用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(小學部) 扙尖班及英語教學
go

扙尖班及英語教學 [複製鏈接]

請問扙尖班是否要另付2000+學費?連基本學費便要4000+?很貴呀!

另又請問除中英文科外,其他科目是否也是用英文教呢?

多謝幫忙!
   0    0    0    0

原文章由 tinching821 於 08-1-4 00:48 發表
請問扙尖班是否要另付2000+學費?連基本學費便要4000+?很貴呀!

另又請問除中英文科外,其他科目是否也是用英文教呢?

多謝幫忙! ...

每科$1000,其他科是英文,除聖經,pe,演藝

唔好意思,唔係幾明...
係咪即係俾人揀左去拔尖班就即係要俾多好多錢先有得讀呀?如果唔想俾,係咪就要讀番普通班呀?
同埋本身學費係幾多呀?
佢話會照顧資優既喎,咁如果係資優既,有幾科都要入拔尖班,會唔會攪到差唔多成萬蚊學費呀?
原文章由 200012 於 08-1-9 17:58 發表

每科$1000,其他科是英文,除聖經,pe,演藝

原文章由 Era 於 08-1-16 16:00 發表
係咪即係俾人揀左去拔尖班就即係要俾多好多錢先有得讀呀?如果唔想俾,係咪就要讀番普通班呀?
同埋本身學費係幾多呀?
佢話會照顧資優既喎,咁如果係資優既,有幾科都要入拔尖班,會唔會攪到差唔多成 ...

sorry 是$1200一科,是課外活動一種,要面試

原文章由 Era 於 08-1-16 16:00 發表
同埋本身學費係幾多呀?
佢話會照顧資優既喎,咁如果係資優既,有幾科都要入拔尖班,會唔會攪到差唔多成 ...

是這樣的: 如你 參加了 英文拔尖班, 那 一星期 有四天 (五天? 忘記了!) 放學後 一小時便要留校上堂, 故只能參加一種 (好像只有 中(用普通話上), 英文 拔尖班, 有沒有 數學 忘記了!). 因 每天放學後一小時都有各種活動讓小朋友 參加 (當然要付錢), 故 參不參加 拔尖班 也是一個難題.

咁拔尖班係唔係自願性呢 ?

原文章由 EChing 於 08-1-22 00:59 發表

是這樣的: 如你 參加了 英文拔尖班, 那 一星期 有四天 (五天? 忘記了!) 放學後 一小時便要留校上堂, 故只能參加一種 (好像只有 中(用普通話上), 英文 拔尖班, 有沒有 數學 忘記了!). 因 每天放學後一小時都有各種 ...

原文章由 tramtram 於 08-3-12 12:41 發表
咁拔尖班係唔係自願性呢 ?

YES  

thank you

原文章由 200012 於 08-3-12 12:52 發表

YES  
‹ 上一主題|下一主題