用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 係咪全部津小官小都有機會入皇仁 ?
樓主: mclook
go

係咪全部津小官小都有機會入皇仁 ? [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

唔係wor, 之前報紙講過(我試下搵), 2012年要落實結龍, 由於而家軒官所有聯繫中學, 一係男校一係女校, 結龍都未有著落
不過, 應該係影響2012年後入讀小一既學生
原帖由 ernestchow 於 09-2-5 12:18 PM 發表

我曾問軒官校長,她說沒有可能脫鈎,官立小學聯系是必然

原帖由 somedo 於 09-2-5 09:22 發表
曾有傳聞若干年後會脫鈎,樓主屬意皇仁一定要問清楚。
問清楚後不妨回報一下,我都想知

我曾問軒官校長,她說沒有可能脫鈎,官立小學聯系是必然

曾有傳聞若干年後會脫鈎,樓主屬意皇仁一定要問清楚。
問清楚後不妨回報一下,我都想知

醒目開學勳章

西灣河=net 16, 愛秩序灣官小同皇仁都係聯繫的, 但應位無軒小咁多位!!!

原帖由 mclook 於 09-2-4 14:12 發表
HI,

我家住將軍澳.. 有一子
因為將軍澳校網唔係咁好,依家諗緊遲D搬去香港果邊
想問係咪全部津小官小都有機會入皇仁 ?
定還是灣仔區軒小等機會大D?
灣仔區邊間小學出入皇仁機會最大?

我地其實想搬去西灣河鯉景灣果邊 ...

原帖由 馬媽媽 於 09-2-4 14:31 發表
St James at Wan Chai also has 22 students can go to Queen's.

軒官上午32人下午28人共60個位,因聯糸中學

St James at Wan Chai also has 22 students can go to Queen's.

原帖由 ernestchow 於 09-2-4 14:28 發表
除軒官之外,其他小學我唸要全級三甲就有機會,難道好高

除軒官之外,其他小學我唸要全級三甲就有機會,難道好高
‹ 上一主題|下一主題