用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 馬鞍山主風 MAMA
樓主: frogfung
go

馬鞍山主風 MAMA [複製鏈接]

版主

Re: 馬鞍山主風 MAMA

下星期考試啦, 各位努力啊.......

無錯!努力、加油…   
貓大姐 寫道:
Vivien

我想問下考試期間會唔會有校車坐呀(放學) !!!

醒目開學勳章

係呀~
開始要發功啦﹗   

Vivianyip 寫道:
無錯!努力、加油…   
[quote]
貓大姐 寫道:
[/quote]

醒目開學勳章

有校車搭的﹗不過要留意校車係早放學的時間喎,唔係平時放學時間﹗

du媽 寫道:
我想問下考試期間會唔會有校車坐呀(放學) !!!

Brian_mama,

明白!!真係唔該晒你!! 大家都努力啦!!

Hi Venusst, brain_mama & frogfung

我個仔今年 k2, 我都是沙田瀝源主風舊生, 想個仔讀馬鞍山主風, 但昨天同一家長講開, 她說小學在馬鞍山的話, 中學不可能在沙田區, 而要選擇馬鞍山網, 所以我不知道是否真.  

請告知 :
1.  馬鞍山是否沙田網?  小學與中學的學網是否掛

sylvialau05:

以我所知"馬主" 校址是在馬鞍山,但中學網是在沙田.
因為好似未有-馬鞍山網.
http://embhsc.hkedcity.net/secondary/

睇下內文有沒有可以幫到的你的資料

[quote]
sylvialau05 寫道:
Hi Venusst, brain_mama & frogfung

我個仔今年 k2, 我都是沙田瀝源主風舊生, 想個仔讀馬鞍山主風, 但昨天同一家長講開, 她說小學在馬鞍山的話, 中學不可能在沙田區, 而要選擇馬鞍山網, 所以我不知道是否真.  

請告知 :
1.  馬鞍山是否沙田網?  小學與中學的學網是否掛
http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1085858&extra=page%3D2

其實係唔係自已去呢?因為昨日只收到時間表,沒有其它notice,好想去啊!
brian_mama 寫道:
其實有日期同時間
你查完後,會出名字、編號
你要再click小朋友個名,先會見到詳細資料
如:日期、時間等等

[quote]
Vivianyip 寫道:
Thanks, 我查過啦,只有名字、編號、但沒有日期啵!
[quote]
brian_mama 寫道:
vivianyip, 貓大姐:

我見到其他mami話校際朗誦節的時間表出左啦,你地有無查到你地小朋友係幾時比賽呀? :

http://www.hksmsa.org.hk/
[/quote][/quote]
Vivien

各位mama:
請問評估試會有排名嗎?因為我不知道囡囡的成績是否ok.

thanks

其實之前我都好想知, 不過諗落應該唔會有排名, 因為都係第一次咋喎, 我都唔想比太大pressure個囡同自己..嘻嘻..

frogfung媽, 知你個囡做左正班長喎!!我個傻囡話好羨慕喎!! 哈哈!!

Dear Du 媽:
我想知排名系因為想囡囡有個目標及知道囡囡目前的水準去到邊.
我個囡系做左副班長, 只做兩個月, 我想是人人有份的.可能下次你個囡會做.

du媽 寫道:
其實之前我都好想知, 不過諗落應該唔會有排名, 因為都係第一次咋喎, 我都唔想比太大pressure個囡同自己..嘻嘻..

frogfung媽, 知你個囡做左正班長喎!!我個傻囡話好羨慕喎!! 哈哈!!

版主

星期六 家教會有聚會, 你地去唔去啊....

其實我都想知係咪家教會嘅聚會都係星期六朝早?? 因為我同個囡報左d活動都係星期六早上!!所以兩次都去唔到呀!!

版主

其實, 你可以去學校 果個網睇下
http://www.skhmoshs.edu.hk/frame5.html (活動一覽表)

講座多數星期六, 有些在平日.....  活動 會在星期日

du媽 寫道:
其實我都想知係咪家教會嘅聚會都係星期六朝早?? 因為我同個囡報左d活動都係星期六早上!!所以兩次都去唔到呀!!

hi all:
我bingo左呀

Congratulation 呀!!!!

hi du媽:
多多指教,第時可能好多野問你地

醒目開學勳章

tszlok,

恭喜晒呀﹗
[img align=left]http://blog.yam.com/onion_club/3473749b.gif[/img]歡迎你加入馬主依個大家庭﹗

醒目開學勳章

Dear frogfung,

Please check PM :
‹ 上一主題|下一主題