用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 40 網 家長分享派位結果
go

40 網 家長分享派位結果 [複製鏈接]

我女女派了荔枝角天主教小學,係第一志願。

[ 本文章最後由 chy 於 08-6-8 19:16 編輯 ]
   0    0    0    0

我被派第4志願!派去善導呢?

40 網 家長分享派位結果

我派深水埗官小,填表無選, 好sad...

哎 我都係無填 到呢間小學 白田天主教小學
哎 真係慘 星期2要去叩門
白田好似好差 得2班小一點讀呀 都唔知點解甘唔好采
重要甘遠

原文章由 fion113549 於 08-6-8 20:22 發表

善導真的很差嗎?

原文章由 羊咩囝 於 08-6-8 22:34 發表

善導真的很差嗎?

唔係很差!但不是我的意料中事!星期二我會去叩門!如果唔得我都會接受

有無人知道白田天主教小學e+好唔好呀??
我星期2都去叩門呀 我叩反基福 因為基會比其他大d
但係如果叩唔到 的話 都唔知重有無第2間有機會 你地去叩門會唔會帶埋仔女去??

我唔會帶去住先!因為星期二個日多數只係收表同porfile 如果覺得你ok...先會再叫你帶埋小朋友去in...
你不如上基福個hp度look 下先啦!應該有講嫁!

原文章由 fion113549 於 08-6-8 23:30 發表
我唔會帶去住先!因為星期二個日多數只係收表同porfile 如果覺得你ok...先會再叫你帶埋小朋友去in...
你不如上基福個hp度look 下先啦!應該有講嫁!

但係要註冊啦wo 唔帶佢去好似緊左dwo
因為基福我有優先 哎 之前都有講 本來明明
星期6好好地 可以準備好晒 衰在黑雨
攪到好煩 e+都唔知星期2帶唔帶阿b去好
甘你去邊間叩門呀?

原文章由 ~QQ~ 於 08-6-8 23:52 發表

但係要註冊啦wo 唔帶佢去好似緊左dwo
因為基福我有優先 哎 之前都有講 本來明明
星期6好好地 可以準備好晒 衰在黑雨
攪到好煩 e+都唔知星期2帶唔帶阿b去好
甘你去邊間叩門呀? ...

瑪小囉!我會去早上交表&porfile 下午去善導註冊!因為之前聽D請座都有話就算派唔倒心儀都要註咗先除飛係有私或直資在手!而我見瑪小個hp 都有話叫我地去本身派倒嘅學校註咗先嫁!
仲有你有無見張小一註冊證上注意事項(三)如果學生在辦妥註冊手續後需耍轉校必須先向原校取回本證而原校亦會同時取消該生的註冊
即係話如果你註咗冊後,叩門果間又有消息收你你都可以去本身間學校攞返張小一註冊證啦!

原文章由 fion113549 於 08-6-9 00:22 發表

瑪小囉!我會去早上交表&porfile 下午去善導註冊!因為之前聽D請座都有話就算派唔倒心儀都要註咗先除飛係有私或直資在手!而我見瑪小個hp 都有話叫我地去本身派倒嘅學校註咗先嫁!
仲有你有無見張小一註冊證上注意事項(三)如 ...

喔喔 我想我都係一早去 哎 真係煩 善導係我留下咋 一一"     我真係寧願派我去善導都好過白田一一" 真係好唔開心 訓唔著

原文章由 chy 於 08-6-8 19:10 發表

登你開心,  我都系選荔天但派唔到呀 ~

原文章由 fion113549 於 08-6-8 20:22 發表

善導聽講唔差 woo , well, 我有選佢but 都輪唔到入, 我女派去善導隔離 -- 基愛 (第8 志願), 點算 ~

以我所知
其實善導同基愛都ok 喎
不過坦白講係校舍細同舊囉
希望大家都入到心水學校啦
~~ 說安慰話的舌頭是生命船; 奸惡的舌頭使人心碎 ~~

我知另外有兩位bk媽咪派到第一志願: 瑪利諾神父。另一位又係派左冇選既白田天主教小學.....

乜白田天主教咁差咩? 冇人選佢既?

其實善導真係唔差, 因為佢地同長天, 聖母玫瑰及上智都好似係同一個校董嚟架, 如果成績OK, 會容易入到呢幾間架. 只不過係校舍細D, 舊D, 但老師都好有愛心, 而且數學亦係教快其他學校半級. 不錯架!
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

same as yours. 1st - Lai Chi Kok Catholics

原文章由 chy 於 08-6-8 19:10 發表

原文章由 silvia_ng 於 08-6-9 16:04 發表
我知另外有兩位bk媽咪派到第一志願: 瑪利諾神父。另一位又係派左冇選既白田天主教小學.....

乜白田天主教咁差咩? 冇人選佢既?

哎 咪係lo 我無選佢都中左白田天主教 真係不幸中之不幸啦
以前我4個侄都係讀果間 我唔填佢都係甘的原因
反正我就唔係太過鍾意呢間學校

原文章由 Crabtree 於 08-6-9 16:20 發表
其實善導真係唔差, 因為佢地同長天, 聖母玫瑰及上智都好似係同一個校董嚟架, 如果成績OK, 會容易入到呢幾間架. 只不過係校舍細D, 舊D, 但老師都好有愛心, 而且數學亦係教快其他學校半級. 不錯架! ...

聽到你咁講我都鬆一口氣!不過我都會再去叩門試多一次呢!+
知道善道唔差仲幾好我都不太擔心叩門...萬一唔得善導也是好學校嗎!

唔知第幾志願, 但派o左旅港開平商會學校.
大家俾o的意見, 唔該.
‹ 上一主題|下一主題