用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 6月份劍橋考試成績結果??
go

6月份劍橋考試成績結果?? [複製鏈接]

我個仔考得唔係太好,得九個盾,弱左係寫同讀,我估會比佢九月再考。
   0    0    0    0

點解你會知,都未派?

因為個老師前一兩個星期打黎話我比我老公知!!

我打咗去問,我小朋友有10個盾。不過好似好難考咁,係唔係返大陸考d題目會無咁深呢?

我小朋友係學校考,不過佢當日話有d好深,同埋做唔哂.

其後我聽佢班主任講, 好多小朋友考聽同講都幾好, 只係睇同寫會爭d, 而且佢老師話今年好多小朋友都有咁既情況, 我宜家就等緊份證書返黎, 睇下邊度有問題。

我個仔三月考, 成績都滿意, 我覺得幾多個盾唔係最重要, 亦唔會因為你係香港考定大陸考, 因為都係cambridge個度派人嚟, past paper亦都見到, 唔會因為係大陸考會唔同, 我有位家長係香港考, 人地都考得好好. 家長其實係咪應該可以藉著呢個考試知道自己小朋友强弱項係邊而加以訓練呢? 香港小朋友普遍係聽講方面都會較好, 因為佢地可能同家人及工人相處交多, 聽講方面較好, 而讀寫方面真係會弱d, 呢d亦係普遍一般小朋友, 無論你讀邊間幼稚園都會遇到既毛病, 比多d練習佢地做, 係可以改善呢方面情況!

原帖由 shirleymatt 於 09-8-24 20:17 發表
我個仔三月考, 成績都滿意, 我覺得幾多個盾唔係最重要, 亦唔會因為你係香港考定大陸考, 因為都係cambridge個度派人嚟, past paper亦都見到, 唔會因為係大陸考會唔同, 我有位家長係香港考, 人地都考得好好. 家長其實 ...

我囡囡都係3月考架, 我都好滿意, 雖然唔係15個盾, 但如果要再考,就要等到12月啦, 因為我囡囡係細囡. 我囡囡個同班同學仔, 都係6月考啦, 佢媽咪話佢考到12個盾.

如無記錯平日及星期六都有堂上,因小兒是讀全日班,所以是下午在施德福上的,自己老師會教返,3月時我們上大陸考試,小兒有15盾,同班還有3個同學都15盾呢!

好叻呀你仔仔, 可唔可以分享一下, 你仔仔係唔係上足60個鐘就考到咁好成績呀, 還是有其他秘訣呢???

原帖由 patsm 於 09-11-20 01:12 發表
如無記錯平日及星期六都有堂上,因小兒是讀全日班,所以是下午在施德福上的,自己老師會教返,3月時我們上大陸考試,小兒有15盾,同班還有3個同學都15盾呢! ...

其實我囝囝都唔係好叻,佢寫字好肉酸,有排攪呀。如果上曬60小時堂listening and speaking是無問題,但reading and writing要自己返屋企練,要串字,學校俾的生字表要串熟,囝囝響大陸考試場一出嚟就話唔識串photograph,(生字表無,但平時上堂學過),佢話只識串photo(咪一樣,俾佢玩死)!所以話easy同唔easy都得,至於點解要上大陸考,是因hk要足5yrs先俾考如小朋友是6月前出世是可等hk考的,(小兒是7月出世)而9月考張report趕唔切做profile!記住呀!

我想問係唔係返全日班成績會好d架?  York有全日班咩?

學校係咪會安排細b上大陸考傢?

york L2開始有多元智能班,上午YORK上課,下午STAFFORD上堂,舊年只開了一班多元智能班,都有很多同學參加,校長說是會選學生入讀的,成績是否叻D我唔敢講,不過L2時,寫生日邀請卡及X'MAS卡時,我拿了N1的頒獎名單和囝囝對名寫時(因我唔識D同學名)發現全班三份二的同學都榜上有名,我相信學校會選成績相近,有自理能力的一群GROUP在一起,方便教學及照顧!

Hi! Parsm,

想八下!! 多元智能班要 錢一個月? 包唔包 lunch同校車? 唔包要另加多少錢

原帖由 patsm 於 09-12-16 10:58 發表
york L2開始有多元智能班,上午YORK上課,下午STAFFORD上堂,舊年只開了一班多元智能班,都有很多同學參加,校長說是會選學生入讀的,成績是否叻D我唔敢講,不過L2時,寫生日邀請卡及X'MAS卡時,我拿了N1的頒獎名單和囝囝對名寫時(因我 ...

多元智能班$3600/month,已包lunch,下午茶點及課外活動,由york去stafford的車費都包埋。

我想問知唔知多元智能班有什麼學傢??

原帖由 patsm 於 09-12-16 10:58 發表
york L2開始有多元智能班,上午YORK上課,下午STAFFORD上堂,舊年只開了一班多元智能班,都有很多同學參加,校長說是會選學生入讀的,成績是否叻D我唔敢講,不過L2時,寫生日邀請卡及X'MAS卡時,我拿了N1的頒獎名單和囝囝對名寫時(因我 ...

係咪學校個張生字一定要串晒呀.
‹ 上一主題|下一主題