用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德信幼稚園 請教K3自行分配學位
go

請教K3自行分配學位 [複製鏈接]

我仔仔現讀德幼,31 &40校網都可以去自住,但40校網的B1,2學校比較多,所以大抽獎會填40校網,甲部就填聖方濟愛德小學首選,旅港開平次選,乙就德信,因為住愛德附近,15分就兩間都差不多難入,咁自行報邊間機會大D呢? (當然都會去報直資和私小做安全網)

0    0    0    0

kate12210 發表於 14-9-10 22:13
我仔仔現讀德幼,31 &40校網都可以去自住,但40校網的B1,2學校比較多,所以大抽獎會填40校網,甲部就填聖 ...
自行我無意見,但就咁睇,你大抽獎所填既選項策略有問題。

引用:Quote:kate12210+發表於+14-9-10+22:13+我

原帖由 se6b03 於 14-09-11 發表
自行我無意見,但就咁睇,你大抽獎所填既選項策略有問題。
請教點填好,我想考愛德,但又怕考得唔好,到時去德小扣門,不過如111愛德,甘德小會不會唔見...

kate12210 發表於 14-9-11 11:47
請教點填好,我想考愛德,但又怕考得唔好,到時去德小扣門,不過如111愛德,甘德小會不會唔見...

...

首先你連係邊個網抽都未決定好,如果好想揀愛德,就一定係40網,咁樣1-1-1先大d機會,如果31網抽,你只能甲部放愛德,但又好奇怪地放旅港開平係甲部第二,需知道電腦會處理甲部選擇先,一下唔覺意抽中甲二,咁乙1既德小就無機會,我唔太清楚旅港開平,但唔想入果間最好唔好放甲部。

引用:Quote:kate12210+發表於+14-9-11+11:47+請

首先你連係邊個網抽都未決定好,如果好想揀愛德,就一定係40網,咁樣1-1-1先大d機會,如果31網抽,你只能甲 ...
明白,自行愛德,用40校網,甘甲1愛德,2德小;乙1愛德,2旅開...會唔會好D

kate12210 發表於 14-9-11 12:17
明白,自行愛德,用40校網,甘甲1愛德,2德小;乙1愛德,2旅開...會唔會好D

...

愛德就一定係第一,咁第二最緊要睇你鍾意德小定旅開多d

引用:Quote:kate12210+發表於+14-9-11+12:17+明

愛德就一定係第一,咁第二最緊要睇你鍾意德小定旅開多d。
明白

‹ 上一主題|下一主題