用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 2010-11 K1D班
樓主: chaco
go

2010-11 K1D班 [複製鏈接]

不好意思, 可以麻煩a組媽媽嗎? 因我只可請一天假, 我又不跟小朋友校車, 因小兒太依賴我, 有媽媽可以add我嗎? 我send小兒相給你看一下, 幫忙告訴我他哭了多久就可以.

Matthew係a組呀,9月1日我要帶佢返學,因為無校車,所以會陪佢1個鐘.今日家長日,真係好多通告回條,老師講完我都有d頭暈暈,想問下d媽咪個透明拉鏈袋裡面要放d咩?我只記得個Folder放回條.
We love him, because he first loved us. 1 John 4:19

D班 a組, 有無媽媽跟我一樣不去陪小朋友呀, 我想看一下是不是只有我一個不去, 我怕小朋友會眼見每個小朋友都有媽媽在, 而他没有而不高興, 而留下上學的陰影

回覆 1# rubyrubylau 的文章

之前講妳小朋友叫Deigo,中文名係咩? 我幫妳留意下佢la~
We love him, because he first loved us. 1 John 4:19

原帖由 chaco 於 10-8-29 00:26 發表
Matthew係a組呀,9月1日我要帶佢返學,因為無校車,所以會陪佢1個鐘.今日家長日,真係好多通告回條,老師講完我都有d頭暈暈,想問下d媽咪個透明拉鏈袋裡面要放d咩?我只記得個Folder放回條. ...

係通告袋,可以話係家長同老師既信箱,所有你想比老師既野都可以放入去....

thank , 我send了私人傳訊, 我阿仔樹熊組, 同佢個人一樣, 成隻樹熊

原帖由 chaco 於 10-8-31 13:07 發表
之前講妳小朋友叫Deigo,中文名係咩? 我幫妳留意下佢la~

原帖由 rubyrubylau 於 10-8-31 16:02 發表
thank , 我send了私人傳訊, 我阿仔樹熊組, 同佢個人一樣, 成隻樹熊

收到

今日上課情況怎樣呀, 有無人可以報料給我聽聽呀, 謝謝.

今早A組啲小朋友好叻, 冇人喊, 所以老師叫我們放學才回來接, 冇陪上堂呀.  我問亞囡, 佢話有故事聽, 之後洗手吃包包, 玩一陣及玩滑梯, 之後就放學了。  亞囡話返學開心, 仲話明天要再來呢!

原帖由 rubyrubylau 於 10-9-1 15:15 發表

原帖由 rubyrubylau 於 10-9-1 15:15 發表

係呀....好想回覆妳,但今日返半日工,忙到我.....
本來都以為可以入去陪下,但到9:00上堂就唔比家長入,只可以係門口睇下,佢地圍半圓坐,面向老師,見到老師點名,小朋友好乖舉手.......之後連睇都無得睇,離開學校了.
就黎到放學再睇睇,佢地都已經準備分男女排隊,我問老師有無人喊,老師話a組好乖呀,無人喊呀.我見個個又真係好開心咁喎,我問呀仔食左咩,佢話麵包同水.

謝謝各位d班媽媽, 我昨天都返半日工, 不過哈哈, 我份工不太忙的. 真的好多謝各媽媽報料, 今早我送仔仔上校車時佢都好開心, 我每朝都可以趕到送佢, 你地d小朋友好叻, 可以話到比媽媽知上堂做d乜, 我個仔都只係話比我知吃飽飲水. 好高興有媽媽可以跟我一起分享.

再一次謝謝你們

原帖由 chaco 於 10-9-1 23:03 發表

係呀....好想回覆妳,但今日返半日工,忙到我.....
本來都以為可以入去陪下,但到9:00上堂就唔比家長入,只可以係門口睇下,佢地圍半圓坐,面向老師,見到老師點名,小朋友好乖舉手.......之後連睇都無得睇,離開學校了.
就 ...

有冇小朋友想一起在Kowloon Bay 揾Net 教英文?  
Time: 星期四 3:30 至 4:30
Fee: $175 / hour (group of 2)

小女3 歲 2 個月, 比較開朗, 希望找年紀相若的同學一起上課

有意請pm

醒目開學勳章

價錢好似都幾OK喎,請問可否有contact呀,個NET好唔好架

回復 33# Tamama527 的帖子

要一起試堂, 但地点和價錢我覺得OK.  英國藉男老師, 家長可在試堂觀課, 平時可在課室外(客廳)等。 佢話找level 差不多的小朋友一起上會好些, 所以想揾民生的同學仔。

有意請pm

http://www.flickr.com/photos/41061768@N07/5019218677/in/photostream/

各位媽媽, 相片只作分享用途, 因有些媽媽可能不喜歡小朋友的相給人存來存去, 如有媽媽真的想要回相片, 可發私人傳訊給我, 謝謝, 希望各位媽媽見諒.

醒目開學勳章

very good ar, but my son is in K1B. but I also very happy to see others MS  student. Thanks for sharing.

Thank you for sharing!  How was the party?  Was it fun?

原帖由 rubyrubylau 於 10-9-24 14:20 發表
http://www.flickr.com/photos/41061768@N07/5019218677/in/photostream/

各位媽媽, 相片只作分享用途, 因有些媽媽可能不喜歡小朋友的相給人存來存去, 如有媽媽真的想要回相片, 可發私人傳訊給我, 謝謝, 希望各位 ...

我想問你是不是黃色裙白雪公主, 長直頭髮的媽媽呀?

感覺小朋友同大人都好BUSY. 不過小朋友覺得很好玩, 去到唱完生日歌, 就上2樓音樂室做勞作, 砌積木, 同PRINTING. 一組組做, 老師十分好人.

原帖由 sansan2008 於 10-9-24 17:44 發表
Thank you for sharing!  How was the party?  Was it fun?

醒目開學勳章

very good ar. My son also very happy ar and receive 2 gifts.

Thanks for sharing

Thanks for sharing! I saw my son in these photos, thsy seems enjoyed!

各位媽媽, 相片只作分享用途, 因有些媽媽可能不喜歡小朋友的相給人存來存去, 如有媽媽真的想要回相片, 可發私人傳訊給我, 謝謝, 希望各位 ... [/quote]
‹ 上一主題|下一主題