用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 唔好麻木去保護
樓主: lllaaauuulau
go

唔好麻木去保護 [複製鏈接]

原帖由 bchi 於 10-10-11 16:11 發表
你地個個都好好笑啊 假人 )))))))
hahahaha 我就黎比你地笑屎

唔知呢.. 我好蠢...唔知邊個真邊個假, 不過, 我印象中, lau 都認同過我講0既野架....

btw,  kuenkuen,  .. 你係叫娟娟 ...

ha ha 我係娟娟呀!
support LMC, support teachers, support my child.

回覆 10# Whitepine 的文章

你好白松兄,多謝你幫我講左句說話. 我係"新人"上個月先register,可能唔係好習慣!

但我地大家都要學下"LMC~C字 - control"一下自己情緒及EQ,{更加作為一個爸爸話睇唔過眼....講句公道話, 客觀D好D}可能我系一個新人,我好開心我小朋友能夠在LMC 1A 讀書,如果你覺得我系假既,我唔會講到所謂既問題. 真系大家要平心情氣去討論. 真系唔好麻目去保護.

我同我先生本來打算開名.但有家長都唔系平心靜氣去討論. 所以我與我先生暫時唔開名.

我提過嘅問題有人問
1)我誠應校巴今年其實已經盡晒力
2)普通話老師佢到高年級都系有大部份時間用"廣東話"教.呢個系事實
另外我當然知分開CC班同NC班上中文班啦.但上CC班都用"廣東話"教
3)公開比賽.家長系比左錢參加呀.

醒目開學勳章

Sorry, jeffry. I am not pointing to anyone indeed.

This forum is free for discussion. Sometimes, we might just misundstand there are full of conspiracies or guess who is doing something for some reasons..

I think everyone here would like to share their opinions on LMC. Some comments were good and some were not good. But we should place ourselves in a fair ground, right?

原帖由 jeffry 於 10-10-11 21:49 發表
Whitepine,

I am not conspiracy with others.  You misunderstood my meaning.  My boy loves LMC.  His class teachers are very good and extremely helpful.    I do not have any complain against LMC.
"窮蒼派"第88代大弟子:窮蛋蒼老人

醒目開學勳章

lllaaauuulau 媽咪,

希望你同你先生都唔好介意,只係你"突然"光臨這個LMC的王國,而你在你的回應中大部分都對LMC有D意見。可能我地呢班小家長,大家吹水左成年,突然在呢個月有位LMC家長,對LMC有D意見,而D意見似乎唔似一個新家長所說的話,似乎對校內的事比我地呢班八掛家長重清楚,所以我地你一言我一語去分享你提供的內幕消息吧!!

正因為你係"新人",我地又唔清楚你係乜頭乜路,所以在言談中對你有D疑惑"姐"!!希望你明白!!!

我認為LMC真係有乜野地方做得唔好或處理不當,提出來都是一件好事,相信你都係希望LMC好吧!!!

相信校方睇到我地家長呢D問題,校方應該會加力去改善吧!!!

P.S. 我係"中間道",唔係"無間道"

原帖由 lllaaauuulau 於 10-10-11 22:31 發表
你好白松兄,多謝你幫我講左句說話. 我係"新人"上個月先register,可能唔係好習慣!

但我地大家都要學下"LMC~C字 - control"一下自己情緒及EQ,{更加作為一個爸爸話睇唔過眼....講句公道話, 客觀D好D}可能我系一個新人, ...

小兒是今年插班生,林文燦學校有很多時都令我感動,
小兒第一天上學學校安排同學照護小兒,令他感受到被重視 .
小兒午餐吃得很少,班主任好擔心同我講. 其實放暑假太耐食慣呀媽煮 .多謝miss關心
小兒最近做咗I.T班長,老師話令小兒可以對學校有使命感.
小兒開心到飛起
還有很多很多...........學校每每都關心學生的感受我又點會麻木感受唔到.
其實每間學校都會有些間題,,,,,,,,,,,,,,
小兒話中文有兩名老師教是一正一副手,
請不要點名.請尊重別人.個人感受當然可以發表,但點名批評令當事人好唔公平.實在太殘忍.................

我都係新登記, 不過我唔係假人too~

有機會要起lmc 相認下

醒目開學勳章

好,We are LMCites!!

原帖由 peacegigi 於 10-10-12 07:07 發表
我都係新登記, 不過我唔係假人too~

有機會要起lmc 相認下

原帖由 小蜜蜂BB 於 10-10-11 23:50 發表
小兒是今年插班生,林文燦學校有很多時都令我感動,
小兒第一天上學學校安排同學照護小兒,令他感受到被重視 .
小兒午餐吃得很少,班主任好擔心同我講. 其實放暑假太耐食慣呀媽煮 .多謝miss關 ...

jeffry,

首先,  你誤會左白松兄, 佢唔係話你架傻瓜

好, 跟住.

各位家長 包括 lllllllaaaaaaauuuuuulau,

我地大家係lmcity 家長, 以前有d 咩誤會都粉咇字,  抹左佢喇, 正所謂.. 火裡火裡去, 水裡水裡去, 大家以後仲要一齊支持lmc 的發展, 仲有一班不辭勞苦早起遲走的校長及老師, 仲有一班義工家長, 我地只係負責係度吹下水, 乜都幫唔到, 就更加要團結, 唔好比出面睇屎我地課室張枱有塵 !!!

黎,  各家長請清清喉嚨, 一齊唱 we are one !!!
ready ~~ 1...2...3

We are one, you and I
We are like the earth and sky
One family under the sun

All the wisdom to lead
All the courage that you need
You will find when you see
We are one :;pppp: :;pppp:
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

this is for our sharp comments and help each other , sometimes make happy together than no more stress.

原帖由 bchi 於 10-10-12 10:10 發表
jeffry,

好, 跟住.

各位家長 包括 lllllllaaaaaaauuuuuulau,

我地大家係lmcity 家長, 以前有d 咩誤會都粉咇字,  抹左佢喇, 正所謂.. 火裡火裡去, 水裡水裡去 ...

今日本來心情很down, 因亞仔仍未收到offer, 但每次看完bchi 的發表, 都忍不住

原帖由 gundomwing 於 10-10-12 10:42 AM 發表
今日本來心情很down, 因亞仔仍未收到offer, 但每次看完bchi 的發表, 都忍不住

我認得你啊高達榮,  你係周時話自己路過, 跟住入來kakaka 的.

喂喂, 你都有去in lmc 的right ? 阿仔有冇唱歌跳舞呀 ?  你有冇去in 男咇呀 ? 聽講令到小朋友幾難堪咁喎...

anyway , 祝你關關順利, 殺入2nd in, 再殺晒d offers 返來.

開名話老師好似唔係幾好喎....

路人丙字...

亞仔有in LMC, 佢話有唱歌跳舞, "男咇"都有in, 不過亞仔次次面試後都不會說考什麼, 只有我從BK其他forum中知道面試內容, 跟著再問他, 他通常都說"唔記得佐".

anyway, 多謝您既祝福!

bchi,

你d post 好正呀

原帖由 bchi 於 10-10-12 10:10 發表
jeffry,

好, 跟住.

我地大家係lmcity 家長, 以前有d 咩誤會都粉咇字,  抹左佢喇, 正所謂.. 火裡火裡去, 水裡水裡去 ...

lllllllaaaaaauuuulau,  

咁麻煩你將d 人名..改返做代號, 以絕事非 ~~~

egan媽咪,  

你就係其中果一位義工媽咪了,  we love u

高達wing & 蕭阿姨,

都係果句, 希望個個小朋友都得償所願, 開開心心上學去

原帖由 jeffry 於 10-10-12 03:37 PM 發表
Bchi  你好攪笑
我係jeffry 太太 所有comments 都係我寫的
我同jeffry絕對覺得選擇LMC係正確
見仔仔曰曰開心返學 老師超有愛心
希望各家長包容學校一些不足之處
更加要爲學校打氣 ...

‹ 上一主題|下一主題