用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有沒有媽媽可分享下怎樣選Playgroup?
go

有沒有媽媽可分享下怎樣選Playgroup? [複製鏈接]

我個女而家十個月, 好想找合佢的playgroup. 但市面上好多選擇, 間間都話自己點好, 攪到我頭都暈, 其實想請問有經驗媽媽, 應該點去選, 同埋有沒有介紹呢? 九龍區最好.
謝謝!
   0    0    0    0

其實冇話邊間最好, 最好就比小朋友去多幾間不同 playgroup, 其實家長本身幫小朋友去參加 playgroup 係想佢見多d人, 同小朋友玩下, 時間只得一個鐘 (可能一星期一次) 根本好難話可以學倒d乜......
我自己就不停去join d playgroup 比亞仔去玩.

你不防去join 多d plargroup, 每一間都有好有唔好, bb 仲細, 咪間間都去join 下, 最好有証書, 可以for 第時 reference

謝謝分享!

是否上多些trial lesson?

原帖由 isaacim 於 08-10-2 16:49 發表
其實冇話邊間最好, 最好就比小朋友去多幾間不同 playgroup, 其實家長本身幫小朋友去參加 playgroup 係想佢見多d人, 同小朋友玩下, 時間只得一個鐘 (可能一星期一次) 根本好難話可以學倒d乜......
我自己就不停去join ...

咁有邊間係中文上堂架, 而且又唔貴呢?

醒目開學勳章

原帖由 ddbmug 於 08-10-2 19:29 發表
我教會朋友個仔返左呢間半年多,好開心好鍾意返,社交好左,D老師都好有愛心,而且對教育很有熱心,最細要15個月大,响沙田

參加完兩個月會有證書

如果想要資料可以留E-MAIL 或者PM俾你都可以 ...

可否將資料pm給我, 謝謝.

playgroup

我都覺得 Playgroup 其實冇話學到啲セ , 主要喺有個地方比啲小朋友玩下 , 學下點樣相處 ... 我嗰仔讀過兩間, 之前返音樂農X ( 1 hours ) , 每堂有8-10對小朋友/家長, 嗰 Miss 只喺唱下歌仔, 講吓故仔, 但有啲小朋友走來走去佢又唔理, 只會 Focus 喺啲坐定定嘅小朋友喥, 而且每堂嘅嘢都一樣, 8堂都冇改變 .... 後來我報咗另一間, 都係$150/Class , 堂堂學嘅嘢都有唔同, 唱歌,跳舞, 做奴作... 嗰 Miss 有愛心好多 , 有小朋友走佬, 佢就捉住佢軟硬並用咁教, 真係好好多 ! 最緊要就喺我BB一聽到返學就開心 .. 所以會推介呢間比啲 friend ^_^

yukihonam:

咁你依家個 playgroup 响邊度番架? 我個囡9個月大可以報嗎? 可否pm d 資料俾我呀~ thx
http://hk.myblog.yahoo.com/samarayip/

would you please pm me the PG information u recommended?  thanks..

原帖由 yukihonam 於 08-10-20 16:03 發表
我都覺得 Playgroup 其實冇話學到啲セ , 主要喺有個地方比啲小朋友玩下 , 學下點樣相處 ... 我嗰仔讀過兩間, 之前返音樂農X ( 1 hours ) , 每堂有8-10對小朋友/家長, 嗰 Miss 只喺唱下歌仔, 講吓故仔, 但有啲小朋友 ...

以撒(Isaac),意為「喜笑」(laughter),借著恩典而不是借著努力、甘願犧牲、是「應許」的象徵..「弟兄們,我們是憑著應許作兒女,如同以撒一樣。」(加四28)

"後來我報咗另一間, 都係$150/Class , 堂堂學嘅嘢都有唔同, 唱歌,跳舞, 做奴作... 嗰 Miss 有愛心好多 , 有小朋友走佬, 佢就捉住佢軟硬並用咁教, 真係好好多 ! 最緊要就喺我BB一聽到返學就開心 .. 所以會推介呢間比啲 friend ^_^"

I would like to know the information too, would you please PM me also?

醒目開學勳章

原帖由 yukihonam 於 08-10-20 16:03 發表
我都覺得 Playgroup 其實冇話學到啲セ , 主要喺有個地方比啲小朋友玩下 , 學下點樣相處 ... 我嗰仔讀過兩間, 之前返音樂農X ( 1 hours ) , 每堂有8-10對小朋友/家長, 嗰 Miss 只喺唱下歌仔, 講吓故仔, 但有啲小朋友 ...

我都有興趣想知多D資料,可否PM埋俾我啊?THX

Hello yukihonam,

can u send me some information, thank you.

[quote]原帖由 yukihonam 於 08-10-20 16:03 發表
$150/Class , 堂堂學嘅嘢都有唔同, 唱歌,跳舞, 做奴作... 嗰 Miss 有愛心好多 , 有小朋友走佬, 佢就捉住佢軟硬並用咁教, 真係好好多 ! 最緊要就喺我BB一聽到返學就開心 .. 所以會推介呢間比啲 friend ^_^

回覆 # 的文章

我都好有興趣,可唔可以給我一些資料?Thank you.
Email: [email protected]

yukihonam,

我囝囝現在8個半月,可以pm資料給我嗎?Thanks.

原帖由 ddbmug 於 08-10-2 19:29 發表
我教會朋友個仔返左呢間半年多,好開心好鍾意返,社交好左,D老師都好有愛心,而且對教育很有熱心,最細要15個月大,响沙田

參加完兩個月會有證書

如果想要資料可以留E-MAIL 或者PM俾你都可以 ...
我有興趣,我的e-mail:[email protected]

我有與趣,可否pm資料俾我or E-MAIL:[email protected]

回覆 # 的文章

Hi, could you please pm me details of
your recommended playgroup?

yukihonam,

我囝囝現在8個半月,可以email 資料給我嗎?Thanks.
[email protected]

yukihonam,

我都想知好果間啲資料, 麻煩給我一下,謝!

[email protected]

我都想同bb 報playgroup, 可唔可以email 啲資料俾我呀: [email protected]...唔該哂~
‹ 上一主題|下一主題