用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 K1L Kent Road (pm) Class
樓主: sfong1218
go

K1L Kent Road (pm) Class [複製鏈接]

Alberychu,

我問過我個仔, 他都說有話劇, 我問過他幾時攪, 他一時說下星期, 一時說星期六, 無句真, 我如有時間會晌問ms wong

貢獻勳章

原帖由 HoYanMom 於 09-5-6 21:14 發表

Welcome Barry mammy. Yes, Ho Yan told me she wanted Barry of Orange Team to come. I think Barry should be a popular student in the class. how many of you: 2 adults and 1 child?

2 adults and 2 children. 到時順便分享一下小一的事,因為大仔現讀 P.1 (KV old boy)

Hi Mackyfungng

係呀..昨晚亞仔仲係有練習, 不過佢話唔使上台, 只係音樂室表演, 又改了口風, 又什麼角色更換了..

問佢幾時, 我個仔答得仲攪笑, 說星期日, 我話唔使返學喎, 佢就改說星期六, 真係無句真 (除了不停練習既內容無變)...

真係比啲細路笑死 !

原帖由 mackyfungng 於 09-5-6 22:37 發表
Alberychu,

我問過我個仔, 他都說有話劇, 我問過他幾時攪, 他一時說下星期, 一時說星期六, 無句真, 我如有時間會晌問ms wong

醒目開學勳章

Dear Ho Yan Mom:

我 send 左email俾你啦.

Alberychu,

今日老公送個仔返學時問ms wong關於音樂劇嘅嘢,她說是音樂表演, 是集體表演來的, 我又問個仔他做什麼角色, 他說他做青蛙, 你個仔, 安仔, 子謙做垃圾大王

原帖由 alberychu 於 09-5-7 10:20 發表
Hi Mackyfungng

係呀..昨晚亞仔仲係有練習, 不過佢話唔使上台, 只係音樂室表演, 又改了口風, 又什麼角色更換了..

問佢幾時, 我個仔答得仲攪笑, 說星期日, 我話唔使返學喎, 佢就改說星期六, 真係無句真 (除了不停練 ...

醒目開學勳章

Hi All:                                                             Happy mother's day

hi mackyfunng

哈哈 ! 係呀, 亞仔話自己做安仔 (真正垃圾大王) 既側邊果啲...即係垃圾大王叫'整dirty 呢到', 佢就掉垃圾...(即跟班囉, 笑死我 !)

原帖由 mackyfungng 於 09-5-8 01:06 發表
Alberychu,

今日老公送個仔返學時問ms wong關於音樂劇嘅嘢,她說是音樂表演, 是集體表演來的, 我又問個仔他做什麼角色, 他說他做青蛙, 你個仔, 安仔, 子謙做垃圾大王

...

甘你八到幾時表演未

原帖由 alberychu 於 09-5-11 10:39 發表
hi mackyfunng

哈哈 ! 係呀, 亞仔話自己做安仔 (真正垃圾大王) 既側邊果啲...即係垃圾大王叫'整dirty 呢到', 佢就掉垃圾...(即跟班囉, 笑死我 !)

原帖由 mackyfungng 於 09-5-11 23:54 發表
甘你八到幾時表演未
Hi, 2 個 Isaac mami,
曼琦都有話有表演 , 有時係屋企都有講吓 , 都有話有"垃圾大王" , 又做比我睇話 "點解呢個公園咁乾淨,要整污糟佢"! 跟住就係度跳舞 , 又話自己要做"green frog", 不過都係唔知幾時表演!

會唔會已經表演左

原帖由 ManKeimama 於 09-5-13 17:39 發表
Hi, 2 個 Isaac mami,
曼琦都有話有表演 , 有時係屋企都有講吓 , 都有話有"垃圾大王" , 又做比我睇話 "點解呢個公園咁乾淨,要整污糟佢"! 跟住就係度跳舞 , 又話自己要做"green frog", 不過都係唔知幾時表演! ...

hi mackyfungng / mankiemama

我問亞仔幾時, 佢究意答我 41號...(暈)

原帖由 mackyfungng 於 09-5-14 11:56 發表
會唔會已經表演左

my daughter said it's a music performance showcased tomorrow in the birthday party. my daughter said there are 5 stars (she's one of them), 5 butterflies, 5 frogs, 1 princess - Tong Yan Ching.......
原帖由 alberychu 於 09-5-14 12:13 發表
hi mackyfungng / mankiemama

我問亞仔幾時, 佢究意答我 41號...(暈)

貢獻勳章

亞仔講話佢做 "雞" 喎! 而 Ocean 就做青蛙/"唐唐"做鴨/女仔就做 "花" ! 真係唔知好嬲定好笑,想再問多D,佢又話唔知!

另外,想請問你地知唔知全班有幾多人?因為幫 Barry 仔買左D芝士腸仔,諗住叫佢帶返去 Party。你地小朋友有無買野食呀?

醒目開學勳章

原帖由 joemyt 於 09-5-14 20:01 發表
亞仔講話佢做 "雞" 喎! 而 Ocean 就做青蛙/"唐唐"做鴨/女仔就做 "花" ! 真係唔知好嬲定好笑,想再問多D,佢又話唔知!

另外,想請問你地知唔知全班有幾多人?因為幫 Barry 仔買左D芝士腸仔,諗住叫佢帶返去 Party。你地小朋友 ...
我仔話佢做〝太空人〞,但好多都係扮〝動植物〞,唔知佢講嘅係唔係真.k1L應該有三十幾人,因為好多家長會買食物所以唔一定一人一個,MISS MA會分配比小朋友.我上次買復活蛋比仔仔帶去,佢話全部擺係老師張枱等老師分.

貢獻勳章

唔該你呀,咁我叫 Barry 帶35條返去啦! 因為大仔以前的在 KV的經驗話我知,都係可自由帶食物返去,順便教下亞仔同人分享!

原帖由 joemyt 於 09-5-14 20:01 發表

另外,想請問你地知唔知全班有幾多人?因為幫 Barry 仔買左D芝士腸仔,諗住叫佢帶返去 Party。你地小朋友 ...

我之前問過Miss Ma, 全班有34人....

唔知我嘉熙有無得扮演呢....不過我諗都係無... 都無聽佢講過....

Hi Vickee and other parents:

五月二十八的假日農庄已成团, 有17个大人14个小孩, 我已confirm booking with假日農庄. Vickee, 可否confirm你家是否参加, 如是, 请您告诉我你的email, mobile phone and number of people. 另, 可否麻烦你问一问胡芝言的妈妈? 谢谢. my email address is [email protected]

其他家长, 如你只能迟点才confirm, you can still let me know before May 28. Cheers!

原帖由 Vickee 於 09-5-14 23:34 發表

我之前問過Miss Ma, 全班有34人....

唔知我嘉熙有無得扮演呢....不過我諗都係無... 都無聽佢講過....

Hi Ho Yan Mammi,

My son is 章紀言 (Ryan), also K1L student.  We would like to join the pinic on May 28, total 2 adults 1 child.

I just sent you email and left my mobile no.

Thank you for the arrangement and look forward to seeing you on that day.

Emily

Ho Yan Mammi, 我地兩大一細報名!! thx...我email電話給你!!

今天我们已交了坏保劳作, 是一个熊猫鼓......
另,皓恩说结业party会有music performance
Time flies....just one month and 1 week to go.....

原帖由 Vickee 於 09-5-20 20:17 發表
Ho Yan Mammi, 我地兩大一細報名!! thx...我email電話給你!!
‹ 上一主題|下一主題