用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小朋友戴壓力鏡一問
樓主: jocelyn123
go

小朋友戴壓力鏡一問   [複製鏈接]

原帖由 daisy17772 於 11-11-24 18:58 發表

Can you share with me which shop you go to?

thanks

pls check pm

回覆 170# KelvinMaMa 的文章

KelvinMaMa, 可否PM太子地址及電話給我, thank
原帖由 KelvinMaMa 於 11-3-18 00:54 發表
亞仔戴了七個月, 未戴之前係五六百度, 戴了兩個月仍有二十五同一百五十度, 日常仍然戴眼鏡.

今日去太子覆診, 與三四個月前比較竟然降到零度和五十度,之前視光師話佢降了五百度已經是極限, 今次相比未戴總共降了六百 ... s ,

原帖由 98730 於 11-11-25 08:46 發表
KelvinMaMa, 可否PM太子地址及電話給我, thank
原帖由 KelvinMaMa 於 11-3-18 00:54 發表
亞仔戴了七個月, 未戴之前係五六百度, 戴了兩個月仍有二十五同一百五十度, 日常仍然戴眼鏡.

今日去太子覆診, 與三四個月前 ...

我覺得戴后餘下多小度也是信個視光師講 .
反而我會問阿女 , 戴后望野清吾清 . 尤其是上堂時 .
她們是配戴者 , 最清楚會是她們自己 .

原帖由 k_0530_a 於 11-11-25 00:33 發表

pls check pm

thank you.

係太子佩, 因4000蚊博一博, 出面要萬8蚊. 但佩左, 其中一隻LEN有吉眼FEEL, 一隻就無事. 除出來時候, 一隻眼即紅.

還有戴了三天, 現在還有二個影(有3百度), 要幾多天, 才會正常, 他們說一個多星期.

有無人都係甘?

THKS!

原帖由 catcatmom 於 11-12-5 18:16 發表
係太子佩, 因4000蚊博一博, 出面要萬8蚊. 但佩左, 其中一隻LEN有吉眼FEEL, 一隻就無事. 除出來時候, 一隻眼即紅.

還有戴了三天, 現在還有二個影(有3百度), 要幾多天, 才會正常, 他們說一個多星期.

有無人都係甘?

...

Thanks for sharing. I am still comparing differentis shops...... just wonder why this shop is particularly cheaper.  I asked a shop in Causeway Bay, they charge HKD14,000 for the first year ah!

What is meant by 還有二個影?

thanks

我地都係太子剛佩完,  一隻眼覺得太緊同痛, 有冇人有同樣case, 如何處理?

回復 catcatmom 的帖子

please check pm

Snowy 2006 or other mami,
可否pm那太子道西的眼鏡店資料給我, thanks.

我也想知, 可否pm太子道的電話和地址俾我, thanks    [email protected]

我也想知, 可否pm太子道的電話和地址俾我, thanks  E-mail : [email protected]

請問可否pm太子道的電話及地址俾我,thx

我都想知為何價錢會相差成萬元? 因為戴在小朋友眼上, 真的要特別小心, 所以要問清楚.

醒目開學勳章

Have anyone here heard about Myopia Max?  This is recommended by a 視光師.  I visited this 視光師 for more than 20 years.  He showed me the statistics from the lens company. . .  it helps keeping the level of shortsightness, but without the need to wear contact lens.

88654321  講多D資料嚟聽吓.  發表於 12-1-24 23:23

請问可否pm我旺角和太子店的資料?Thanks!
:-?

回復 Ethan/mama 的帖子

我都想要太子的資料, 可否pm給我, 謝

可否pm太子道的電話和地址俾我
[email protected]

Hi, 唔該可否pm太子道的電話和地址俾我?

‹ 上一主題|下一主題