用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 各位請幫下我,我現在唔知點算好!
go

[過動] 各位請幫下我,我現在唔知點算好! [複製鏈接]

我仔本身食Concerta 27mg,但近來發覺我仔食左有副作用,有心胸痛,昨天見醫生後醫生見意食Strattera, 因為市面推出四隻藥,得strattera沒有心痛副用,但要每3-6個月抽血check肝指數,醫生請因為食左呢隻藥每100人有1個個肝可能會有事!聽完後我真係唔知點算好,最後我決定停一個月先!
請問各位有冇食strattera呢隻藥?是否好似醫生講一定要定時抽血和對肝有影響?請各位比啲意見我!謝謝!

2    0    0    0

不如試吓睇多個醫生問吓意見

引用:我仔本身食Concerta+27mg,但近來發覺我仔食

原帖由 Omerkion 於 16-02-05 發表
我仔本身食Concerta 27mg,但近來發覺我仔食左有副作用,有心胸痛,昨天見醫生後醫生見意食Strattera, 因為 ...
請教………食咗 Concerta 幾耐有心痛?

回覆:Omerkion 的帖子

我女初初食concerta頭一星期都頭痛,無胃口,可能個心都唔舒服不過唔識講…………所以好抗拒唔肯食!大概堅持(朝朝對抗又趕校巴)咗一星期就適應咗!

回覆:a_for_apple 的帖子

都食左一年了!

我仔食strattera,唔使驗血喎
你不如睇另一位醫生攞多個意見啦
for every one criticism, three positives must be given.

回覆:lillymarie 的帖子

係?因我仔睇聯合醫院精神科的。不過我都決定唔比藥佢食了!

‹ 上一主題|下一主題