用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 仔女經 <<Part 36>> 之送舊迎新新氣象 ! ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 <<Part 36>> 之送舊迎新新氣象 ! [複製鏈接]

原帖由 bettylam 於 10-2-7 09:32 發表
DEAR ALL:

早人呀!

sf:我去翠華多數下午tea,如果食夜晚,多數係喜慶或有開心事.

平日下午tea,我多數會叫個hkd22.-波菜餃雲吞麵,個人感覺口感好正,呀仔之前叫一個hkd28.-的雲吞炸醬撈配熱奶茶,不過尋日去發覺無左, ...

Betty,
我好多數睇的平靚正野食,上星期4人食左hkd165.-,好超飽喎,你下次試試,好彩佢無爺爺閣咁加一.>>>>>
你講緊咁抵食係咪醉華 ?

爺爺閣係邊樹 ? 好食嗎 ?

原帖由 stitchfriends 於 10-2-8 21:43 發表

Betty,
我好多數睇的平靚正野食,上星期4人食左hkd165.-,好超飽喎,你下次試試,好彩佢無爺爺閣咁加一.>>>>>
你講緊咁抵食係咪醉華 ?

爺爺閣係邊樹 ? 好食嗎 ? ...

stitchfriends

爺爺閣都唔識?咪即係椰 x 閣囉,TKO 果間位置 2B 就唔知啦

88 掛掛既 2B 又黎加把咀

原帖由 bettylam 於 10-2-7 10:10 發表
DEAR SF:

莫非2b出門遠行?

你點解吾做完即時講?

吾好咁激氣,我的眉毛好快出番,大致上我每日沖涼前都會自己拾左的雜毛,所以我每次做facial時,佢地都話好乾淨,吾洗點攪....

眉字打速成au第4個,你果位facial小姐又 ...

Betty,
我做完拿拿聲走啦, 無乜留意, 係食嘢時望到鏡至知, 我平時眉型都幾好架, 可能我面型細, 美容C 咪整幼D囉.

唉, 慣慣熟熟唔知點開口, 留番下次講.

我話比阿媽聽, 佢話有無攪錯, 搵剃刀剃面毛, 剃眼眉, 第二度係人地用線線面架嗎, 用剃刀第時D毛生出嚟好粗喎, 好似牛咁.

我又未聽過拔眉毛會傷腎喎.

原帖由 bettylam 於 10-2-7 20:38 發表
DEAR ALL:

報告~呢2日都係拾屋行街食野同逛平野~~~

話說我逛盡各區大型商場幾個月,都睇同搵吾岩心水boot,終於尋日立到wxnko之前勁貴的一對羊仔皮長boot,要成hkd1668.-吾知幾多折後都過千,尋日行過驚見hkd480.-,個 ...

Betty,
Me lan li  D boot 又係好貴架, 我家姐舊年趕住買, 買咗2對要3千幾.

原帖由 正46 於 10-2-8 08:36 發表
BB,

咁0岩0既, 我依兩日都係執屋喎..
尋日就去0左女人街"奇趣"買豆沙角同角仔, 不過個女鍾意食0既無料燒餅就無得賣...

買完去"金華"食 Tea, 講真, 杯奶茶同個波羅飽就冇 ...

46,
係花園街"奇趣" 唔係女人街.

買完去"金華"食 Tea, 講真, 杯奶茶同個波羅飽就冇蛇竇好食啦.>>>>>E, 金華由朝旺到黑架, 我都想試蛇竇比較吓.

原帖由 2bzmummy 於 10-2-8 21:57 發表

爺爺閣都唔識?咪即係椰 x 閣囉,TKO 果間位置 2B 就唔知啦

88 掛掛既 2B 又黎加把咀

2b,
O I C.
椰x 閣係上海x 婆對面.

哩兩日唔見你嘅 ?

我哩輪日抖忙到C, 又做到煩死, 骨都散, 手又倦, 睇住個Mon 眼又痛又倦, 真係羨慕D家庭煮婦.

原帖由 stitchfriends 於 10-2-8 21:58 發表

Betty,
我做完拿拿聲走啦, 無乜留意, 係食嘢時望到鏡至知, 我平時眉型都幾好架, 可能我面型細, 美容C 咪整幼D囉.

唉, 慣慣熟熟唔知點開口, 留番下次講.

我話比阿媽聽, 佢話有無攪錯, 搵剃刀剃面毛, 剃眼眉, 第二 ...

我都想問,去做飛素修眉都係執下雜毛既 je,點會用到剃刀架 ? 仲要睇埋面,我咁大個女都未試過,真係見識少

醒目開學勳章

DEAR SF&2B:

晚安~

2b:yeah!2b返歸啦!

錫晒你呀!精明靚太專解話

sf:你好可愛,因為吾可以咁揚去up果的店名,所以我咪改名囉~

出睇刀睇完的面同眉毛會好粗架

好驚賣廣告比人封舖的betty上

醒目開學勳章

話說尋日係新都城見到中央果12生肖好鬼正,於是叫呀女幫我拿手機係隻玉兔生肖留影.

當我地影完之後,聽到後面一對男女聲音,不過我估應該吾係話我,因為我點睇都吾似36歲

只係聽完佢地係我背後響起的大聲對話,一.)覺得頗吾尊重人,二.)好似頗八卦

個男話,好懶叻語氣,佢今年36歲啦!
個女話,你又知.

倨男話,佢企係果個生肖影,今年咪正正36歲囉~~
女話,係喎,你又幾叻喎

betty

醒目開學勳章

而家的人都真係~~

話說我今日要係返工前過金鐘拎約定的新鈔,平時一返到公司,我就例牌要去洗手間vv

諗下,都係吾好去到問人拎鎖匙,咪係樓下商場搵洗手間,點知鎖左,但聽到入面有聲,好似有人係樹執拾咁,我估計應該係的清潔嬸嬸,咁我咪敲門囉~

點知聽到裡面的人照樣繼續拾野,仲聽到換打聲,跟住聽到腳步聲生近,我心諗,好囉,你終於攪掂肯開門放我入去尿尿拿!

點知吾係,果個人可能聽到無再敲門聲,以為我去左借鎖匙,佢行到門前,我聽到佢用鎖匙擰左2下,係鎖門聲,嘩~我真係好扯火,好啦!

一於等你就等你,我吾甘心就咁走,終於再企多5分鐘,佢用鎖匙開門出黎,真係比我估中左,係個好後生的清潔女工,

你地估都估吾到,佢一行出黎見到我,黑口黑面講左句乜:;pppp:

~
~~
~~~
~~~~
~~~~~
~~~~~~

真係co 撈 佢呀爺呀!

佢竟然話,乜你仲企係樹等緊架

係我未罵佢前,佢已經好快消失左

原帖由 bettylam 於 10-2-8 22:43 發表
話說尋日係新都城見到中央果12生肖好鬼正,於是叫呀女幫我拿手機係隻玉兔生肖留影.

當我地影完之後,聽到後面一對男女聲音,不過我估應該吾係話我,因為我點睇都吾似36歲

只係聽完佢地係我背後響起的大聲對話, ...

Dear Betty

等精明既 2B 又黎解話先,梗唔係話您啦,36 喎,斷估都係牛 or 虎啦,企得玉兔又點會 36 呢 .... 我識得數 12 生肖架

原帖由 bettylam 於 10-2-8 22:51 發表
而家的人都真係~~

話說我今日要係返工前過金鐘拎約定的新鈔,平時一返到公司,我就例牌要去洗手間vv

諗下,都係吾好去到問人拎鎖匙,咪係樓下商場搵洗手間,點知鎖左,但聽到入面有聲,好似有人係樹執拾咁,我估 ...

Dear Betty

去金鐘 wee wee 俾人玩 ?點解唔 call 2B 落黎帶您去私家廁呀

醒目開學勳章

dear 2b:

我梗你知你數口叻啦!拔果2個人就,佢地可能吾
識數12生肖或小左個或亂晒大龍

我有幾想call你呀!不過見你呢幾日好似仲忙過我咁!~~ 我去海富呀!近吾近你呀!

betty

原帖由 2bzmummy 於 10-2-8 22:17 發表

我都想問,去做飛素修眉都係執下雜毛既 je,點會用到剃刀架 ? 仲要睇埋面,我咁大個女都未試過,真係見識少 ...

2b,
我幫襯咁耐佢都未試過同我剃架, 係哩兩次囉, 我瞓向度, 佢手起刀落啦,
我驚毛孔粗哂咋.

原帖由 bettylam 於 10-2-8 23:33 發表
dear 2b:

我梗你知你數口叻啦!拔果2個人就,佢地可能吾
識數12生肖或小左個或亂晒大龍

我有幾想call你呀!不過見你呢幾日好似仲忙過我咁!~~ 我去海富呀!近吾近你呀!

betty ...

Dear Betty

我咪係海富囉

原帖由 bettylam 於 10-2-8 22:18 發表
DEAR SF&2B:

晚安~

2b:yeah!2b返歸啦!

錫晒你呀!精明靚太專解話

sf:你好可愛,因為吾可以咁揚去up果的店名,所以我咪改名囉~

睇刀睇完的面同眉毛會好粗架

好驚賣廣告比人封舖的betty上 ...

Betty,
好鬼驚呀
我唔識晝眉架.

原帖由 2bzmummy 於 10-2-8 23:29 發表

Dear Betty

等精明既 2B 又黎解話先,梗唔係話您啦,36 喎,斷估都係牛 or 虎啦,企得玉兔又點會 36 呢 .... 我識得數 12 生肖架

2b, Betty,
我從來唔去生肖公仔度影相架.

後生時, 買咗D 生肖金飾戴, 比人估中我係咩生肖, 以後都唔敢戴.

2b,
果衰仔今日放學入咗閘, 到出閘搵唔到銀包, 打嚟比我, 我都幫唔到佢.

佢唯有叫職員比佢出閘, 個銀包佢放褲袋架, 阿妹話佢坐低, 銀包跌出一半都唔理.

好彩之前一晚比返I.D. 正本我咋, 唔見學生証, 小童八達通, 學童八達通,

以後唔淮佢用貴嘢, 成日跌嘢.

醒目開學勳章

dear all:

晨貢早貢入黎開門

我咪係海富囉 >>吓~貢大件事,知道早的約你tea啦!我去15樓台新呀!知道約你拎埋賀年禮品啦!

黎緊星期四你得吾得呀!有正野比你.

攪攪陣的betty上
‹ 上一主題|下一主題