用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 播道小一下星期便有信知是否取錄啦!心急嗎?有決定未呀? ...
go

播道小一下星期便有信知是否取錄啦!心急嗎?有決定未呀? [複製鏈接]

播道小一下星期便有信知是否取錄啦!心急嗎?有決定未呀?

下星期便有信知是否取錄啦!心急嗎?有決定未呀?
我見之前既topic post在係小學雜談裡.原來播道書院是有自己版面的.所以走返過來開個 topic 再傾下及大家分享.     

如前說:希望在bk而有去面試的家長都成功取得入學位!         

Re: 播道小一下星期便有信知是否取錄啦!心急嗎?有決定未呀?

Hi, anniecc28

我個女女都有去IN,如果取錄,一定會讀的,呢個係第一選擇,    你呢?

babyilu

Re: 播道小一下星期便有信知是否取錄啦!心急嗎?有決定未呀?

Hi! anniecc28, babyilu,

Hope you join us, EC's family!

EC definitely my 1st choice....Logo is 2nd....I did have 2 interview last SAT. My little boy choose EC as well. Perhaps the school environment is better, area is bigger, even small child will make his own choice....

EC is our family first choice, VP is our last choice
so if EC ok ,we will very very happy
haha   

播道都係我地首選,就算考到新小拔都係會選播道(因為小拔考黎只係做樣比啊爺啊嘛睇)

hi william, 真希望有機會join to EC's family. yr kid homework OK ma? is very busy? 上中文課用普通話小朋友應付得到嗎? 唔ok的小朋友學校有協助嗎? 我都幫囡囡報了趣味普通話及以前家姐讀過公文有一set教材可給他學.我想都要開始定好o的...日後,有什麼多些提點我們呀.謝謝!       

Thanks william28, 我都希望可以join 到播道,你的小朋友是今年已就读小一吗,可唔可以分享下阿~~~~~~~   

welcome Dennisk, 唔講真係唔知.我個小朋友昨晚都同我講決定要入EC 哈哈 :  : 她說得十分喜歡...最初,我以為小朋友這麼細是要由父母幫佢先舖好條路比佢行.但原來佢地自己都幫自己爭取既.真係安慰,不是父母獨行      好! 希望大家all bk friends 一齊都爭取到呢條好路給我o地既小朋友        

matthew_mama,

what is VP ?

victoria primary school....................very far away,
i live in TKO hang hau
actually after interview of EC, my family fall in love with it

matthew,
agreed...I, my wife and my son also fall in love with EC....I've planned to move in TKO (home)soon

babyilu 寫道:
Thanks william28, 我都希望可以join 到播道,你的小朋友是今年已就读小一吗,可唔可以分享下阿~~~~~~~   

babyilu,

希望你們的小朋友可以入到EC. 我的小朋友讀中學部. 分享甚麼? 請說明

吾知有冇人早D就收到信呢?如果有就快D黎報到啦。

Hi, 點解今日o甘靜既?    一定係太緊張關係啦!雖然仲未有信收.但星期一便要交自行la.有冇需要早o的去交呢?霸番個頭位       
ha ha ha ha         
Relax, Relax, Relax   

anniecc28,

我的囡囡現讀播道小一.上年呢個時候我每天都忙著為囡囡做 profile. 當時我為佢選左8 間學校,一間無取錄/一間因病無面試, 最後她被6 間小學取錄. 當時播道在我心目中只作後備, 但有一日囡囡忽然同我講很想讀播道, 最初我都當佢係 up o下. 到了要交留位費前,我個女一直都很堅持. 我就只好留多一間自己心儀的私校作後備. 我成日同個女講另一間學校有好多同學倍你. 到了 7月要最後決定時, 我問她最後一次,她的答案是~你唔好再講 la 我巳經決定左 la .
今天我都覺得她的決定是對的. 希望你的囡囡也被取錄.

i guess may be next thursday - friday can get the letter

Hi Chloeha, 聽了你的經驗真令我羨慕.我並沒有你o甘好彩.因我只報了一間直資.而播道是我們最想入到的.希望承你貴言啦!多謝你的分享.   

Chloeha,

For the sake of interest, the 6 schools are all DSS ? You can hold the seat until July ????
Pls let us share your experience...thanks

freddielau,
                     我只係留左一間直資.兩間私小.希望你的小朋友也被心儀的小學取錄
‹ 上一主題|下一主題