用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 迪士尼美語--產品更換一問?
go

迪士尼美語--產品更換一問? [複製鏈接]

醒目開學勳章

迪士尼美語--產品更換一問?

我02年入會至今未試過產品更換換碟(CD,VCD,DVD)的,最近發覺大部份碟的碟面都有花,有D播放時唔多順,我想問有冇人知可唔可以一次過將全部碟(CD,VCD,DVD)換新?有冇人試過?係咪真係花左有得換呢?

Re: 迪士尼美語--產品更換一問?

我換過碟(CD,DVD)and book.

醒目開學勳章

真係可以換就好囉,我今日打去講,佢地問長問短,又唔即刻幫我登記,叫我帶D碟比佢睇下先,仲要一星期後先覆我.我怕佢check完話唔換比我.我剛剛先續左會藉咋.一直都冇用佢地既服務,買套野返黎係比阿女當卡通片睇,所以我冇理佢點睇架,依家阿女都6歲幾,冇乜點睇.遲D可能賣鬼左佢.

At my experience, the exchange procedure is more smooth. First, I faxed the form to them. Second,  they called back & re-confirm the items within 2 hours.  Third, we picked up the products after one week at their centre in TST.  There is no need to show the CD/books to them after I faxed the form. We just exchange the old items when we pick up the new one.

醒目開學勳章

Paklamma
                        我尋日打去問,有人接聽,佢問長問短,叫我今日拎晒要換既碟上去比佢check下,一星期後覆我,仲話係有問題先換比我.我之前未換過架,所以唔知佢有得電話登記,02年至今我都係白交年費,從未用過佢地既服務,我續會既原因係當我女女唔用套教材,最後先拎去換過新返黎,賣出去都高價D嘛.點知我一想換就咁....................

Carollam,

可能因為你要全部一次換過, 所以比較多嘢問.

醒目開學勳章

o岩o岩拎左出去,佢叫我返來等一個星期喎,

醒目開學勳章

o岩o岩收到電話,話要等多一個星期,都唔知驗乜要驗兩個星期.到時會唔會奸賴唔換比我架?

可能佢地諗住全部dvd同你睇一次有無問題呢??!十幾廿隻dvd,幾十隻cd,一星期差唔到囉,(講笑啫)
佢哋打黎你問吓佢地要check乜,check咁耐??
[url=http://www.baby-gaga.com/][/img]寶寶,願你身體健康,心靈快樂,向美麗前景踏出信心的步伐.</b>

我想在這裡講講我換書、換蝶的經歷。

我在2003年9月買了整套full set 俾bb,至今曾換貨3-4次,一直都頗為順利,只是有會在電話中詢問我破壞的原因,但取貨時World Failmay職員的態度一直都良好,直至最近我到World Failmay換貨時,卻發生一段不好的經歷。

那天給我換貨的小姐叫Candy,我去到時已認得她,因她曾在季刊中叫家長要教孩子不要撕書,又話浪費!當然我也贊同佢既說話,我身為bb的家長在bb每次撕書時也會教他,但由于bb尚小,我的bb現在才20個月,撕書一定會有,故此換書也是必然的,並無不妥。

說回昨天,我拿了4本書給她換,哈!我真是從未試過,她每本都像驗屍那樣逐頁揭,一路揭一路話要教bb唔好
撕書,我話我有教,現在相比一歲前撕書已少了好多,她竟說如果換得太多,公司有權不更換俾家長,又話你地de家長成日以為買套貴教材就貪佢有得換,我話俾你地聽公司有權唔換俾你地,當時我心想都變態,買的時候Consultant話包換的,這也是他們的買點,我是否看漏條款給人家搵笨?況且還要交每年幾仟元的續會費,不給我換,這是什麼意思?

這個女人的嘴臉就好像間公司是她開那樣,有權操生殺權,跟住又話我要話俾bb聽本書痛痛,要畫個大公仔在哭,bb才知書痛,不會撕書,又話要話俾bb聽媽咪換書好辛苦,叫佢唔好撕書,又話本書爛小小,公司有權不更換!佢都百痴的,首先,反正我要出尖沙咀換書,更是一次過換晒所有破損的書,其次,我都話俾佢聽我個仔得20個月,連講話,聽我講野都未識,仲長篇大論同佢講,我bb咬完我后,我在扮哭,話痛,他也不理會,更何況是本書!這招可能對年長的bb會有效,但對于一個剛滿20個月還未識聽、識講的bb根本無效。

其實最令我不滿的是個位candy姐時常用公司有權不更換給家長來作恐嚇,好像我見在我前面排隊更換書的爸爸拿著一本Mickey & his Friends的細書仔去更換,我就覺得好奇,因為去年8月我買時Consultant話無得更換,而那本書我bb在8個月時已撕成散頁,于是我問Candy姐,Mickey & His Friends本書可以換嗎?她說以前不可以,現在可以。于是我話因為我個仔將本書撕成散頁,故此等我又拿來換,她竟立即說不可以,爛得太厲害的書,公司有權不更換,這本書是新會員才有得換的,我說我還不算新,我去年書展才買,她不出聲,要是我知道這本書有得換,早在我bb撕破一、兩頁時,早就拿來換,也不用弄致今天整本書散了,她竟說若本書破爛太小,公司也是有權不換俾你,天啊!一時又話爛得太嚴重不能換,一時又話爛得太小又不能換,究竟怎樣才能換?難道拿本新書同你交換?!

最后Candy姐話,我幫你落Order話換這本書,屆時如有人話不能換,那你就話Candy話可以便成,我表面向其道謝!但心卻正罵著她,從來無人話過我這不成,那又不成,就只有你是這樣!還扮好人,其實至乞人憎的正是她!

註:平日我時放工后才去換貨,最近一次不快經驗卻在上班時候去換,故終究原因可能是當值的職員不同,處事手法、態度也不同所致。如不想有不快遭遇,還是6:00p.m.后才換貨,且要避開那Candy姐實在太難頂!太乞人憎!

醒目開學勳章

我都怕佢話唔換比我,我剛剛才續了會,我之前未試過換架,唔知係咁煩,佢依家要check 我D碟check兩星期呀.希望肯換比我啦,我D書好似新既一樣,所以唔駛換,只係D碟花左,碟盒爛左,我打算換左返黎就唔要套野,賣鬼左佢唔駛煩. :

我今日5:00pm去換貨, 係果位candy姐!!
佢又無咩野喎,,我一次過換十幾本書佢睇都無睇啊

我都好想買這教材,但好昂貴呀!我都在爭鬥中...
真是有這樣的更換服務嗎?真係甘差呀?但我d朋友又話佢地d服務不錯的...夠境邊個先真架??係唔係因為你地所講個位candy姐拒絕你地更換所謂無問題的產品所以你地覺得人地不好呀?會不會是太主觀呀...我估她都是打份工...甘佢咪比你地罵到九彩........   

我估佢地要人客放低d碟 check 的原因, 其中可能有個原因是佢地可能會想check 麻 d碟 (尤其dvd) 有冇比人解到d碼而番錄.  如果比佢地check 到d碼被解了, 咁就一定吾肯更換ka la.

醒目開學勳章

我冇借過比人番錄架.佢吾肯更換比我係因為怕D人換完賣比其他人喎.我仲未妥協架.仲爭取緊 :evil:

咁佢地更換服務都好吾惦bor!  買吾買送吾送借吾借比人關佢地乜事bor!  人地買咗點處理都吾到佢地理la!  COMPLAINT 佢地LA, 一定要堅持到底, 因為這是佢地的售後服務 AH MA.   

我諗事件又係Candy姐攪鬼,呢個女人好似自己係World Failmay事頭婆咁,时常話公司有权不更換,真難顶!當日我是在11:00a.m.換貨的,換貨時我冇跟她顶嘴,只是一路聽她發up風,但自己心裡卻在不停罵她,誰叫自己要換貨咪忍law,所以受氣唔係Candy姐,而係我!咁換完貨后我就将我的經歷公诸同好,等大家有个借鋻。

至于有媽媽在同日17:00p.m.換10多本書,佢都無check過,但我早上換4本書,佢就驗屍咁驗,即每本都逐頁、逐頁咁揭,一路揭一路發up風,一路話你地班媽咪時常黎換書,公司有权唔換架!我看可能上午candy姐無閒,又覺得自己係部門主管,唔可以随随便便像個文員般換貨,咁咪教训/恐嚇我這個面容看来像個欺欺文文,小鳥依人的媽咪!諗住我唔会駁佢或嘈佢掛!至于下午5:00,可能佢要趕落班,所以咪麻麻乎乎掛!

我bb現在才20個月,買了才刚刚1年,仲有大把机会会有爛書、花碟的情况,如果以后換貨都好像今次这樣,又或像carollam媽那樣,真教煩死人!

所以我好支持carollam要堅持到底,既然已交左会費,點解唔可以換!否則日后我們这班媽咪仲有權益可言!

carollam媽!支持你呀!complaint到底!有新消息就話俾我地聽呀!!

醒目開學勳章

我未有時間上去拎返D碟,只知道只肯換3.4隻,其他全部打回頭.佢地check完之後就話我知,唔係你話花左就拎黎換架,要真係睇唔到先可以換,花左睇到咪得囉,無須要換新的.連賣套野比我個sales都反口,話花左冇得換 :evil: ,話公司唔想你換完新既就賣套教材比人. :evil:
我唔會就咁算數,我有續會仲係會員就有權去換新.有朋友教我用其他方法complaint佢地公司.唔通真係要搞到去報紙D投訴版投訴????????

我個 friend 都係會員,佢不過就換左少少野,我將你個同我個傾,佢話未試過咁樣情況,都幾順利架喎,不過佢話「人為」既損壞唔換架喎,你 d 碟有冇做過手腳呀?佢地 check 到話可能唔換架喎!

醒目開學勳章

我冇做過乜野手腳呀.又冇借過比人番錄.佢地 check 過就係話唔夠壞,只係花左.花左睇得就唔可以換.要唔睇得先可以換,我問過其他有呢套教材既媽咪.佢地都未遇過咁既問題.唯一可以解釋就係佢地係比較新既會員,用左冇幾耐.我呢D用左咁耐而個小朋友又大.(6.7歲),佢會以為我換完新之後走去平D賣比人.影響佢地既生意,所以唔肯換比我.賣套野比我個sales都係咁講架.話公司怕換完新既比你,你之後走去賣比人.所以唔肯換.仲叫我睇得咪得囉.唔好話花左小小就拎去換. :evil:
如果係咁既原因其他媽咪遲D都會好似我咁.用左2.3年成為舊會員,佢地又會怕換完新既比你去賣比人.咁點得架 :evil:  :evil: ,賣左套野比我就係我.你理得我點處置.產品更換係佢地既售後服務黎架嘛 :evil: 如果係咁我駛鬼續會呀.我白白續了兩年會藉,笫一次換野就咁對我.況且我又冇做錯乜,又冇借過比人番錄.又唔係成日上去換,佢地check過晒我D碟架.只係話睇得唔准換.要唔睇得先換得.同頭頭賣比我o個時講既唔同晒    我點都堅持到底.
‹ 上一主題|下一主題