用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 快樂初中交流區 - 歡迎新朋友加入 ! (Part 7) ...
樓主: Elona
go

快樂初中交流區 - 歡迎新朋友加入 ! (Part 7) [複製鏈接]

死啦唔到!!大小姐就考試啦==
勁擔心佢
怒傷肝,喜傷心,思傷脾,憂傷肺,恐傷腎........

我地好明白你既心情, 有時好多嘢唔到我地控制, 唯有學會

放鬆D, 女仔會識諗過D男仔既....

原帖由 motherlau 於 11-1-8 05:14 AM 發表

死啦唔到!!大小姐就考試啦==
勁擔心佢
Tomorrow is better

醒目開學勳章

今日完左教會祟拜, 食完飯, 一個人走左去花園街行逛. 平時都已經好多人既花園街唔知係唔係因為年近歲晚所以更加人頭湧湧. 已經有好多利是封擺左出黎, 仲有賣花果邊見有好多人買水仙同蘭花. 見到都好開心, 好有節日將至果種熱鬧氣氛. 我冇辦年貨, 只係行下咋. 不過都去左果間花園街好出名既餅舖買左小小蛋散同豆沙餅.

你地開始辦年貨未?  我會等多一兩個禮拜先. 其實都冇咩要辦. 我地D做細既都冇咩人黎拜年. 定係去人地度.

Latte, 又名臭Te或臭喵.

咁多個節日裡面, 我最鐘鍾意就係新年, 以前會同臭豬去行花市, 感受吓新年既氣氛, 但係呢幾年佢大個仔已經冇興趣同我去行..... 不過我上年有行到, 仲買咗盤好靚既水仙tim...

我都唔使辦年貨, 事關我地一家人口單薄, 加埋父母姊妹一圍枱都坐唔哂...

原帖由 veronna 於 11-1-9 04:33 PM 發表
今日完左教會祟拜, 食完飯, 一個人走左去花園街行逛. 平時都已經好多人既花園街唔知係唔係因為年近歲晚所以更加人頭湧湧. 已經有好多利是封擺左出黎, 仲有賣花果邊見有好多人買水仙同蘭花. 見到都好開心, 好有節日將 ...

回復 1002# Elona 的帖子

呀女一日打三四次返黎 睇黎佢好緊張

辨年貨 去親街都買野啦 ...........
不過都會買年花...........行下花市咁囉

原帖由 veronna 於 11-1-9 16:33 發表
今日完左教會祟拜, 食完飯, 一個人走左去花園街行逛. 平時都已經好多人既花園街唔知係唔係因為年近歲晚所以更加人頭湧湧. 已經有好多利是封擺左出黎, 仲有賣花果邊見有好多人買水仙同蘭花. 見到都好開心, 好有節日將 ...

大小姐咁緊張, 即係佢都好重視自己既學業, 你就唔使擔心啦 !!

原帖由 motherlau 於 11-1-10 12:09 AM 發表
呀女一日打三四次返黎 睇黎佢好緊張

Mother Lau 你介紹嗰隻燒賣, 我最初用微波爐加熱, 點知令到燒賣又硬又乾身, 臭豬話好難食

過幾日我唔憤氣, 改為用水蒸, 味道即刻唔同哂, 而家臭豬好鍾意食, 一溫書就話要食燒賣....

蒸先好味架!!小籠包仲正,係 lau 仔至愛

原帖由 Elona 於 11-1-10 16:56 發表
Mother Lau 你介紹嗰隻燒賣, 我最初用微波爐加熱, 點知令到燒賣又硬又乾身, 臭豬話好難食

過幾日我唔憤氣, 改為用水蒸, 味道即刻唔同哂, 而家臭豬好鍾意食, 一溫書就話要食燒賣.... ...

醒目開學勳章

心情好差呀! 係公司無LAR LAR要受氣. 受老闆氣都話啫, 受同事氣就........... 果個仲要係曾經好姊妹, 成日一齊行街shopping, 依家已經冇計傾不特只. 點解會變成咁樣? 提佢就黎到期, 過期要罰錢仲要俾佢話返轉頭.
Latte, 又名臭Te或臭喵.

你呢位同事又會有咁大既轉變既 !!

算啦, 你大人有大量, 唔好同佢計較, 聽日訓醒就唔記得d衰嘢...

原帖由 veronna 於 11-1-10 08:38 PM 發表
心情好差呀! 係公司無LAR LAR要受氣. 受老闆氣都話啫, 受同事氣就........... 果個仲要係曾經好姊妹, 成日一齊行街shopping, 依家已經冇計傾不特只. 點解會變成咁樣? 提佢就黎到期, 過期要罰錢仲要俾佢話返轉 ...

veronna,

今日心情好返未呀?
如果仲有d唔開心…
諗下你個牛仔就開心返啦!
原帖由 veronna 於 11-1-10 20:38 發表
心情好差呀! 係公司無LAR LAR要受氣. 受老闆氣都話啫, 受同事氣就........... 果個仲要係曾經好姊妹, 成日一齊行街shopping, 依家已經冇計傾不特只. 點解會變成咁樣? 提佢就黎到期, 過期要罰錢仲要俾佢話返轉 ...

回復 1009# motherlau 的帖子

motherlau,

你介紹隻燒賣係咩牌子呀?

利欲薰心...............算啦!!

原帖由 veronna 於 11-1-10 20:38 發表

幾好味架!!

原帖由 ytpeople1 於 11-1-11 15:39 發表
motherlau,

你介紹隻燒賣係咩牌子呀?

少爺考完試,跟學校去 camp.......正呀!!

上年去廣州又係凍到死 今年又係

回復 1015# motherlau 的帖子

惠X有冇得賣架?

意思係咪唔使阻住你同你c6撐腳呢?

原帖由 motherlau 於 11-1-12 22:50 發表
少爺考完試,跟學校去 camp.......正呀!!

上年去廣州又係凍到死 今年又係mouth:" /> mouth:" />

咁又唔知呀!我已前係吉吉島買,有一段時間冇左,呢排係大昌見返 我住呢樹冇惠X

原帖由 ytpeople1 於 11-1-12 23:03 發表
惠X有冇得賣架?

撐腳事少,可以停下,唔洗聽佢唱歌最緊要呀

原帖由 ytpeople1 於 11-1-12 23:05 發表
意思係咪唔使阻住你同你c6撐腳呢?

‹ 上一主題|下一主題