用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 知吾知今年的 i位 / e位 / s位輪候冊 開始派位未? ...
樓主: Yvonne_ng
go

知吾知今年的 i位 / e位 / s位輪候冊 開始派位未? [複製鏈接]

My son has been allocated an E seat lar.. just received letter yesterday. 1st choice. I hv applied since Jan 09.....finally

未有信即係冇?? 我仔5歲了!!

輪候冊已更新,但最後獲編配服務者的申請日期冇變過!!! 自閉傾向的評估結果,只係帶俾我傷痛,咩服務都冇.....

你打電話俾社工啦, 我都係問社工先知入左邊間. 我都未收到信...

大家好,

如果排到I位,可否轉去E位呢??

The Kg is in Wan Chai.

原帖由 mckm2007 於 10-4-17 00:14 發表
請問你選邊區?

真係要主動打比個社工, 月頭當女女足(2 歲) 便打去提個社工, 1 個星期後便收到社工的信, 要我們填表回覆, 會入這間中心, 今天填好便fax回比佢, 遲點要再打去confirm 佢是否收到 fax 先

真是寵壞這班80 後的社工, 把他們的工作變成家長的責任, 這是什麼社會

如不是自己跟緊點, 他們又漏咗我們的case 了

原帖由 Yvonne_ng 於 10-4-18 23:26 發表
你打電話俾社工啦, 我都係問社工先知入左邊間. 我都未收到信...

原帖由 Yvonne_ng 於 10-4-18 23:26 發表

I called to my social worker in today. She told me the first batch of letter is issued.

My son is not on list. http://forum.edu-kingdom.com/images/smilies/default/em09.gif
She told me my chance is small unless another Mammy is give up his seats.

P.S. My son registered on Sept-09 for E + S seats and my choice is whole Kowloon and Shatin

我囝囝排到,可是無校車服務??

.....

我於上週五(16日)收到通知信,獲派第一選擇之早期訓練服務;我是2009年1月開始排隊的

我上星期六收到信,派左E位,係第一選擇全西九龍的其中一間。

昨日打去問社工,I位我個女今次大派位末冇份 ,想問其它媽咪第二輪幾時知?
明明睇:最快獲编配服務者I位到12/2009都冇份?
我都是12月頭/2009開始排隊的

好似要等 第1round 後 一個月, 才會到第2round 有通知. (因要等第1round 的人覆實, 吾要位的才可以把位讓給第2roound 的人).

我想問一問大家, 如果社工電話通知有 i 位, 係咪吾會有信寄給我的? 只要電話覆實便可以?
社工上星期通知了我, 但我今日打電話去學校, 學校說仍未收到社工給他的資料....

社工會吾會漏左俾資料呢...?

請問邊位 i 位 媽咪可以答到我?

社工通知得你,跟着就應發信啦,要30/4前簽回條Fax/send返去CAC架。

我第一次Call社工時佢話未見到囡囡個file,但學校就己收到名單,我咪直接問I位幼稚園List上有冇囡囡個名囉。幼稚園答咗我隔兩日就收到CAC既信。今日22/4啦,你快D同社工Check吓有冇寄漏咗/寄失啦!

剛剛打電話問社工, 但俾d職員接了來聽, 他說搞緊.... 什麼都沒覆我了....  都吾知點算...

The social worker Ms. Chow in Shatin CAC. Her attitute very bad. I want to know where i can complaint her, anyone know?

回覆 34# Yvonne_ng 的文章

我收到社工電話的,今日先打去學校問,校長收到name list only,佢地要等社署寄小朋友既資料 (report..contact)先再contact家長,再約見小朋友,家長見左,confirm要個位,要再confirm社署

我知的係咁多la..
‹ 上一主題|下一主題