用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會協和小學 第一個登陸"協和小學家長分享"! Part 2 ...
樓主: 月兒
go

第一個登陸"協和小學家長分享"! Part 2 [複製鏈接]

Re: 第一個登陸"協和小學家長分享"! Part 2

amycoco 寫道:
[quote]
cherryma 寫道:
amycoco,

今個星期六得唔得呀? 不過妳攞唔攞到咁多野呀?
我屋企附近商場最近開左好多新食市, 不如黎試下好唔好?

OK. 我諗只可以攞一樣先, 我可怕大重, 但係我會大約3:15到走, 因為我4點要打羽毛球, 有冇問題?? 我想問下地鐵要搭幾來?? 你會唔會帶同cherry同細佬, 我唔知帶唔帶俊欣.         [/quote]

我諗佢地兩個一定跟住我       妳會幾點鐘到呀? 係太子入到黎大約40分鐘, 到時我去地鐵接妳啦. 攞左風扇先好唔好?

[quote]
amycoco 寫道:
[quote]
amycoco,

今個星期六得唔得呀? 不過妳攞唔攞到咁多野呀?
我屋企附近商場最近開左好多新食市, 不如黎試下好唔好?

OK. 我諗只可以攞一樣先, 我可怕大重, 但係我會大約3:15到走, 因為我4點要打羽毛球, 有冇問題?? 我想問下地鐵要搭幾來?? 你會唔會帶同cherry同細佬, 我唔知帶唔帶俊欣.         [/quote]

我諗佢地兩個一定跟住我       妳會幾點鐘到呀? 係太子入到黎大約40分鐘, 到時我去地鐵接妳啦. 攞左風扇先好唔好?[/quote]

OK. 到時我大約12:45又旺角走, 我在那個地鐵站落, 我差唔多到call妳, 如果俊欣來, 我可以叫佢攞椅.我攞風扇    
[img align=left]http://sc.groups.msn.com/tn/5B/E1/cinnamoroll/2/22.jpg[/img]

amycoco,

坑口地鐵站B出口, 係調景嶺轉車. 妳去到調景嶺上左車可以打比我     

amycoco,

坑口地鐵站B出口, 係調景嶺轉車. 妳去到調景嶺上左車可以打比我     

cherryma,

OK. 到時見.   
[img align=left]http://sc.groups.msn.com/tn/5B/E1/cinnamoroll/2/22.jpg[/img]

各位好

明天要帶女女報到同買書.請問知吾知學校附近有又平又近的停車場? 謝謝

早晨咁多位!!

收到書單la,小二d書好貴喎!!
要成$12xx...,請問今年小一及小三幾錢書費呀??

醒目開學勳章

小三書費$1102.5....比小二貴小小啦...小三中文唔再係果D生本教育...用啟思課本

醒目開學勳章

maku

學校附近唔多覺有停車場喎    睇下其他媽咪知唔知 :

醒目開學勳章

tamannabel
麻煩你 你女女小一D書咪掉住呀...搵日約你或者你工人拎書好唔好   

maku 寫道:
各位好

明天要帶女女報到同買書.請問知吾知學校附近有又平又近的停車場? 謝謝

學校附近只有新世紀商場有停車場, 好似大約$25一個鐘, 我冇記錯好似買滿$200可以free一個鐘, 到時妳可以睇下.

carollam310 寫道:
小三書費$1102.5....比小二貴小小啦...小三中文唔再係果D生本教育...用啟思課本

我姨甥都係今年升小三, 佢書費大約$900.-. 點解上午班比下午班價低d??? d書唔一樣.   

amycoco 寫道:
[quote]
maku 寫道:
各位好

學校附近只有新世紀商場有停車場, 好似大約$25一個鐘, 我冇記錯好似買滿$200可以free一個鐘, 到時妳可以睇下.[/quote]

thank you amycoco & carollam310

tamannabel
麻煩你 你女女小一D書咪掉住呀...搵日約你或者你工人拎書好唔好   

唔使擔心喎!
昨日已PACK好哂了,
依家我搵工人接女兒上下學.
看看如何交給你.
還有只是順便問吓,
你D小二書要唔要.
唔要可否給我...唔該   

醒目開學勳章

tamannabel

ok~~好彩你早問我咋....我尋日執左出黎...空左個櫃準備迎接新書 諗住一陣掉架....

醒目開學勳章

amycoco
上午班同下午班用既書應該唔一樣架   

我想問下有冇人可以送出萬寧印花呀??? 我還3-4個可以換多士爐. 麻煩有冇人可以幫到我.     

amycoco
上午班同下午班用既書應該唔一樣架   

carollam310,

我以為既書差不多一樣呀!!!!     原來有分別.

咁!多謝先
你是否自己接送上下學,
如果係既話,不如下星期一或二回校時在門口等(工人).
依家諗吓用咩方法式別對方.
或是你有其他提議?      

醒目開學勳章

約下星期二啦....大約12:20分0係斜路等...大家都拎住一大袋書....好易認的   

cherryma,

俊欣明日唔會同我一齊入去妳到, 因為佢依二日病左冇返補習社, 明日佢下午要返,只有我一個, 麻煩妳帶風扇比我先,  另一件妳遲d出來食野再比我.唔該哂妳.   
‹ 上一主題|下一主題