用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 協恩中學附屬幼稚園 Heep Yunn Kindergarten 2008 K1 (同學仔名單)
樓主: regina2001
go

Heep Yunn Kindergarten 2008 K1 (同學仔名單) [複製鏈接]

請問有冇媽咪知道點解星期四放學係11:30a.m. 但校車個ee話接放學d時間同平時差唔多 係唔係同小學一齊放學所以咁遲

係啊

原帖由 hi_cheukyi 於 08-10-21 15:50 發表
請問有冇媽咪知道點解星期四放學係11:30a.m. 但校車個ee話接放學d時間同平時差唔多 係唔係同小學一齊放學所以咁遲

聽日係放早呀~不過落校車時間差唔多 我個囡早平時四個字落車~但星期五 同下星期都會遲十分鐘 唔知你地係咪呢

饅頭Renee2005年1月23 日出世3 .58kg

原帖由 饅頭媽媽(町) 於 08-10-22 21:50 發表

聽日係放早呀~不過落校車時間差唔多 我個囡早平時四個字落車~但星期五 同下星期都會遲十分鐘 唔知你地係咪呢

係呀!!!我都係一樣,好奇怪,明天問下ee先......

cheukyi mami & 町,

我囡囡架車就由(Fri) 至 (Tue) 都早咗20 mins 落車, 問過學校, 因為小學考試, 就埋一齊放, 可能因此多咗學生而要分2車, 我囡囡架車或者因此少咗站, 所以返而早咗返黎呀...不過, 乜(Mon) 唔係唔駛返學咩??
~*~*~*~切言實多勝友,天白雲任爾遊。~*~*~*~
        我個小寶寶係2005年1月20日出左世啦!!

原帖由 922yin 於 08-10-23 12:10 發表
cheukyi mami & 町,

我囡囡架車就由(Fri) 至 (Tue) 都早咗20 mins 落車, 問過學校, 因為小學考試, 就埋一齊放, 可能因此多咗學生而要分2車, 我囡囡架車或者因此少咗站, 所以返而早咗返黎呀...不過, 乜(Mon) 唔係唔 ...

係呀!我都問左因為小學考試,所以同d小學一齊放學,阿囡就遲十零分鐘啦......

星期一係教師發展日,所以唔使返學......

原來考試~~唔怪得之~我地就都係遲十分鐘呀~
星期一唔駛返學我地諗住去迪迪尼~hehe~~
好奇怪 校車姨姨仲話星期一要放十二點九~但我問學校佢話原來佢地未通知校車姨姨囉~~ 今日放學校車姨姨都冇提唔知佢知唔知呢~~

原帖由 hi_cheukyi 於 08-10-24 10:37 發表

係呀!我都問左因為小學考試,所以同d小學一齊放學,阿囡就遲十零分鐘啦......

星期一係教師發展日,所以唔使返學......

All ma-mi,

請問協恩kindergarten用什麼形式面試呢?請幫幫忙!

原帖由 kit-long 於 08-11-2 12:14 發表
All ma-mi,

請問協恩kindergarten用什麼形式面試呢?請幫幫忙!

kit-long

你可以入呢度睇下,好詳細講左面試形式,祝你好運
http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=1212791&extra=page%3D2&page=4

各位媽咪下個禮拜氣溫會趺到得20度左右,

你地買左冬季校服未呀?
會唔會下個禮拜換冬季校服?

我諗住星期六同阿囡去買,驚佢依家個套頂唔順

係wor, 好彩你提起, 呢個星期要去買  唔該晒.

原帖由 hi_cheukyi 於 08-11-6 11:10 發表
各位媽咪下個禮拜氣溫會趺到得20度左右,

你地買左冬季校服未呀?
會唔會下個禮拜換冬季校服?

我諗住星期六同阿囡去買,驚佢依家個套頂唔順 ...

我買左啦,唔知有冇人換呀??

原帖由 August07 於 08-11-6 11:41 發表

到昨日仲未有人換‧小學就有個別小朋友換佐

原帖由 August07 於 08-11-6 11:41 發表

唔晒客氣......

但今日天氣都重好熱,天文台信唔信得過?
不過提一提你金綸星期日係唔開喎!

原帖由 tungtung_mama 於 08-11-6 20:38 發表
我買左啦,唔知有冇人換呀??

我今日都去買左~~係超級多人 迫到饅頭係咁叫好辛苦~~
我買左件恤衫太大件=.=己經叫佢比細一個返黎著大到...我諗住恤衫自己再出去買過大果件留返下年睇下岩唔岩~裙就長到落左小腿 自己車返短佢~~運動衫就岩岩好 但又怕縮水 今日太多人 又唔敢慢慢試 冇計~~
校褸都好大件hahahhaa~但長度就岩 ~好好笑~~

me too. 今日去買衫真係好多人, 呀囡又唔耐煩~~, 件恤衫我買咗17碼, 都好大件, 條裙8碼23~~ 運動衫22碼就岩岩好,我都怕縮水 個售貨員話大一個碼會好大, 件校褸真係好大件.. 所以未買

原帖由 饅頭媽媽(町) 於 08-11-8 18:04 發表

我今日都去買左~~係超級多人 迫到饅頭係咁叫好辛苦~~
我買左件恤衫太大件=.=己經叫佢比細一個返黎著大到...我諗住恤衫自己再出去買過大果件留返下年睇下岩唔岩~裙就長到落左小腿 自己車返短佢~~運動衫就岩岩好 但 ...

原帖由 August07 於 08-11-8 21:16 發表
me too. 今日去買衫真係好多人, 呀囡又唔耐煩~~, 件恤衫我買咗17碼, 都好大件, 條裙8碼23~~ 運動衫22碼就岩岩好,我都怕縮水 個售貨員話大一個碼會好大, 件校褸真係好大件.. 所以未買

...

今日6點去OK wor, 一去到已經有人serve 我地...校裙我個囡著21.5碼乍,佢話到膝頭就岩wor,所以我冇買大d 呀,不過佢d 襪就真係貴呀...$28 對:;pppp: 仲貴過瑪莎d 襪呀..又唔係好靚又唔暖,比佢地說我買o左2對添...但係係花園街好多間都係得隻直紋襪,final搵o左成條街先比我搵到隻光身冇紋既厚襪(好似襪褲料咁), 都係$18 抵過金綸好多呀

藍色長襪真係好難搵呀..

我都係買大少少 但佢件恤衫比18我都勁大=.=
運動就24 ~裙好似23 我都忘記~~haha
我冇幫佢買sock佢dsock好貴~~
我叫左我媽係屯門買,我地細個買開d檔口~ 又平又好著~
恤衫我都會買多兩件 怕佢好易污糟 冬天衫又乾得慢d~

原帖由 Pui_Pui 於 08-11-8 23:58 發表

今日6點去OK wor, 一去到已經有人serve 我地...校裙我個囡著21.5碼乍,佢話到膝頭就岩wor,所以我冇買大d 呀,不過佢d 襪就真係貴呀...$28 對:;pppp: 仲貴過瑪莎d 襪呀..又唔係好靚又唔暖,比佢地說我買o左2對添...但 ...

我都比佢老點買咗2對sock, 真係無諗過要$28, 諗住$1x 唔洗周圍搵, 因好少藍色scok. 明天重要去換衫.

你地明天換唔換季呀?天氣都幾涼wor

原帖由 Pui_Pui 於 08-11-8 23:58 發表

今日6點去OK wor, 一去到已經有人serve 我地...校裙我個囡著21.5碼乍,佢話到膝頭就岩wor,所以我冇買大d 呀,不過佢d 襪就真係貴呀...$28 對:;pppp: 仲貴過瑪莎d 襪呀..又唔係好靚又唔暖,比佢地說我買o左2對添...但 ...

原帖由 饅頭媽媽(町) 於 08-11-9 02:45 發表
我都係買大少少 但佢件恤衫比18我都勁大=.=
運動就24 ~裙好似23 我都忘記~~haha
我冇幫佢買sock佢dsock好貴~~
我叫左我媽係屯門買,我地細個買開d檔口~ 又平又好著~
恤衫我都會買多兩件 怕佢好易污糟 冬天衫又乾得慢d ...

c 啦...咁我洗唔洗換大一個碼呢?? e+條裙岩岩及膝乍,出年都可以放腳,k3可能唔岩架啦bor...
‹ 上一主題|下一主題