用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 REJECTED 重災區+打氣區, Never give up!!
樓主: antonyada
go

REJECTED 重災區+打氣區, Never give up!! [複製鏈接]

熱烈歡迎吳廣得回歸 !!!!!!!!!!!!!!!!

:) :) :)

yeah~~~welcome back~~

Welcome back! 版主可能正睡覺, 唔知你夠唔夠email 同電話继續吳广得1號,2號,3號......:D :D

Welcome back......... miss you.

Quoted 首詩係由左至右讀家嗎, 你唔睇指示就河蟹我, 真係唔公平呀. 包大人, 請你三思呀, 以後睇清楚先好落狗頭鍘呀.  叫咗你由左至右讀, 你偏偏由上至下讀, 你實諗埋一邊啦, 下次唔好喇.  今次我原諒你啦, 小朋友. unquoted

我都唔識睇…

返來囉....前面條路又好似有返d希望啦 !!

醒目開學勳章

回復 378# ngkwongtak1 的帖子

好文

why we did saw Mr. ng talking!!!!!!!!!!!!!!!
what is this world?

是不是親子綱變左XXTV台?連小品都禁止,我念胡適先生的散文可能是違禁品:;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp:

各位不要灰心,継續努力。

吳一号已完,從現在到明年九月開學,我地重要互相撐下去,打倒吳一号,重有吳二号,三号......千千萬萬唔講得.

鼓勵說話應很帖題!

點解又banned吳廣得回歸個post,究竟發生緊乜野事?

今晚,我要將到而家收到嗰8封reject信摺成紙鶴同幸運星,祈求吳廣得早日返生,帶返啲歡樂比我哋。

魅力公主 醒目開學勳章

係咪發生咗D咩事??? 我MISS咗好多野咁

雖然我有一個OFFER, 但之前收到兩封reject時心情跌咗入谷底, 好在有呢個TOPIC幫我一把. 吳廣德講既野實在令人心情放鬆, 暫時忘記壓力同憂愁. 佢寫既野輕鬆, 唔會硬崩崩, 雖然有D俗, 但又不至於不雅喎
http://www.baby-kingdom.com/?18

有空請去看看 ~

冬日勳章 熱血金章

大家可能睇唔到, 首打油詩由左邊打直讀是粗口. 該會員是有心挑戰, 所以封戶是沒辦法中的辦法.

大臣

原帖由 flyda 於 11-11-4 14:18 發表
個Topic一睇就知係比家長宣洩架啦;網站幾時好似搬咗去大陸咁嘅?我都有睇哂
唔覺有粗言穢語wow。大家香港人都唔珍惜言論自由咁嘅?雖知道愈禁愈講嘛!終於
明白中國人點解會發展成今日地步;因為中國人真係要管嘅,包括言論自由 ...

冬日勳章 熱血金章

回復 383# portland1 的帖子

人貴自重, 下下要人管就無意思.

我們都知分身, 但希望該會員自重.

大臣

冬日勳章 熱血金章

大家可能睇唔到, 首打油詩由左邊打直讀是粗口. 該會員是有心挑戰, 所以封戶是沒辦法中的辦法.

大臣

原帖由 catyoyo 於 11-11-4 14:28 發表
Dear 版主:

你是否過嚴呢?個人覺得"吳廣得"之post雖不算優雅,但並不過份,而本版亦非為小朋友而設,且他確為一眾家長帶來歡樂。否再三思量你的決定。 ...

冬日勳章 熱血金章

有規有舉有什麼不好, 要吹噓亂說或是隨意說粗話, 我相信香港有很多論壇能做到, 這裡是有規舉的地方.

大臣

原帖由 flyda 於 11-11-4 14:47 發表
各位家長,你地太Out la!現今教育制度係要教導服從,並不是教你勇於發表意見。板主只是以我國無主席的尺度來衡量吳先生的發言。

冬日勳章 熱血金章

大臣

原帖由 evasoeeyy 於 11-11-4 15:27 發表
版主, 請你整理下自己思絮, 吳生無講任何
粗言穢語, 人生攻擊等等, 你封鎖他的言論, 為何?

大家都是苦中作樂下o者, 請三思, 聽聽民意吧

大臣,吳廣得已經註明首詩是由左至右讀,而佢冇一個字係粗口,你强行由上至下而讀再將所有錯給他,似乎有些不公。

冬日勳章 熱血金章

我想說說, 在公眾地方. 言論沒有絕對自由.

相信大部份的人都明白這個道理, 如果我們放任不管, 這個地方就成了第二個高登, 整個網站都是粗口, 你會進來嗎?

可能你會覺得我們過份敏感, 但這是我們的責任.

我亦看不出有什麼跟親中有關係.

大臣

原帖由 金毛B媽 於 11-11-4 15:49 發表
香港真的漸漸無左言論自由

連 "親子網" 都要親 "中"  

我真係睇唔到,唔知有幾多人睇到?會唔會有 d 未成年小童睇到呢?未成年小童上黎 baby kingdom 既小一選校欄做乜呢?

原帖由 大臣 於 11-11-4 19:03 發表

大臣

‹ 上一主題|下一主題