用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 協恩中學附屬幼稚園 Heep Yunn Kindergarten 2008 K1 (同學仔名單)
樓主: regina2001
go

Heep Yunn Kindergarten 2008 K1 (同學仔名單) [複製鏈接]

原帖由 HaHaTong 於 08-10-7 12:57 發表
Hi Yin,

Yes.  My daughter is rabbit no2.  

It's really so nice to hear that they enjoy school and make some new friends :)

Cheers,
HaHaTong

HaHaTong,

我囡囡成日提起你囡囡個名o架, 重話同你囡囡做咗好朋友tim ar, 唔知你囡囡記唔記得我囡囡呢...:loveliness:
~*~*~*~切言實多勝友,天白雲任爾遊。~*~*~*~
        我個小寶寶係2005年1月20日出左世啦!!

Hi Yin,

She also told me that your girl is her best friend at school! She said very often she sat with "Hoi Ching" and "HayHay".

Cheers,
HaHatong

原帖由 922yin 於 08-10-8 11:48 發表

HaHaTong,

我囡囡成日提起你囡囡個名o架, 重話同你囡囡做咗好朋友tim ar, 唔知你囡囡記唔記得我囡囡呢...:loveliness:
Ha Ha Tong

天氣開始有d涼,唔知幾時可以買冬季校服呢?

yin~

係呀 佢傷風星期二冇返 點知睇左醫生都唔好 星期四入左屯門睇先好返咋 咪到星期一先返學囉~~
我都會去呀~不過係帶饅頭去囉haha~你帶唔帶晴晴呀~

原帖由 922yin 於 08-10-8 11:39 發表

町,
係呀, 原來佢地真係一齊坐o架...
晴晴話饅頭上星期病咗冇返幾日喎, 係咪呀?? 而家好番晒未呀...

11/10 我會去呀, 同埋hb一齊呀... 你呢??

饅頭Renee2005年1月23 日出世3 .58kg

係囉 唔知幾時要買呢~~唔好咁遲先講就好喇~~
我諗佢家長日應該會講埋掛

原帖由 tungtung_mama 於 08-10-8 22:08 發表
天氣開始有d涼,唔知幾時可以買冬季校服呢?

原帖由 饅頭媽媽(町) 於 08-10-9 11:48 發表
yin~

係呀 佢傷風星期二冇返 點知睇左醫生都唔好 星期四入左屯門睇先好返咋 咪到星期一先返學囉~~
我都會去呀~不過係帶饅頭去囉haha~你帶唔帶晴晴呀~

町,

我應該唔會帶晴晴去lu, 因為佢要上pg ar... 會搵嫲嫲湊住佢先呀!!

今日我去湊饅頭放學~見到d小鴨仔團小朋友好得意呀~~
原來好多小朋友都係搭校車架~~~
晴晴見到我又同我笑呀~呵呵~~

原帖由 922yin 於 08-10-9 22:15 發表

町,

我應該唔會帶晴晴去lu, 因為佢要上pg ar... 會搵嫲嫲湊住佢先呀!!

我囡囡今日唔舒服,唔知今日怎樣呢?

我囡今晚發燒了....明天又要請假喇~唉~~

有冇媽媽知道明天既家長會幾時開始,手冊都冇寫?

原帖由 tungtung_mama 於 08-10-17 21:04 發表
有冇媽媽知道明天既家長會幾時開始,手冊都冇寫?

from 9:15 am to 10:15 am, Room No. 3 ar...
c u tmr

原帖由 饅頭媽媽(町) 於 08-10-15 21:02 發表
我囡今晚發燒了....明天又要請假喇~唉~~

町,

饅頭好番晒未呀, 係咪冷親呀, 呢排開始轉天氣, 真係要小心d 呀...

出佐通告買冬天校服啦、pui_pui,mama星期五我個女同你個女一架車、吾知有冇認錯啊

饅頭好返喇 o個日家長日趕住入屯門睇醫生都冇機會同大家傾計 ~醫生話佢喉嚨小小發炎~都係d菌啦~真係唉~~~~再唔返學佢乜都唔識架喇~

原帖由 922yin 於 08-10-17 22:56 發表

町,

饅頭好番晒未呀, 係咪冷親呀, 呢排開始轉天氣, 真係要小心d 呀...

俾多D水佢飲、好番到校致电吳老師在給多D水饅頭飲啊

原帖由 winchoy16888 於 08-10-19 14:38 發表
出佐通告買冬天校服啦、pui_pui,mama星期五我個女同你個女一架車、吾知有冇認錯啊

係呀冇認錯呀...多謝你個麵包.....

pui pui ma ma
NO thinkyou hei tung同你囡囡好朋友

係啦 我成日都叫佢飲多d水~唔知點解平時佢都肯飲水~一病呢就唔肯飲水架喎~真係激氣呀~
而家佢好返都放心好多~佢今年真係特別多事~唔係病都有d野要睇醫生~連比蚊咬都可以變豬眼...無啦啦又彈出個藥物敏感~真係頭暈~

原帖由 winchoy16888 於 08-10-19 23:36 發表
俾多D水佢飲、好番到校致电吳老師在給多D水饅頭飲啊

原帖由 winchoy16888 於 08-10-20 17:59 發表
pui pui ma ma
NO thinkyou hei tung同你囡囡好朋友

係呀...佢地好fd 架,阿囡每似講學校既野都提到hei tung 架,唔知係咪2個都細細粒又叫tung tung,特別岩key...

仲有今日唔該哂你地呀....

唔駛客氣順路‧呢兩日上婆婆到食晚飯‧所以明曰都車佢放學、 佢兩個係車到讀故事書、好可愛 學嘢都快D
‹ 上一主題|下一主題