用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 報咗2010年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 ...
樓主: max1116
go

報咗2010年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 [複製鏈接]

siumuichu,預祝 in victoria 成功!

kiteli, 你講得啱 (好多 07年年尾出世的都做超大女, 來緊年尾 考 k1 又是另一場 competition) , 而且08年比07年仲多bb出世, 我現在已經很驚到時的戰況慘烈(如果阿b入唔到spn, 仲要是08bb)~~~

無比魚肝油類女女食...., 魚肝油有vit a, d , 食得多唔好, 好多時加入vit c, not very natural....我覺得小朋友食多d生果, balanced diet, outdoor activities, 得閑比佢run round, 身體自然好...

原帖由 cckay 於 10-3-12 09:29 發表
請問你地有無比女女食d乜野(eg.魚肝油丸),話可以增強抵抗力架?

siumuichu, 我同你的想法一模一樣, haha..

原帖由 siumuichu 於 10-3-12 11:24 發表
你好勤力﹗ 我懶,去咁多 interview 實在好辛苦﹗可能我一心想女兒做大女,考 n 班競爭無咁激烈﹗所以我無預到咁考太多﹗不過如果入唔到spn,可能我下年都要報定10間8間喇﹗

唉﹗可能唔駛煩呢﹖(又妄想中),入到spn就唔駛煩喇﹗:si ...

原帖由 Nov 於 10-3-12 10:36 發表
九龍區有名氣的KG都曾拜訪(細B考K1), 各式各樣的面試都接觸過, 經驗好重要, 知道小朋友及自己面試表現有什麼優缺, 避重就輕. 到考tai po spn (大b考n1)盡量展現孩子可愛的一面, 家長對學校如何配合, 發揮家校合作!
...

Nov, 您意思係細囡今年考大埔SPN? 咁您大囡已經係個度的學生? 如果係嘅話, 機會應該大D喎!

Hello! 我也參加了CWB SPN大抽獎... finger crossed!
用了不少時間追max上年開的thread...很多謝Kaheibaba and max的資料及幫助後人的心!  同max上年一樣..陀住2nd baby等消息.....

請問你們如SPN 6月前收到信,即是有得面試還是巳收入學?謝謝。

囡囡11月份出世, 上年申請KG (K1), 而申請SPN (N1). 我又係大住肚陪囡囡面試!

原帖由 MAMAMEEE 於 10-3-12 22:04 發表

Nov, 您意思係細囡今年考大埔SPN? 咁您大囡已經係個度的學生? 如果係嘅話, 機會應該大D喎!
我們的天父,願你的名受顯揚,願你的國來臨,願你的旨意奉行在人間,如同在天上.求你今天賞給我們日用的食糧,求你寬恕我們的罪過,如同我們寬恕別人一樣.不要讓我們陷於誘惑,但救我們免於凶惡.亞孟.

原帖由 熊貓BB 於 10-3-14 16:46 發表
Hello! 我也參加了CWB SPN大抽獎... finger crossed!
用了不少時間追max上年開的thread...很多謝Kaheibaba and max的資料及幫助後人的心!  同max上年一樣..陀住2nd baby等消息..... ...

由頭追到尾?真係辛苦哂啊(因為內容真係"包羅萬有")
恭喜你先!第二個baby幾時出世呀?
希望好快收到你的好消息吧~

原帖由 薯仔1607 於 10-3-14 21:32 發表
請問你們如SPN 6月前收到信,即是有得面試還是巳收入學?謝謝。

有緣的話,下一封收到的將會是面試通知書,面試成功的話將會收到取錄信。

原帖由 max1116 於 10-3-14 23:39 發表

由頭追到尾?真係辛苦哂啊(因為內容真係"包羅萬有")
恭喜你先!第二個baby幾時出世呀?
希望好快收到你的好消息吧~

係呀,精華盡在頭...但間吾中kaheibaba 又彈出....哈哈

原帖由 Snoopywy 於 10-3-15 11:03 發表

係呀,精華盡在頭...但間吾中kaheibaba 又彈出....哈哈

多謝 Snoopywy的提示

max, 我又由頭 study 過個 thread 喇﹗ 好擔心好擔心﹗

我上星期去 in,女女表現好差﹗佢要好耐時間 warm up,去到咩都唔肯做﹗一味攬住我隻腳﹗

我好驚到時就算有得 in,我都會係好例外唔得果個﹗

星期六之後,自信心跌到谷底﹗

溫習中……09年、08年、07年……

貢獻勳章

[img]http://forum.baby-kingdom.

貢獻勳章

[img]http://forum.baby-kingdom.

貢獻勳章

siumuichu,

講開上年 0既 forum, 我都睇晒 la , 真係好多 揍b 經 ...

re: interview

咪咁啦, 妳覺得亞女表演唔好, 唔等如無機會 ..

咪玩我啦﹗邊有人狙擊你丫﹖大家都恨不得 Kaheibaba 得閒出黎解下話﹗

有內部消息、道聽途說、可靠情報、據消息指……千其要關照關照﹗

原帖由 KaHeiBaBa 於 10-3-15 13:52 發表

睇到我俾人 "狙擊" o既一段,就通知聲我啦,哈哈 !!

我經已溫左好幾次﹗﹗

我地呢個 stage,我諗可以由 p.60 開始溫﹗

re:interview,

我只可以話如果咁都收,係天無眼﹗﹗

原帖由 kiteli 於 10-3-15 13:58 發表
siumuichu,

講開上年 0既 forum, 我都睇晒 la , 真係好多 揍b 經 ...

re: interview

咪咁啦, 妳覺得亞女表演唔好, 唔等如無機會 ..
‹ 上一主題|下一主題