用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 男女童足球班
go

男女童足球班 [複製鏈接]

男女童足球班

11月中我女女個足球教練開班教踢波,佢係香港女子足球代表隊隊員,想自小訓練小朋友足球技巧,打好基礎,如表現好的話,長大後可以推薦入香港隊試腳!

大約11月中開班,星期日早上學,如有興趣一起學,可pm我

只是講個消息比大家知

Re: 男女童足球班

May I know where is it?

我都想知道詳細資料. 請pm給我. 謝!
幸福本沒有絕對的定義,平常一些小事也往往能撼動你的心靈, 幸福與否,只在乎你的心怎麼看待。 朋友,你的心,充滿了幸福嗎?還是,溢滿了哀愁? 愉快的心情,敲你的心門時,你就該大大的開放你的心門, 讓愉快與你同在。 :-P

我想知道資料, 可否PM比我

我都等緊個女個ms email 詳細資料比我,大約是在石硤尾的足球場(未定),$600 -- 10 堂,收14歲以下的男女童,ms 真係好想自小訓練一班小朋友足球技巧(特別是女仔,因為男仔有很多訓練班可以去學),打好基礎,為香港的足球出一分力!

再有進一步消息,才通知你們,希望第時有機會一齊玩

我都等緊個女個ms email 詳細資料比我,大約是在石硤尾的足球場(未定),$600 -- 10 堂,收14歲以下的男女童,ms 真係好想自小訓練一班小朋友足球技巧(特別是女仔,因為男仔有很多訓練班可以去學),打好基礎,為香港的足球出一分力!

再有進一步消息,才通知你們,希望第時有機會一齊玩  

I'm interested to enrol my son to this as well; let me know when you have further details.

Ok!will reply you as soon as possible!
How old is your son??

He's 6.5 now. Thanks for your info.

各位家長 :

以下乃足球班之詳細資料,請email教練報名,請留下家長聯絡名字,手提電話,子或女姓名,年齡便可!

E-mail : [email protected] (Ms Lee)

希望有機會一起開開心心的踢波

香港樂天足球教練會

男女子足球訓練班

(一)        訓練宗旨:
增加青少年對足球運動的興趣及磨練心智,對成長與
將來個人及運動發展,有着正面的影響.
團體運動更可培養其良好合作及體育精神.
** 使各學員能享受足球之樂趣.

(二)        參加資格:
歡迎 :        年齡6-14歲 (男女均可).
地點 :        石硤尾邨硬地足球場
上課時間 :        5/12/2004 每逢星期日早上10:00-11:30 開課  
訓練包括 :        控制足球的能力,盤球,傳接球,1對1進攻,
防守,射門及比賽時技術性的運用等等.
體能訓練 :        基本協調,敏銳反應及心肺耐力之鍛鍊等等.
訓練裝備 :        每位參加小朋友各得運動服一套
訓練班費用 :        港幣 $550.00 (共10堂)

(三)        教練資格:
所有教練均持有認可教練文憑,教練經驗豐富,代表多間
中小學及地區足球隊任教.(部分曾代表香港足球隊)

我想年齡方面應該有得商量,如果你的小朋友是小於八歲的話,試下email你的資料給教練,等佢再覆你

only one section time ?
你們要將一切的憂慮卸給神,
因為祂顧念你們
彼前 5:7

王國長老

他們會在港島區辦嗎?

jazzmama,麟媽媽:

因為香港最大的問題是book場的問題!!
市面的訓練班大多是有自己的場地(如租草場,但成本昂貴,所以會收得比較貴,$600/4堂或更貴)
在石硤尾踢(場地離地鐵站五分鐘),因為有一位教練能穩定地book到場地!

因為是第一次舉辦,未知收到的學生人數,暫只辦一班!如人數過多,才會考慮加開一班!

另教練巳覆六歲也可參加訓練!!如未足六歲(如5 1/2),如有心踢足球的話,也可以參加

有無家長巳經報左名呀??
等第時我地可以去球場見下面,
請痳煩你地將訓練班的消息講比你身邊的朋友知,
或仔女的同學仔知,
因為要夠一隊人先可以開班

其實香港巳經好少受女仔玩的訓練班,
就算有都好貴,起碼成550/4堂
我好想女女有機會再訓練,
佢以前跟miss後,技術有改善,
今年暑假贏左麥當勞足球比賽,
平時返學上體育堂,
可以踢贏六年級的男同學

請forward開去,等足球班開得成,謝謝

Hi 彤媽媽,

我報左名啦, 等緊Ms覆, 但我個係仔仔, 今年7歲! 唔知Ms收唔收!

Fion

梗係收啦,無話規定有無學過先收,
你有無朋友,親戚d細路,仔仔同學仔想學呀??
我成日驚開唔成!!!
如果得果五六個,點踢呀,
想比賽都唔夠人啦!!

我都搵左對面屋個男仔(六歲)一齊參加,
我同你個芵文名差一個字,haha,
如果遲d都唔夠人,我會forward msg去我女女學校的內聯綱,
等佢d同學仔都知道下!!

希望係球場見到你啦

依加先知要有咁多人原來好難,其實我巳經有兩個朋友話同埋仔女去,即係加埋我女女一定有四個人,教練話仲有兩個firm 左,唔知係咪市面太多足球班,所以無咩人reply呢??

女女知道可能因為人少,開唔成,好唔開心,如果你地仔女無興趣的話,可以同我forward msg比你身邊的朋友,睇下佢地有無興趣 la ,十萬個唔該

其實個班的價錢都真係平,我以前都想報足總的班,但有朋友話,人太多啦,唔係好學到野!!!但市面的班,有部份要成900一期,有個要600,太貴啦

彤媽媽,

我係新加入BABY KINGDOM的會員, 見到你這個足球班我好有興趣給我的兒子參加.  但時間上可否有其他選擇, 因為小兒早上要游水, 但他又好有興趣踢波的.

Becky

彤媽媽,

剛收到Miss Lee電話留言, 佢話改02/01/2005開始, 唔知妳收唔收到其他最新消息呢?

Fion
‹ 上一主題|下一主題