用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 48 網- 觀塘,藍田,油塘 小學 2009-10入讀小一 ...
樓主: Chuihokwan
go

48 網- 觀塘,藍田,油塘 小學 2009-10入讀小一 [複製鏈接]

請問牛頭角基顯,ok嗎?

回覆 14# LOKLOK89 的文章

唔洗叩9間呀?
唔好嚇我啦!!!!

原帖由 BerniceBA 於 09-6-7 13:57 發表
秀明其實係咪好差呢?

只係唔出名係一間無壓力的小學

原帖由 HIN2003 於 09-6-7 19:13 發表
唔洗叩9間呀?
唔好嚇我啦!!!!

apply咗先看那些學校沒有撞期先算

柏仔媽咪:

乜你都同我同一命運?  你有乜部署?  我明天會去"藍循", 兩間"兆強" & "基顯" 入表叩門, 再會叩埋"新官官", 希望呢幾間會其中一間會收我囝啦.  大家要努力呀.

原帖由 柏仔媽咪 於 09-6-7 09:07 發表

我個仔又係派呢間, 我都好失望, 佢啲同學派到第一, 二志願, 不過有一個派咗閩僑, 又係冇選過嘅!

我囡囡派到第一志願~平田李兆強小學!!

恭喜哂~
希望你仔仔讀得開開心心~
小一有滑梯玩架~
原帖由 LOKLOK89 於 09-6-6 23:36 發表
真開心妳朋友派到第一志願藍循

HI KITTY,

我囝囝派到妳個女那間,以後多多指教
我家有對雙子公主

我朋友好彩派到第一志願咋...
如果唔係都唔知點算..
因為佢要返工,佢老公又唔識呢d野..
而家唔洗煩了..
原帖由 kitty 於 09-6-8 13:07 發表
恭喜哂~
小一有滑梯玩架~  
我家有對雙子公主

請問秀茂坪天主教小學係點架?派第七志願

唉..好傷心呀..我囡囡第48區派到第14志願  .....樂善堂楊仲明...尋日一睇到真係成個人down晒= ="" mouth:" /> 即刻返去整左10份profile聽日去叩門...唉..   我想問..可唔可以去第2區叩門家.. 協恩講明冇得叩門 可唔可以去膊下家??

唉好擔心呀..仲有想問下依家先去搵私校..會唔會仲有位呢.

我今朝都行左6間區內既學校, 一陣諗住去埋協恩叩門 雖然佢話冇得派表, 但係都去膊下..好彩今朝唔係好晒^^" 其實如果跨區, 我之前冇填既學校唔知有冇機會呢>"<

原帖由 kitty 於 09-6-8 13:07 發表
恭喜哂~
小一有滑梯玩架~  

有滑梯玩敢開心.好多爸爸都唔識攪小學d野

原帖由 BB頭maimimi 於 09-6-7 15:50 發表
請問牛頭角基顯,ok嗎?

老師評價牛頭角基顯不錯,不過之前有bk mami見到學生門口食煙

原帖由 奪愛 於 09-6-8 13:38 發表
唉..好傷心呀..我囡囡第48區派到第14志願  .....樂善堂楊仲明...尋日一睇到真係成個人down晒= ="" mouth:" /> 即刻返去整左10份profile聽日去叩門...唉..   我想問..可唔可以去第2區叩門家.. 協恩講明冇得叩門 可唔 ...

當然可以去第2區叩門,妳要努力

唉..好傷心呀..我囡囡第48區派到第14志願  .....樂善堂楊仲明...尋日一睇到真係成個人down晒= ="" mouth:" /> 即刻返去整左10份profile聽日去叩門...唉..   我想問..可唔可以去第2區叩門家.. 協恩講明冇得叩門 可唔 ...

我都係打算叩4間, 藍田兆強兩間+跨區兩間, 另叫校長再寫信.
小朋友讀個間幼稚園有無關係好d ge 小學, 叫校長寫封信睇吓得唔得?

醒目開學勳章

原帖由 LOKLOK89 於 09-6-7 21:44 發表

只係唔出名係一間無壓力的小學

聽聞秀明小學都有精英班.

唉! 同我一樣派去呢間"正"o既...... 我老婆一聽到就喊左出來呀

Hi,
你試埋觀塘官立啦, 我之前都見過幾個成功例子. 努力加油!

原帖由 rolandbb 於 09-6-8 15:37 發表

聽聞秀明小學都有精英班.

那就不知道

原帖由 波子媽 於 09-6-7 22:44 發表
柏仔媽咪:

乜你都同我同一命運?  你有乜部署?  我明天會去"藍循", 兩間"兆強" & "基顯" 入表叩門, 再會叩埋"新官官", 希望呢幾間會其中一間會收我囝啦.  大家要努力呀.

...

波子媽, 奪愛,

當初選校時完全唔知呢間學校咁唔掂!心中只係唔想個仔派到去牛頭角, 後來收到結果, 係呢間學校就已經失望, 再返屋企搜尋下呢間學校嘅資料, 先發現佢呢幾年收生收得好少, 你哋有冇人知係咩原因?

我而家都揾咗好多間叩門呀, 最大原因係我頭10位都係band 1, 今年第一年小班教學又收少咗人, 而且派到2, 3志願嘅學生, 又會試吓叩門, 到時競爭仲大, 我都有揾埋二, 三線嘅學校去叩門呀!雖然我唔知呢間學校有咩問題, 但係讀唔到band 1 , 我都唔想去樂善堂呢間讀!如果我真係咁唔好彩, 間間都唔收我嘅, 我最壞打算係照讀一年, 响呢一年內粗到個仔成績極好, 再轉校囉!

多口問吓你哋, 你哋嘅小朋友讀邊間幼稚園?聽人講某啲幼稚園到band 1嘅小學有交情, 佢啲學生叩門會易入啲喎, 係咪真嘅呢?如果係真, 我又會覺得咁咪會無形仲制做好多所謂名校出來?
‹ 上一主題|下一主題