用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 樂智高'對小朋友好嗎?
go

樂智高'對小朋友好嗎? [複製鏈接]

樂智高'對小朋友好嗎?

麻煩各位媽媽報料,孖b對它很有興趣,因價錢不平,是否真的對小朋友好呢?那裡售價較平?謝謝!

Re: 樂智高'對小朋友好嗎?

我有齊晒大陸版同香港版, 真係好好架。
大陸版勁平
whereas 香港版 好貴。

How much is it? (Both HK and China)

但係我買個set大陸板, 有一個製係難推d架... 搵左幾set都係咁... 係個橙色製呀, 買個時check清楚d~~

我智樂高同智高fun都有買, 我覺得我囡囡鐘意智高Fun多d~
我叫 Stephenie, 2003年係澳門山頂醫院出世架!我重40磅, 高110厘米. 我係07年2月正式自然離乳啦, 但係我都做左3年零10個月人奶bb~

大陸板- 要幾多錢呢

大陸平好多, 大約 $90 一個 level
**************************************** 芍妤bb 10/11/2004 在聖保祿醫院出世,體重 2.6Kg。 ****************************************

我地打算集體訂購邏輯狗,名額10個(10份有九折,連運費約5xx元),有興趣者請移玉步,到好書分享,搵番呢個同樣的topic。

deleted

I am thinking to buy 樂智高 or 邏輯狗, 好煩 :-|

Any comment ?

Hi, all mommies,

I have to clear up some shelf space for my son who will go to P1 after summer. I have some Logico resources (PRC version) for sale. It has been posted in 二手書市場.

http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=395310&extra=page%3D1&page=87###

Interested parties, please take a look and PM me.
Gordon_No_4

原文章由 professor 於 07-7-25 17:26 硐表
I am thinking to buy 樂智高 or 邏輯狗, 好煩 :-|
Any comment ?

我未睇過樂智高, 不過既然邏輯狗係有攞正license, 相信佢的內容都好有水準, 而價錢又相差咁遠, 我選了邏輯狗.

我在淘寶網度買了邏輯狗, 賣家很有效率. 我星期六晚(6/10)落單同俾錢(visa in internet), 今晚已經收到貨. 前後不用48小時.
p.s.我係向呢個買家買的:
- 邏輯狗/sold by zj7189 (click), 全套連運費480元(RMB). 雖然未收到信用咭條數唔知匯率幾多, 但應該貴過1:1 (貴過HK$480). 不過唔使自己去賣大陸書的店托, 有人送上門, 真係好爽.

remark: 收到信用咭條數了. rmb480 -> hk$506. 俾多hk$26就可以套書送埋上門, 我覺得係good buy!

[ 本文章最後由 amypekkle 於 07-10-23 22:03 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題