用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 仔女經 <<Part 38>> 唔該執番好 D 野呀,開學啦 ! ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 <<Part 38>> 唔該執番好 D 野呀,開學啦 ! [複製鏈接]

原帖由 bettylam 於 10-9-23 11:24 發表
DEAR ALL:

追月日快樂呀!))))))))))))))))))))

今年中秋個月亮特別靚,打破晒打風不成3日雨的傳言 ,今日仲天清氣朗,非常舒服,又展開人生新的一頁.

有時的野真係有幾抵死得咁抵死,有幾盞鬼得幾盞鬼,話說尋 ...

Dear Betty

尋晚都算天工造美架喇,雖然月兒都係躲藏係雲霧之間,點都叫做見到既,朦朧有朦朧既美態 不過可能一早天文台已經叫嘈晒話會有狂風雷暴啦,尋晚我地一家打道西沙公路返屋企,都唔多覺有節日氣氛,慣常都會見到好多人係郊外 BBQ 架,都變到水靜鵝飛

原帖由 bettylam 於 10-9-23 11:30 發表
dear all:

我個呀頭中秋好小係香港,通常都係好睇佢心情地,果日中午先by e-mail通知我地,5點啦!4點啦!個個節日吾同,佢有佢精彩.

尋日又鬼咁好心情喎~中午速遞問,你地今日有無得放早呀!我依依哦哦應佢,你地收幾點,我 ...

Dear Betty

我尋日放 4 點呀,應該好多公司都收早啦,地窿人頭湧湧,多人過平時放工添呀

原帖由 bettylam 於 10-9-23 11:32 發表
2b:

你真係好鬼易開懷架啫

二位仁兄仁姐,你地放心處理你的事項,吾水掛實我地架

betty

Dear Betty

如果我連咁少少放鬆自己既技倆都唔識 ...........

醒目開學勳章

DEAR 正46哥:
BB,

開0左學成個月, 你個女識到男友未呀?
>>呀女一路男仔性格,而家陣男男女女打成一 片,識男朋友,我諗佢仲覺得未係適當時機,也收到晒你的珍言,佢以學業為重,佢話學堂講師,同的學兄學姐都有講,year 1都非常重要,特別係語文同普通話,尋晚聽到佢講電話,話普通話個老師又名容嬤嬤~~~ .

本來普通話只係讀頭一年,但如你讀得吾好,第2年都要繼續讀......

我地而家成家人加埋呀仔,經常都用普通話加英文交流....

偉哥來自國內,10幾歲時來港,所以佢普通話非常不凡,我成日都攪笑地埋怨佢,做乜吾從呀仔呀女細時,用普通話同佢地溝通哇

佢回得我勁攪野,係因為當年,佢想同我地多用廣東話溝通,咁樣可以令廣東話進步神速,佢話針無二頭利ai~~~~而家講都仲黎得切.

betty

醒目開學勳章

46哥:
BB,

得就明天一早飛, 要過埋國慶先返....
>>>你自己去先啦!最多我去接機.

我呢輪係咁請病假同拎薪年,但又有未有岩工,真係想聽炒哇

醒目開學勳章

dear 2b:
早晨 >>呢個台你最攪鬼....

中午12點靈異分,仲叫早晨,我尋晚12點幾都叫過聲人早晨

尋晚係呀媽樹趙完晚飯,返家應應節,呀女呀仔加埋偉哥,剿晒雪櫃尾心,半倒,美心卑鄙月餅出黎趙,再加個水晶梨,飽飽~~~~啪2粒藥,同佢地講早斟,開始發我春秋大夢.

betty

醒目開學勳章

dear all:

呀女尋日講話,終於係尋日見到同糸係year 2個幫人<<邦民>>姐姐,當時完全吾覺係佢,望清楚,真人靚過上鏡...

betty

原帖由 bettylam 於 10-9-23 13:19 發表
dear 2b:
早晨 >>呢個台你最攪鬼....

中午12點靈異分,仲叫早晨,我尋晚12點幾都叫過聲人早晨

尋晚係呀媽樹趙完晚飯,返家應應節,呀女呀仔加埋偉哥,剿晒雪櫃尾心,半倒,美心卑鄙月餅 ...

Dear Betty

禮多人不怪,每日第一次同人打招呼叫人早晨包無失禮

我地屋企 3 丁人(諗下原來大 B 已經 6 年無係屋企過中秋 )尋晚又係 11 點幾先黎學人應下節,切左一個月餅,沖壺靚茶,趙埋亞媽拎黎既芋仔同菱角 咁飽點去訓,我咪百無聊賴煲左套 K 保既舊戲:samson and Delilah,成兩點幾先入房囉

原帖由 bettylam 於 10-9-23 13:21 發表
dear all:

呀女尋日講話,終於係尋日見到同糸係year 2個幫人姐姐,當時完全吾覺係佢,望清楚,真人靚過上鏡...

betty

Dear Betty

通常都會咁,所以唔好見到我D 相就話我唔省鏡呀

醒目開學勳章

2b

偉哥先攪野,平時好小飲我沖的全世界都話正的0茶,尋晚我同呀女一人倒左半杯,佢無拉拉叫我比杯佢,我倒埋最尾果半抔,佢飲左仲話要,如果我杲杯吾係飲過,一定會比埋佢

good morning

早晨

今早 2B 同細 B 繼續卑鄙月餅加芋仔送咖啡做早餐

46 兄好大可能已經在旅途上,祝佢事事順利啦

醒目開學勳章

Dear all

早晨

呀仔背脊骨內彎,要見醫師,呀嫂話係遺傳,前晚遂個check,原來偉哥都係,嚴重者影響呼吸,我忍吾住話怪吾知得偉哥成日條氣吾順

原帖由 bettylam 於 10-9-24 08:45 發表
Dear all

早晨

呀仔背脊骨內彎,要見醫師,呀嫂話係遺傳,前晚遂個check,原來偉哥都係,嚴重者影響呼吸,我忍吾住話怪吾知得偉哥成日條氣吾順

Dear Betty

唔係每年健康檢查都有 check 脊骨既咩 ?點解會咁遲先發現到既 ?

醒目開學勳章

放假放到吾想做

原帖由 bettylam 於 10-9-24 08:53 發表
放假放到吾想做

今日 Annie 都放假喎

醒目開學勳章

嘩~annie好正呀!

機本上係年年都check,but某的人,

唉~~~一言難盡~~~呼,有空詳談

betty

原帖由 bettylam 於 10-9-24 09:04 發表
嘩~annit好正呀!

機本上係年年都check,but某的人,

唉~~~一言難盡~~~呼,有空詳談

betty

Dear Betty

您今日返工 or 放假 ?

我要返工   

大家早晨
‹ 上一主題|下一主題