用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 2008/09 SC Upper (Part 5) - Con't
樓主: BBWarmm
go

2008/09 SC Upper (Part 5) - Con't [複製鏈接]

Belated Happy Birthday to 芷晴!!
祝你日日都開開心心,
仲有讀到心儀的小學!
知足常樂!要為你所有的去感恩,
不要為失去的而埋怨!

Hi 各位姨姨,

多謝大家既祝福!:loveliness: :loveliness:  

芷晴
穎晴媽咪

hannah616,

阿妹好靚女喎! 對眼好大喎!

原帖由 hannah616 於 08-10-6 19:24 發表
Belated Happy Birthday to 芷晴!!
祝你日日都開開心心,
仲有讀到心儀的小學!

享邊度有得睇靚女? 我都想睇喎!

原帖由 reb619 於 08-10-7 21:51 發表
hannah616,

我个仔都冇份2nd interview, 我个仔係頭个100號, 我check過頭个100號, only有8个入到second round, 仲未計呀哥& old boy一定入2nd round个d ....
好彩之前smc收左, 唔係都驚驚地

原帖由 belle 於 08-10-8 07:48 發表
It is too bad that my son failed in Ying Wa.  Any St. Cat boys can share your experience here.

hannah616,
阿妹對眼好大好靚女呀!

mermaidmom,
hannah616 將哥哥 toto 張相換左阿妹張
newborn 相呀!!

原帖由 mermaidmom 於 08-10-7 22:31 發表
享邊度有得睇靚女? 我都想睇喎!
穎晴媽咪

原帖由 belle 於 08-10-8 07:48 發表
It is too bad that my son failed in Ying Wa.  Any St. Cat boys can share your experience here.

My son also failed.  
大家一起收拾心情準備下一間吧!

o向小一選校睇到考yw o既家長等結果o既緊張法, 連我都戥佢地緊張埋, 之前帶嘉意去interview時我都算幾輕鬆無壓力, 但預計到到時等結果o個下真係.....
不過我覺得入唔到yw 2nd in o既家長同小朋友都唔洗唔開心, 前面仲有漫漫長路, 唔好因為一次失敗就俾佢打沉呀~~ o向另一方面諗, 因為咁你地唔洗放棄大抽獎, 塞翁失馬, 可能入到一間好o既津校, 唔洗俾錢tim 喎~~

CandyBB,

恭喜你囝囝& meowross囡囡Rochelle考左入SMC,可以輕鬆咁去其他學校interview.

原帖由 CandyBB 於 08-10-8 10:47 發表
我个仔都冇份2nd interview, 我个仔係頭个100號, 我check過頭个100號, only有8个入到second round, 仲未計呀哥& old boy一定入2nd round个d ....
好彩之前smc收左, 唔係都驚驚地

...

meowross,
原來 Rochell 已經得o左 SMC, 恭喜! 恭喜!

Candybb,
恭喜你囝囝入圍yw 300佳麗, 非常難得.

各位未能入yw round 2 的小朋友 & Daddy Mami,
cheer up.
仲有好多好學校等緊你地!

原帖由 CCW 於 08-10-8 11:32 發表
o向小一選校睇到考yw o既家長等結果o既緊張法, 連我都戥佢地緊張埋, 之前帶嘉意去interview時我都算幾輕鬆無壓力, 但預計到到時等結果o個下真係.....
不過我覺得入唔到yw 2nd in o既家長同小朋友都唔洗唔開心, 前面 ...

講得arm呀!

birdbird,

我个仔冇入ying wah 2nd round 呀!!  係smc收左我呀仔同rochelle至真.

bella,
我都有報cky, 報完之後先知係天后in, 唸下覺得好遠都係唔想去in, 仲有我唸2009年新校舍都應該未起好, 如p.1要係天后返學, 對於我住係tsing yi黎講, 實在太遠la!!

原帖由 birdbird 於 08-10-8 13:07 發表
meowross,

Candybb,

各位未能入yw round 2 的小朋友 & Daddy Mami,
cheer up.
仲有好多好學校等緊你地! ...

Hi Bella,
我之前打左去cky office, 問佢地如果new campus起唔切p.1係天后 or shamshuipo返, d staff又話唔知未决定 ....
其实一个月前, 我同hubby 楂車去new campus地盤睇過, 見到好似一半都未起好, 2009年入學好似唔係好得.
不過我地都覺得cky係一間好學校.

原帖由 belle 於 08-10-8 16:00 發表
CandyBB,

The son of my friend is studying in this school.  And they said that the new school (at least the classroom)will be ready by September.   And students will go to Sham Shui Po campus next yea ...

原帖由 reb619 於 08-10-7 21:51 發表
hannah616,

多謝晒!佢對眼同toto一樣大!
一出世個醫生即刻話:「嘩!大眼妹wor!」
不要為失去的而埋怨!

原帖由 birdbird 於 08-10-8 13:07 發表
meowross,

Candybb,

cheer up.
仲有好多好學校等緊你地! ...

candybb,
恭喜你囝囝入圍yw 300,佢真好叻呀!

meowross,
Rochell 已經得o左 SMC, 恭喜! 恭喜!
請問SMC是邊間?

我囝囝又一次失敗,
本星期六又要去TKO陸慶濤作戰,
不過佢次次都唔鐘意去IN,
睇佢咁唔著緊表現點會好!!!
我次次都是打定輸數,
得左咪當中獎LOR!
不要為失去的而埋怨!

hannah616,

我个仔冇入ying wah 2nd round 呀!!  係smc收左我呀仔同rochelle至真.

SMC係 : http://www.smcesps.edu.hk/school.php

原帖由 hannah616 於 08-10-8 17:47 發表

candybb,
恭喜你囝囝入圍yw 300,佢真好叻呀!

meowross,
Rochell 已經得o左 SMC, 恭喜! 恭喜!
請問SMC是邊間?

我囝囝又一次失敗,
本星期六又要去TKO陸慶濤作戰,
不過佢次次都唔鐘意去IN,
睇佢咁唔著緊表現點會好!!! ...

‹ 上一主題|下一主題