妥當呢?

只係個個家長因為覺得DGJS一定收個三個藝人啲囡囡, 佢自己覺得無得同佢哋"爭", 所以唔幫自己個囡囡報讀, 就幫佢哋改左個花名叫 "三寶". 大家唔係覺得藝人囡囡做左D咩嘢有唔妥, 只係覺得個花名好好笑. 其實間間學校都有機會有名人子女入讀架啦 ! 避得幾多個喎 !

原帖由 chubby2688 於 09-10-7 10:15 發表
One more...林海峰細女

係咩 ? 唔知喎, 佢哋都係報DGJS呀 ?

大女好似讀DGJS...

原帖由 Chincco 於 09-10-7 10:24 發表

原帖由 Chincco 於 09-10-7 10:24 發表

好似家姐已經讀緊

原帖由 chubby2688 於 09-10-7 10:32 發表
大女好似讀DGJS...

真係唔知喎 !

其實之前向一個親子運動會, 都遇過姓任個家人, 都覺得佢哋幾nice,雖然我半隻字都無同佢哋講過, 但見佢哋對其他家長都好nice,有講有笑. 有家長要求同佢哋影相, 佢哋都好樂意.
我大囡k1上學期時, 同林生個細佬個細仔一班, 林生細佬都仲ok, 但佢弟婦就............

醒目開學勳章

我朋友見到阿 B 去 SPCC 交 Form 添呀
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!You're my sunshine. My only sunshine. U make me happy when skies are grey. You'll never know dear. How much I Love U. Please don't take my sunshine away.

So...林生個細佬個細仔also k3 this year?

原帖由 Chincco 於 09-10-7 10:47 發表

真係唔知喎 !

其實之前向一個親子運動會, 都遇過姓任個家人, 都覺得佢哋幾nice,雖然我半隻字都無同佢哋講過, 但見佢哋對其他家長都好nice,有講有笑. 有家長要求同佢哋影相, 佢哋都好樂意.
我大囡k1上學期時, 同 ...
‹ 上一主題|下一主題