用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2009 - 2C 班家長, 埋位啦!!!
樓主: 陳師奶
go

2009 - 2C 班家長, 埋位啦!!! [複製鏈接]

既然冇講明就做喺書度先算啦

原帖由 3b 於 10-4-17 08:44 發表

數書p.20練習4B和p.22的5A 亞囝話要做落堂課簿..............囝囝話做0係書上.

醒目開學勳章

原帖由 Cyrusmum 於 10-4-15 21:30 發表
好高興今日可以同大家相認呀! 希望有機會可以再聚! 或者揾日約出嚟食lunch丫!

0係BK傾左大半年終於有機會見面啦, 好開心認識大家, 幾時約埋一齊食LUNCH?

醒目開學勳章

原帖由 陳師奶 於 10-4-14 22:52 發表
我明天會去呀, 不過我身體唔係太好, 唔知可唔可以捱足全程.

原來你前一日病了, 不過見你運動會0個日都幾精神, 依家好番未?

醒目開學勳章

原帖由 ojmummy 於 10-4-15 23:45 發表

數書p.20練習4B和p.22的5A 亞囝話要做落堂課簿!而良師p.8 (1-5)做在數A簿!但p.8 有8題數,是否祇做5題呢?

數書p.20練習4B和p.22的5A 亞囝話要做落堂課簿..............囝囝話做0係書上.

原帖由 joannespapa 於 10-4-16 14:17 發表
謝謝! 良師p.8應只用做5題

唔該晒!!

謝謝! 良師p.8應只用做5題

原帖由 ojmummy 於 10-4-15 23:45 發表

數書p.20練習4B和p.22的5A 亞囝話要做落堂課簿!而良師p.8 (1-5)做在數A簿!但p.8 有8題數,是否祇做5題呢?

原帖由 joannespapa 於 10-4-15 22:13 發表
不知數書p.20練習4B和p.22的5A要做嗎? 是不是做在堂課簿?

另外English Guided Writing要改正嗎? 謝謝!

好啊!

數書的4A & 5A我叫阿仔寫ans在書上!

Test的GW自修簿冇寫要corr, 我冇叫他改!
原帖由 Cyrusmum 於 10-4-15 21:30 發表
好高興今日可以同大家相認呀! 希望有機會可以再聚! 或者揾日約出嚟食lunch丫!

不知數書p.20練習4B和p.22的5A要做嗎? 是不是做在堂課簿?

另外English Guided Writing要改正嗎? 謝謝!

原帖由 陳師奶 於 10-4-14 17:13 發表

14/4 功課

中: 1) 作 10.2

英: 1) Bring Listening & Reading
      2) Smart P.49
     3) Sign all the test paper
     4) Re-corr GE + Comp test paper

數: 1) 書 p.19-22
      2) 良 ex.6 (p.6)+對
       ...

我明天會去呀, 不過我身體唔係太好, 唔知可唔可以捱足全程.

原帖由 3b 於 10-4-14 20:17 發表

英: 1) Bring Listening & Reading 2B
      2) Smart P.49 (draw & colour)

大家會去運動會嗎? 希望明天唔好落大雨啦!

醒目開學勳章

14/4 功課

英: 1) Bring Listening & Reading
     4) Re-corr GE + Comp test paper

...

英: 1) Bring Listening & Reading 2B
      2) Smart P.49 (draw & colour)

大家會去運動會嗎? 希望明天唔好落大雨啦!

常作做最後的温習營

普:聽讀6, 3遍

中: 閱<自>10
     書P.16
14/4 功課

...

14/4 功課

3) 良 p.8 (1-5)A + 改正

其他: 常作 (但亞仔無寫做邊頁)

另有網上通告

醒目開學勳章

原帖由 94075702 於 10-4-13 19:58 發表
中: 詞10.2 (10)
     (城市, 尋找, 街角, 邊緣, 散步, 練拳,    遠足, 打理, 含苞, 翅膀)

英: GP WS14
     bring A gift to share

數: 作4 (P.7,8) 及改正P.10
      Ex4A (1-8) 堂課

運動會帶學生接送証

請 ...

囝囝話明天要上游泳課.

13/4 homework

中: 詞10.2 (10)
     (城市, 尋找, 街角, 邊緣, 散步, 練拳,    遠足, 打理, 含苞, 翅膀)

英: GP WS14
     bring A gift to share

數: 作4 (P.7,8) 及改正P.10
      Ex4A (1-8) 堂課

運動會帶學生接送証

請問明天有游泳課嗎?

醒目開學勳章

13/4

中: 1. 詞10.2 (10組)

英: 1. G.P. W.S. 14
     2. Bring "A gift to share"

數: 1. 作4 (P.7, 8) 及改正 P.10
      2. EX.4A (1-8) 堂課

其他: 運動會帶學生接送証

通告:85 (之前有關運動會資料)

原帖由 陳師奶 於 10-4-12 22:51 發表
但我個仔3月15日係做3A在堂課簿架, 今次做3B, 問亞仔佢又話唔清楚, 依家做左係書上咋.

亞囝3A 之前係做咗係書度!!

但我個仔3月15日係做3A在堂課簿架, 今次做3B, 問亞仔佢又話唔清楚, 依家做左係書上咋.

原帖由 3b 於 10-4-12 21:18 發表

哎呀, 囝囝原來3月15日已經做了在堂課簿上, 今日又再做多一次.   
‹ 上一主題|下一主題