用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 11/16 再召集!!播道07年度小一新生家長聯繫站 ...
樓主: piglet328
go

11/16 再召集!!播道07年度小一新生家長聯繫站 [複製鏈接]

Re: 播道07年度小一新生家長聯繫站

super_nanny
thanks a lot
i hope my son can learn in EC as soon as possible
matthew ma

該用戶已被刪除

保安好好, 又細心, 你可放心!
該用戶已被刪除

happyallthetime73 寫道:
william28,

thanks.

happyallthetime73,

You're welcomed! 另外, 我個仔話校園內還有保安用的視像鏡頭, 估計數量比一般中學還多, 皆因地方大呀!

Hi William

My Name is Ida

我請問您知唔知道盧校長晚上星期幾會見家長.因為我2次面

試失敗希望再為小兒爭取學位.

我知盧校長每朝約7:30a.m.都在學校門口迎接小朋友回校..很溫馨啊! 你可把握這機會試試...祝你好運!!努力唔好放棄呀!播道係一間很好的學校.     

CodyMother 寫道:
Hi William

My Name is Ida

我請問您知唔知道盧校長晚上星期幾會見家長.因為我2次面

試失敗希望再為小兒爭取學位.

*** Piglet 328 ^ ^ We have happyland.....

Hi all,

My daughter will join EC next year too, it seems so many boys ah... nice to meet u all here and looking forward to meeting all the parents in EC soon! Keep in touch

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
1) piglet328 : girl - tko
2) DCA : girl - tko
3) MariaChan : girl - tko
4) LONG-B : boy - North Point
5) Hebron : boy - Kwai Chung (we will move to tko)
6) ww_dad: girl - tko
7) 桁媽媽: boy - Ma Wan (will move to TKO ^^)
8) 五三五四 : boy - tko
9)matthewma:boy-TKO
10)bebe_c:boy-TKO
11) hcfung:boy-TSW
12) Dennisk : Boy-San Tin
13) joelchow: girl - HMT
14)德德b:Boy-tokwawan (家姐是現屆播道小一生)
15) midcochow : boy - CW
16) w+w : girl - tko
17) MinnieMum : boy - tko
18) candyocean : boy - Wong Tai Sin
19) funfamily : boy - Lam Tin
20) Emailfamily : girl - Lam Tin  

piglet328

Thanks for your help

唔好唔開心啦!放鬆啲心情呀!你有報自選嗎?很快又會有結果呢? 或者派到你的心頭好呢!    

CodyMother 寫道:
piglet328

*** Piglet 328 ^ ^ We have happyland.....

嘩! 好大陣容呀!! 不過呢排好多直資或私校放榜, 你哋係唔係依然留係播道架? 我就冇得走,因為只報得一間...好怕突然或後來聽到有家長選另外的學校....不過,我都明白人各有志及各有所好既. 分享下呀,重有邊間學校收在你哋小朋友呀!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
1) piglet328 : girl - tko
2) DCA : girl - tko
3) MariaChan : girl - tko
4) LONG-B : boy - North Point
5) Hebron : boy - Kwai Chung (we will move to tko)
6) ww_dad: girl - tko
7) 桁媽媽: boy - Ma Wan (will move to TKO ^^)
8) 五三五四 : boy - tko
9)matthewma:boy-TKO
10)bebe_c:boy-TKO
11) hcfung:boy-TSW
12) Dennisk : Boy-San Tin
13) joelchow: girl - HMT
14)德德b:Boy-tokwawan (家姐是現屆播道小一生)
15) midcochow : boy - CW
16) w+w : girl - tko
17) MinnieMum : boy - tko
18) candyocean : boy - Wong Tai Sin
19) funfamily : boy - Lam Tin
20) Emailfamily : girl - Lam Tin  

Hi Ida,

對不起, 我都唔知校長星期幾晚見家長, 但你可以致電本校問吓, 職員答唔到, 我想都會轉告有關負責的老師! 試吓啦! 加油!

piglet328 寫道:
嘩! 好大陣容呀!! 不過呢排好多直資或私校放榜, 你?係唔係依然留係播道架? 我就冇得走,因為只報得一間...好怕突然或後來聽到有家長選另外的學校....不過,我都明白人各有志及各有所好既. 分享下呀,重有邊間學校收在你?小朋友呀!!

嘩Piglet328妳都好勇喎只係報一間

Dennisk 寫道:
[quote]
嘩! 好大陣容呀!! 不過呢排好多直資或私校放榜, 你?係唔係依然留係播道架? 我就冇得走,因為只報得一間...好怕突然或後來聽到有家長選另外的學校....不過,我都明白人各有志及各有所好既. 分享下呀,重有邊間學校收在你?小朋友呀!!

嘩Piglet328妳都好勇喎只係報一間 [/quote]

HI Dennisk, Piglet328,

Piglet328 係破斧沉舟, 勇氣可嘉 , 所以掂咗!

Hi william28

加油!!!!!!!!!!

william28
i also only apply EC only,
matthew ma

我有報港大同學會,但呀女interview 個日病咗,不在狀態,所以衰咗,不過播道始終係首選,之前如果播道唔收,我都會用”誠意”打動盧校長,一於死纏難打

Pegasus also accepted my daughter.

哈哈!!    你哋咁早就講緊我呀?    
william 28 你講得全對..   我真係破斧沉舟的....因呀囡第一次肥在. 嗰時嗰心真係煩到死.後來第二次ok 在. 開心得我以為發緊夢       

william28 寫道:
[quote]
Dennisk 寫道:
[quote]

嘩Piglet328妳都好勇喎只係報一間 [/quote]

HI Dennisk, Piglet328,

Piglet328 係破斧沉舟, 勇氣可嘉 , 所以掂咗! [/quote]
‹ 上一主題|下一主題