用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請問學琴收費
樓主: bbAvalon
go

請問學琴收費 [複製鏈接]

回覆 2# yokilo 的文章

Typing error. should be 5級樂理

原帖由 fcbttkw 於 10-6-2 14:04 發表

學3個月Beginner升Grade 1 唔係正常速度嗎?不過睇吓彈咗幾多歌仔啦!
學費嚟講就好似係貴咗D,除非佢教得好好啦!

6歲以下 太細了!!! 講真,,,30mins 冇可能明晒老師講乜,寧願比佢地彈多幾本書,教岩佢地d手指擺法&技巧.

我囡囡學beginner 差不多9-10月先升1級, 今年6years 之前問老師佢進度現在係一級尾(時間又係9-10月), 半個鍾$120, 如果9個字係$145.

有無人知Grade 2大約價是多小45分鐘呢??

醒目開學勳章

原帖由 yokilo 於 10-6-2 12:58 發表

hello~ 老師冇理由得4級樂理0架WO 要5級以上0既樂理先可以考六級以上我琴WO

學BEGINNER 學3個月 個人覺得太快了!!因為只得5歲...我的學生一般6-9個月(6歲以下初級) 比佢地學多D歌仔...練好D手拍力度 等佢地掌握0 ...

學3個月Beginner升Grade 1 唔係正常速度嗎?不過睇吓彈咗幾多歌仔啦!
學費嚟講就好似係貴咗D,除非佢教得好好啦!

原帖由 bbAvalon 於 10-6-2 10:15 發表
我個仔今年5歲,,佢3個月前開始學琴, 學beginner level, 但個Miss 同我講, 話佢係時候要轉學Grade 1 , 所以學費要由HK$180/45 mins 加到HK$200/45mins, 個Miss 本身係8級+演奏級+樂理4級, 而且佢都有5年教琴經驗,請問這個價錢 ...

hello~ 老師冇理由得4級樂理0架WO 要5級以上0既樂理先可以考六級以上我琴WO

學BEGINNER 學3個月 個人覺得太快了!!因為只得5歲...我的學生一般6-9個月(6歲以下初級) 比佢地學多D歌仔...練好D手拍力度 等佢地掌握0左個技巧先...除非是家長本身好想小朋友快D考試啦...2年級GE SUMMER HOLIDAY 考2級都未遲 到時手指大D 有力D 英文都好D啦!

一級咁GE 價錢真係貴左D 我本身G8 +演奏級 +8級樂理 教左6年左右 我都冇收咁貴WO
‹ 上一主題|下一主題