用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: 曦彤媽媽
go

2010-11 P2 齊齊傾 [複製鏈接]

小兒今年小一, 剛剛完了評估一, 請問大家知不知道第二次評估會不會包含第一次評估的内容呢?
[img] http://tac.families.com/ezb/932337.png[img]
[img] http://tac.families.com/ezb/932338.png[img]
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離.

醒目開學勳章

以上年計英, 中, 常, 聖都唔會出番之前評估嘅野, 為獨係數學除外. 我記得每一次的評估都係唔會考番個段期間學嘅, 包括埋第四次評估. 不過我唔擔保今年都係, 最好係到時睇考試範圍. (好似答咗=冇答 )

多謝回覆!  我覺得第一次評估和第二次評估時間相距只得一個月, 我想如果只考這一個月所學的東西, 好似無咁著數???  不過好多謝的回覆, 我也會看看評估範圍, 部署怎麼樣和仔仔溫習. 因我仔還好似未適應學校考試模式, 有時同他溫了, 過了幾日問番佢, 佢又唔記得.  溫了好似無溫一樣. 激c我!  

原帖由 raikkonen 於 10-11-3 10:43 發表
以上年計英, 中, 常, 聖都唔會出番之前評估嘅野, 為獨係數學除外. 我記得每一次的評估都係唔會考番個段期間學嘅, 包括埋第四次評估. 不過我唔擔保今年都係, 最好係到時睇考試範圍. (好似答咗=冇答 ) ...
[img] http://tac.families.com/ezb/932337.png[img]
[img] http://tac.families.com/ezb/932338.png[img]

醒目開學勳章

係啦, 今次評估距離上次只係1個月, 所以都唔知會唔會考番評估一嘅野.

今天學校派了第二次評估回條, 我想問什麼是閱讀課?? 我仔仔讀P.1B, 我見只得P.1A和P.3A, B, C, D 和 P.6A, B, C, D有閱讀課考, 其它班沒有?? 這是什麼???

原帖由 paltiBB 於 10-11-5 17:35 發表
今天學校派了第二次評估回條, 我想問什麼是閱讀課?? 我仔仔讀P.1B, 我見只得P.1A和P.3A, B, C, D 和 P.6A, B, C, D有閱讀課考, 其它班沒有?? 這是什麼???

我問左亞囡喇, 閱讀課係指睇圖書時間, 唔係考試.

今朝返去講故事, d小一同學仔真係好可愛, 好得意.
講完覺得好開心呀!

望吓個女, 大一年好似好大個咁.

曦彤媽:

你真係好積極參與學校的活動, 好勁啊!

不過講真, 今年阿囡比起小一時, 真係大個左好多.

原帖由 媽媽 於 10-11-12 09:20 發表
今朝返去講故事, d小一同學仔真係好可愛, 好得意.
講完覺得好開心呀!

望吓個女, 大一年好似好大個咁.

醒目開學勳章

你地小朋友d書包係唔係好重, 我發覺我女個書包, 真係超重, 我見佢有拾書包, 都好重.

重呀!

原帖由 raikkonen 於 10-11-17 09:26 發表
你地小朋友d書包係唔係好重, 我發覺我女個書包, 真係超重, 我見佢有拾書包, 都好重.

我都有問過個仔平時點背起個書包放學, 點知佢答我:「我用盡全力,將個書包放上張櫈度, 然後蹲低上膊」聽到我心都痛埋!

回覆 5# 曦彤媽媽 的文章

Hi 請得無錯呀, Fiona 都大個咗好多.... 你今年好積極呀 ! 我個女話星期六見到你, 好開心呀

回覆 102# angelmokco 的文章

HI Angelmokco, 你仔仔讀邊班呀 ?

回覆 49# raikkonen 的文章

Hi Kimi, 請問你個女讀 2 幾呀 ? 我個女讀2b

原帖由 ankiehok 於 10-11-21 12:50 發表
HI Angelmokco, 你仔仔讀邊班呀 ?

我仔讀2A, 全級最細粒o個個呀!

我囡囡都係讀2A, 你仔仔叫咩名呢? 我囡囡叫翱晴.

原帖由 angelmokco 於 10-11-22 13:19 發表

我仔讀2A, 全級最細粒o個個呀!

原帖由 aliceykm1 於 10-11-23 10:10 發表
我囡囡都係讀2A, 你仔仔叫咩名呢? 我囡囡叫翱晴.

我仔叫昕宙!

oh....我知邊個了, 有時放學都見到佢.....

原帖由 angelmokco 於 10-11-24 09:59 發表

我仔叫昕宙!

原帖由 aliceykm1 於 10-11-24 10:53 發表
oh....我知邊個了, 有時放學都見到佢.....

好容易見到我仔, 佢細粒排第1...不過我今年未試過去接個仔, 對佢d同學好陌生呀....

死la, 亞囡話今日英文5識.....
‹ 上一主題|下一主題