用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 請問有沒有人用緊Hurray English(蒙特梭利)系列,為0-3歲 ...
樓主: monkeybaby
go

請問有沒有人用緊Hurray English(蒙特梭利)系列,為0-3歲BB學英文? [複製鏈接]

Re: 請問有沒有人用緊Hurray English(蒙特梭利)系列,為0-3歲BB學英文?

呀! 我知喇,係95折之後的價錢。

余小豬媽媽 寫道:
e?我前幾日問佢話係$41990架喎,仲要係送去澳門包埋運費添...

Re: 請問有沒有人用緊Hurray English(蒙特梭利)系列,為0-3歲BB學英文?

其實bb由婆婆湊時,可以播佢地的dvd俾bb睇,等你放假時先再同bb做番互動,當係溫習,我都係咁做。

tanyaQQ 寫道:
請問有冇d媽媽要返工,用緊哩套教材,平時點分配時間教bb呀?
因我如果遲d返工,bb由婆婆湊,假日先湊返bb,會唔會side左呢?我見哩套教材比較互動,如果第時冇咁多時間教,好似買迪記or et 好d...
可以分享下嗎?

真係仲心大心細,唔知買唔買好﹗因為價錢真係唔平呀﹗

我bb未出世,諗住買的話都只買h1先,遲d等佢大d再買,不過都成萬五蚊,貴都唔緊要,但係就最怕其實效果不大,而且就咁睇佢個website,好似野唔太多,令我更加唔知買唔買好﹗

amymama20050130 寫道:
其實bb由婆婆湊時,可以播佢地的dvd俾bb睇,等你放假時先再同bb做番互動,當係溫習,我都係咁做。

[quote]
tanyaQQ 寫道:
請問有冇d媽媽要返工,用緊哩套教材,平時點分配時間教bb呀?
因我如果遲d返工,bb由婆婆湊,假日先湊返bb,會唔會side左呢?我見哩套教材比較互動,如果第時冇咁多時間教,好似買迪記or et 好d...
可以分享下嗎?
[/quote]

蒙特梭利好似冇dvd架喎

I agree ar.  This matrials - need more time to play with BB.  If no time to share, others are better.

tanyaQQ 寫道:
[quote]

[quote]
tanyaQQ 寫道:
可以分享下嗎?
[/quote]

蒙特梭利好似冇dvd架喎
     [/quote]

我買左HE1 ,bb 8個月大, 今天第一次, 畀咭(unit 2)佢睇同听, 佢好似望幾望就冇咩興趣咁, 我點畀佢睇好, 如一set睇兩天, 唔理佢有冇反應 ?

進進豬, 06年1月6日,來到我們的懷抱 :-P

佢呢個時間係咁, 我後來貼係門度, 得閒就叫佢睇.

Happy小米 寫道:
我買左HE1 ,bb 8個月大, 今天第一次, 畀咭(unit 2)佢睇同听, 佢好似望幾望就冇咩興趣咁, 我點畀佢睇好, 如一set睇兩天, 唔理佢有冇反應 ?

Dear Cat_House,

I just visit their store on yesteraday. It was very expensive to buy all of their materials!!
Can you tell me where I can buy the similar toys as Montessori.
Thank You for your help !!!

please pm to me or thro' my e-mail [email protected]

Thank Thank Thank !!!

LittlePigmom,

等我試吓先 ! 你有冇將啲咭過膠?

果啲bb蒙玩具, 你bb識玩边啲 ?

進進主要对个ball /蛋蛋 有興趣, 入箱仔同串圈圈都未識   

yes, 先玩ball /蛋蛋, 比圈圈佢攞先, 比唔同形狀既既野佢玩下, 拎下.  教下佢放入去, 唔洗勉強.

我無過膠, 不過都ok, not easy to destroy ge.

各位媽咪:
我都啱啱買咗HURRAY1&STORY1.  我覺得其實係唔需要一次過買哂佢哋所有PRODUCT,雖然係有嘢送或者DISCOUNT多小小,呢D都係足心理.  我覺得可以買住一套,睇吓BB鍾唔鍾意先,唔駛咁心急.  同埋呢套PRODUCT都有小小缺點,比如太多韓語出現, 特別係HURRAY1.  PARENT GUIDE BOOK D中文寫得好唔流暢.  仲有佢哋D SALES真係幾差, 對小朋友唔係太好了解,但係又係度好多嘢講扮專家,真係有D頂佢哋唔順.  呢D都係我既意見.  希望會幫到未買既PARENT.

agree, 尤其for 較小既BB你may feel a little disappointed as they may have a lot of interest on them.  And you need to think how to teach them - the guidebook is not useful.

radish 寫道:
各位媽咪:
我都啱啱買咗HURRAY1&STORY1.  我覺得其實係唔需要一次過買哂佢哋所有PRODUCT,雖然係有嘢送或者DISCOUNT多小小,呢D都係足心理.  我覺得可以買住一套,睇吓BB鍾唔鍾意先,唔駛咁心急.  同埋呢套PRODUCT都有小小缺點,比如太多韓語出現, 特別係HURRAY1.  PARENT GUIDE BOOK D中文寫得好唔流暢.  仲有佢哋D SALES真係幾差, 對小朋友唔係太好了解,但係又係度好多嘢講扮專家,真係有D頂佢哋唔順.  呢D都係我既意見.  希望會幫到未買既PARENT.

guidebook 其實唔係無用,HURRAY1 & STORY1 係俾bb用到3歲左右,本 guidebook 係可以用到大d,所以,如果你小朋友比較細,便要靠 sales 幫你,而我個 sales 又話俾我知,我個 bb 要點教,同埋唔係一定跟住guidebook 用,特係我 bb 細個的時後,佢會話俾我知,點樣配答會另到我 bb 學得好d。

LittlePigmom 寫道:
agree, 尤其for 較小既BB你may feel a little disappointed as they may have a lot of interest on them.  And you need to think how to teach them - the guidebook is not useful.

[quote]
radish 寫道:
各位媽咪:
[/quote]       

Dear all  mami

請問Hurray English教材有冇CD聽?????,有冇讀card機架?????

thanks!

佢地有 cd 及 dvd,有發聲機,不過唔係讀card機

ki媽 寫道:
Dear all  mami

請問Hurray English教材有冇CD聽?????,有冇讀card機架?????

thanks!

amymama20050130
唔知de CD多唔多????部發聲機發聲如何ar????

thanks!!!

不過就唔係個個Sales都咁helpful.
始終每個BB唔同, 要自己諗下點教.

guidebook 其實唔係無用,HURRAY1 & STORY1 係俾bb用到3歲左右,本 guidebook 係可以用到大d,所以,如果你小朋友比較細,便要靠 sales 幫你,而我個 sales 又話俾我知,我個 bb 要點教,同埋唔係一定跟住guidebook 用,特係我 bb 細個的時後,佢會話俾我知,點樣配答會另到我 bb 學得好d。

[quote]
LittlePigmom 寫道:

[quote]
radish 寫道:
各位媽咪:
[/quote]        [/quote]

三隻 cd, 歌仔就唔多.
我個人覺得Space Bo Bo (發聲機), 發音一般, may be made in Korea, cannot expect too much.

ki媽 寫道:

thanks!!!

LittlePigmom
thank you so much!!!

ki媽,

我覺得部机啲声唔錯, 都好清呀 !

英文有三把唔同声, 男, 女 同小朋友..

ki媽 寫道:

thanks!!!
‹ 上一主題|下一主題