用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會協和小學 第一個登陸"協和小學家長分享"! Part 2 ...
樓主: 月兒
go

第一個登陸"協和小學家長分享"! Part 2 [複製鏈接]

Re: 第一個登陸"協和小學家長分享"! Part 2

amycoco 寫道:
[quote]
carollam310 寫道:
maku

確得蚊膏...百佳惠康買到...

萬寧都有得買, 我之前都係萬寧買比我姨甥, 大約$25呀!!!    [/quote]

carollam310 /amycoco

thank you very much

阿小姐尋晚叫我今朝煮"日式蛋包飯"佢食....幾唔"老黎"....真係睬過佢

咁你這幾天煮番份"脹仔雙旦"佢吔la...   

amycoco 寫道:
[quote]
希望阿女生生性性啦.....最怕錯D"烏龍野".....

希望每一個小朋友都小心做卷!!! 最怕佢地把烏龍呀!!!!        我兩姨甥都會錯d唔應該錯野. 比佢地激死.    [/quote]

我都係怕亞女烏吓烏吓!
無看清楚,就寫錯野...   

Dear All,

我諗個個小朋友都係咁, 我每日送亞女出門口都會同佢講要小心啲做卷, 有時間check卷時都要仔細咁睇, 唔好是但睇下就算, 今次重要係呈分試, 真係又膽心, 又緊張. 但佢地永遠唔會明白大人啲心情, 只有希望一切順利啦     

amycoco,

明天係cherry最差的一科數學, 真係好擔心 :cry:  :cry:  :cry:
俊欣呢兩日考成點, 有無向妳匯報? cherry話英文卷有啲係補習社做過, 所以好容易, 希望真係啦     

cherryma 寫道:
amycoco,

明天係cherry最差的一科數學, 真係好擔心 :cry:  :cry:  :cry:
俊欣呢兩日考成點, 有無向妳匯報? cherry話英文卷有啲係補習社做過, 所以好容易, 希望真係啦     

Dear cherryma,

我都好擔心俊欣科數學, 因為佢好多時都會寫對條或, 答案可能唔小心計錯, 希望佢明日小心d. 不過還有一科就係普通活, 佢d辨音不是大好, 都唔知點樣同佢溫,希望佢順利. 佢話中文同英文不算太深, 佢都話識做, 我都覺得好大壓力, 好似自己去考會, 我都不段為佢同細佬祈禱求神比佢聰明智慧面對考試.   
[img align=left]http://sc.groups.msn.com/tn/5B/E1/cinnamoroll/2/22.jpg[/img]

dear everyboby,

好啦, 考埋明日就可以鬆一口氣,      大家都好辛苦, 可以休息下.     
[img align=left]http://sc.groups.msn.com/tn/5B/E1/cinnamoroll/2/22.jpg[/img]

dear cherryma,

妳係唔係今個星期六出來食lunch???

醒目開學勳章

今日考數學同聖經...好鬼擔心

今日考數學同聖經...好鬼擔心

原先對亞女數學好有信心...但又唔知點解又有d擔心...
亞女果班,老師只說了3大美女的英文成績,
真是奇怪!!仲要講埋分數,對小朋友好咩!只會增加壓力       

醒目開學勳章

公開講分數    好似唔係咁好喎我女考左兩科....返黎同我講好輕鬆~~冇壓力~我聽完佢咁講之後好大壓力....

好似老師時常拿她們出來標榜!
真係唔明,佢地一年班已知道比較la.
對拿開高分那個同學,亦有一定壓力.
老師仲在她們面前講,大意是:點解錯咁多呀!
第2天就說,你拿了8X分......有壓力,是誰給的壓力
(以上的內容,如有當時主角的家長,請不要放在心上,本人只想說出個人感受~~)

carolma大家心情一樣,話就不擔心~
最怕她是識,都可寫錯
現階段不是考識唔識,係考小唔小心      

tamannabel 寫道:
好似老師時常拿她們出來標榜!
真係唔明,佢地一年班已知道比較la.
對拿開高分那個同學,亦有一定壓力.
老師仲在她們面前講,大意是:點解錯咁多呀!
第2天就說,你拿了8X分......有壓力,是誰給的壓力
(以上的內容,如有當時主角的家長,請不要放在心上,本人只想說出個人感受~~)

carolma大家心情一樣,話就不擔心~
最怕她是識,都可寫錯
現階段不是考識唔識,係考小唔小心      

我都認為老師唔應該公開小朋友嘅分數,搞到佢地唔識得互相專重,會取笑低分嘅同學,老師要三思

有冇人有多萬寧印花可以送出, 我想換多士爐呀!!!       

amycoco 寫道:
有冇人有多萬寧印花可以送出, 我想換多士爐呀!!!       

我有兩個, 留返比妳啦     

amycoco 寫道:
dear cherryma,

妳係唔係今個星期六出來食lunch???

Sorry, 今個星期六可能唔得啦. 因為囝囝學校K3畢業禮, 佢要去表演跳舞. 咁就無左一個上午, 跟住又要執野, 星期日去Hollywood Hotel, 之後5:00pm又要返教會    

唔好意思呀, 我都怕阻妳咁耐, 得物無所用     

今日cherry派卷啦, 我心急想知, 所以叫佢一放學就打比我      佢話琴晚發夢常識得23分咋, 希望唔會夢境成真啦     

醒目開學勳章

聽日係咪下午校返早呀....我唔見左張校歷表....

聽日上午班長週喎!

好似唔係喎!!
有一次出左一份通告,說17,24都是長週喎??
快d搵人求証吓~~   

tamannabel 寫道:
[quote]

好似唔係喎!!
有一次出左一份通告,說17,24都是長週喎??
快d搵人求証吓~~    [/quote]

sorry!sorry!17,24都是短週至啱~~
快d搵人求証吓!!   
‹ 上一主題|下一主題