用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會青衣主恩小學 聖公會青衣主恩小學
樓主: 絲絲公主
go

聖公會青衣主恩小學 [複製鏈接]

Re: 聖公會青衣主恩小學

恭祝新年快樂,身體健康,年年順景
真的是很忙碌,    今星期是否不用課外活動?

絲絲公主:

你有課外活動時間表嗎??

是不是報名通告?

係呀, 你搵最下面果張有時間表架, 最近要返既日子係3月3 日.

明天見

tkkmama ,
31 日的活動如非家教會員是否沒機會參加?

絲絲公主 寫道:
tkkmama ,
31 日的活動如非家教會員是否沒機會參加?

我都唔知道忝... 有派表俾你女都一填冇妨呀.抽到就去,抽唔到就算咯...   

tkkmama,
係--係    試一試又何妨

tkkmama,
oh 電腦班亦是家教會優先, 只有20位。
我女女班老師給了4位同學二本故事,女女告訴我要讀熟,說是比賽。。。。。。 你知道是什麼來嗎?

絲絲公主 寫道:
tkkmama,
oh 電腦班亦是家教會優先, 只有20位。
我女女班老師給了4位同學二本故事,女女告訴我要讀熟,說是比賽。。。。。。 你知道是什麼來嗎?

電腦班~~今期學編輯照片喎...我"嚴"淺呀... 果日又唔得閒我冇參加呀.    

閱讀龍門陣~~你女都有份呀?我二&三都有喎我明天再同你詳談呀...

今期電腦班抽中了B組,那就試試吧

原來中文考試有分 ~填充默書~ 與~默書~???????
今天看到女女填充默書的卷,覺得很奇怪,因為這些填充題,其實只要句字結構得而,填很多答案也適合的.
但事實上,老師的答案就只有一個
女女班 最高只有75分,得4人合格,       
噢~~~~我的天呀   
我想問問你,你女女p1時的填充默書 是不是都是這樣?
學校考試卷是否 比平日教的更深?   

求救啊!!! :wink:  :wink:

絲絲公主:

唔好擔心, 睇pm啦~~~

看完你的pm都安心些了 ,
我問呀囡對這個成積的看法,
:::佢就擔心自己點解會咁差     

明天開始exam,女女首次在青衣主恩校園內;嘗試這裡考試的模式,不知道她能否應付呀!!   

今星期早了放學,她多了自由時間,輕鬆不少!

之前的家長說青衣主恩非常多功課,在我短短看這幾個月她的功課量,又不是真的很多.最多只需一小時內便完成了.
看見學校有很多各式各樣的崗位讓他們擔當,她雖是插班生亦能擔當一二,所以她都很投入在這裏.
課程對比之前的學校多樣化,程度較高

可惜這個青衣主恩的討論區,只有我和你,有多些家長上來更好

我咁睇咯: 學校係點唔好只睇一兩個月咯, 我D女都讀左七年啦, 又真係睇住學校同小朋友進步, 當然針冇兩頭利架, 我地做父母既, 最需要幫佢地去適應咯.   係咯, 你搵D家長來幫下手啦....
絲絲公主 寫道:
今星期早了放學,她多了自由時間,輕鬆不少!

之前的家長說青衣主恩非常多功課,在我短短看這幾個月她的功課量,又不是真的很多.最多只需一小時內便完成了.
看見學校有很多各式各樣的崗位讓他們擔當,她雖是插班生亦能擔當一二,所以她都很投入在這裏.
課程對比之前的學校多樣化,程度較高

可惜這個青衣主恩的討論區,只有我和你,有多些家長上來更好

tkkmama,
無錯,我只係短期性地看學校這幾個月給我的感覺...到目前為止都很不錯,希望未來更好..
我到現在還未認識到任何家長(除了你)    真無耐
是了,星期六家教會大會好玩嗎?

Hi,

照你地咁講主恩又唔係好似出面傳得咁吃力wor!

我女今年讀k2, 出年k3一開學就要揀學校, 我真係唔知點揀, 又想個女讀到間程度較好
勞媽媽部落
馬女Abbie 升小二!馬騮精 Jonas 升 K3喇!

你是否住青盛苑附近?周演森聽說只是一般
我都算係緊張媽媽,之前選校都十五十六
葵青區離不開是青衣主恩/陳溢/世德/仁立/仁紀,這幾間吧

我的小朋友現在在青衣主恩就讀,他開心地上學,老師、環境、功課量等等都屬我所意,
到目前為止,我都沒什麼求了......   

很久沒上來了~~~~   
‹ 上一主題|下一主題