用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 Our Lady of the Rosary College 交流區
樓主: chupa
go

Our Lady of the Rosary College 交流區 [複製鏈接]

原帖由 pigpigng 於 11-9-17 16:09 發表

我都有提醒佢要帶野,因為佢都幾大頭蝦!有時都差d帶少東西。btw,課外活動好似未報名喎!

我提唔提佢都係咁,佢放入locker一樣當欠帶丫嘛,所以而家直頭唔提就算=.=
佢本身出面有學開o既課外活動呀,時間安排都有少少緊迫,所以佢若果佢唔自律做好本份,我都被迫要cut佢活動囉~
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

琴日終于有maths quiz, 不過唔係written, 係上堂問, 每人都要答, 唔識答, 好似要抄書....

你們好,我囡囡是1D班,多多指教

回覆 1# 小白熊 的文章

你好呀, 唔好講指教, 得閒入來傾下計, 了解多啲囉.

呀女話明天全日不用上堂,穿pe衫,選唔知乜代表喎

原帖由 小白熊 於 11-9-22 18:10 發表

明學生會選舉,所以呢2日師姐們都好落力拉票啊!
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

原帖由 heihei媽 於 11-9-22 10:28 發表
琴日終于有maths quiz, 不過唔係written, 係上堂問, 每人都要答, 唔識答, 好似要抄書....

阿女無講個maths quiz,但中史地圖quiz左好多人要重測!不過maths罰抄咩??
我女o個班平時欠中文項就罰抄,欠英文項就罰企!

原帖由 小白熊 於 11-9-22 18:10 發表

咦!我女話明天穿裙喎!全日選舉日!

原帖由 cameo 於 11-9-22 19:45 發表

阿女無講個maths quiz,但中史地圖quiz左好多人要重測!不過maths罰抄咩??
我女o個班平時欠中文項就罰抄,欠英文項就罰企!

係未欠中文英文功課都唔駛記名呀?

原帖由 pigpigng 於 11-9-22 20:26 發表

係未欠中文英文功課都唔駛記名呀?

佢無同我講到"功課"呢part呀,欠功課好似校網有寫點罰,無記錯好似要lunch time補做???or做剪報??
因我女多數預早做好晒D功課,佢平時放好多野喺locker,上堂唔記得拎出嚟都當欠帶,佢咪記住中/英文堂點罰囉=.=

原帖由 pigpigng 於 11-9-22 20:22 發表

咦!我女話明天穿裙喎!全日選舉日!

我女尋日已講左要穿PE衫呀~ 但我唔肯定係咪全校一樣呀,因我地幾個又唔同班~~~

我個女話老師叫佢o地帶圖書返去睇,老師話其實明天都好得閑。

我女個班都有人唔合格要再quiz 過.  明大係著pe 衫呀.

阿女話今日學生會以為zeal會勝出,不過政綱唔及對手ace! 阿女話ace會重新再舉辦已停辦5年的萬聖節活動,,,可能呢點已拉左好多票咯,,,

課外活動報名開始了,想問有些已經滿額但仍有人報,是否會抽籤呢?幾時deadline?

原帖由 pigpigng 於 11-9-24 16:53 發表
課外活動報名開始了,想問有些已經滿額但仍有人報,是否會抽籤呢?幾時deadline?

之前有講過課外活動係以抽籤形式,但無講deadline呀,尋日下午係d club呀tteam呀去搵師妹入會!

想問下你地其它班, MATHS 有無用過個本SUPPLEMENTARY EXERCISE, 我發覺我地個班無用過... 咁本野要來做咩

原帖由 heihei媽 於 11-9-25 19:50 發表
想問下你地其它班, MATHS 有無用過個本SUPPLEMENTARY EXERCISE, 我發覺我地個班無用過... 咁本野要來做咩

阿女班未用過亦未講過!

原帖由 pigpigng 於 11-9-25 22:09 發表

阿女班未用過亦未講過!

我女班都未,,,

係囉, 好似好waste 咁... 係呢今日我女個班無啦啦默中文.  

你地上次話背默中文係邊課呀
‹ 上一主題|下一主題