用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: leechanrr
go

2014-2015 [複製鏈接]

引用:1.+面試信上都有寫8月尾先會通知2nd+interv

原帖由 556699 於 13-08-09 發表
1. 面試信上都有寫8月尾先會通知2nd interview, 今日才9號, 你話是否月尾?
2. 學校都講左未寄信, 網上言論 ...
唔係喎,面試信係話"...出席八月底的第二輪面談",我都會期望係而家呢啲時間收到通知信!不過,已經有媽媽問過學校話未出,我梗信佢地啦

引用:1.+面試信上都有寫8月尾先會通知2nd+interv

原帖由 556699 於 13-08-09 發表
1. 面試信上都有寫8月尾先會通知2nd interview, 今日才9號, 你話是否月尾?
2. 學校都講左未寄信, 網上言論 ...
我發覺有某一間學校做法係打去問就話一個月先收信通知,問佢就話完全未通知,之但係其實已經call緊2nd in,甚至出埋offer. 有一d家長認為咁做係好差,講大話etc,討論好激烈(請不要問我我邊間)。我估計,有可能真道都係咁,打去問就話未寄,其實有d已經寄咗。所以大家冷靜d, 有家長上黎報喜話收到信2nd in無必要欺騙大家,欺騙大家對佢又唔會有咩好處,大家不如當係一個參考,耐心等侯啦。

回覆:ozoz 的帖子

我都好同意,可能真係寄左信出去,但對比的話,我會信學校講既野多過個位話有朋友收到信,但連second interview既日子都講唔出的網友!因為世上真係有好多無聊人。

我們今日收到信了

回復 ozoz 的帖子

Yes, you are correct.

That school is SMC in Nam Cheung.... many angry parents because the admin staff LIE about releasing the result.

School said no 2nd letter issued or no phones calls expect in 1  month after interview BUT ACTUALLY
they call for 2nd interviews 2 weeks after interview and give OFFERS already.

Very poor handling by the school .... cannot accept telling lies to very anxious parents.

真道14-15 FS1申請人 第二次面談

本校已於8月15日利用家長提供的回郵地址信封發信邀請個別學生進行第二次面談。如家長收信後,需要更改時間,請以書面通知本校,稍後再作處理。

因第二次面談將分階段進行。若家長未收到信件,請耐心等候。

我收到2nd信啦!28.8見喎

回覆:PoohsBaby 的帖子

OMG

引用:有冇人已收到信可以有second+in? 好擔心呀

原帖由 leechanrr 於 13-08-06 發表
有冇人已收到信可以有second in?
好擔心呀!
今日收到了

‹ 上一主題|下一主題