用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) **06年大埔道崇幼k1 --- part II就放暑假啦!
樓主: silvia_ng
go

**06年大埔道崇幼k1 --- part II就放暑假啦! [複製鏈接]

All,

新版面好怪, 要慢慢研究研究先得~
想問你哋交咗相俾老師未呀?我今晚先去影, 要thu先有得交。
另外, 卓朗話聽日唔使再帶書返學喎。

原文章由 Ka_wai 於 07-7-3 20:10 發表
All,

新版面好怪, 要慢慢研究研究先得~
想問你哋交咗相俾老師未呀?我今晚先去影, 要thu先有得交。
另外, 卓朗話聽日唔使再帶書返學喎。

ka wai,

唔係唔駛帶書包呀! 許老師同我老公講話帶個空書包, 不過我諗應該要帶手冊卦! 仲有呀, 想問你要影咩相呀?

tk,

我都希望聽日heidi可以打到針la, 俾心機, 為你地祈禱!

silvia,

個新版真係有d怪wor! 要study下先得. 另外, 頭先我電話無電呀, 唔好意思!

蕉媽,

亞囡話信哥個後腦撞左落張chair道, 不過就無喊, 剩係摸住個頭仔wor! 希望信哥無事la! 另外, 我亞囡話你帶左茶點俾信信學野食呀! 跟住佢就懶得戚話7月個個都唔駛學野la! 俾佢笑c !

[ 本文章最後由 曦彤媽媽 於 07-7-3 20:35 編輯 ]

ka wai,
要影咩相呀? cheukying 都無講&手冊都無提wor!

tk,
希望heidi可以打針la! 加油呀!

all,
究竟到時幼愛班的同學係唔係著平時返學對白波鞋就得??    同埋各位搭校巴的小朋友會坐校巴還是跟屋企人一齊去呀??

En'C 唔見人,唔通真係唔可以順利過渡?

原文章由 silvia_ng 於 07-7-3 19:49 發表
你有冇準備到D長短火, 到時影底佢, 萬一HEIDI去唔到, 都可以有得睇呀麻。
對鞋留比佢學跳舞用啦:) 都唔會浪費既

肥歷陶學跳舞
會出動中古攝錄機,全程監控.:
tk
多謝各位mama關心,祝福,代禱.:D
heidi
魚肚好想似爸爸.

silvia,
我老公今朝同你問左喇, 許老師話會親自打俾你. 另外, 我老公今朝見到家齊拖住卓朗, 一路行一路細細聲喊, 行到課室門口仲大喊, 跟住所有同學仔望住家齊, 仲神色凝重, 我老公話個情境好攪笑, 佢仲叫我問你家齊係唔係唔夠訓呀?

checukying ma,
老師話可以自己聯絡校車果邊問下個時間wor!

heidi, tk,
等你地好消息la!

[ 本文章最後由 曦彤媽媽 於 07-7-4 09:38 編輯 ]

好慘呀!比人遞戒出境!我做錯左d咩呀﹖

唉! 一家人出左門玩左幾日, 返黎上BK原來改哂, 有鬼難用呀 :tongue:
上星期收到通告叫小朋友星期二拎 "乜乜鞋" 返學究竟係咩黎架? 仲有星期五個懇親會搭開校車果d就照搭校車返學, 家長就自己去呢?

原文章由 Xenc 於 07-7-4 11:18 發表
好慘呀!比人遞戒出境!我做錯左d咩呀﹖

enc,
終於見返你, 真係好呀! 可能你個名特別得滯, 所以入唔到境, 話時話, 新版真係無咁便呀! 希望所有崇幼爸媽都入得返黎la!:D

卓朗媽,
家齊冇提過要羅起哂d書呀, 佢今日都係帶哂d書返學。仲有係要帶咩相呀?佢都冇提喎.....

曦彤媽,
唔該你地先....我唸老師lunch時間就會打比我。
家齊佢而家成日都好夜先訓, 尋晚十一點幾, 同埋尋晚同我講佢有d喉嚨痛, 唔知今日係唔係有d唔舒服。
佢而家都仲係好易喊, 前晚我地一家人係度睇戲 - 哈爾移動城堡, 到睇哂既時候, 比姐姐發現到佢喊。我問佢點解喊, 佢又唔識表達。我問佢係唔係比部戲感動左, 佢又話係(佢又會知咩叫感動 ); 問佢係唔係唔捨得部戲做完, 佢又話係....都唔知佢喊乜鬼。

en'c,
你飯來囉........做乜比人cut鬼左個a/c? 你之前冇睇過自己個名過唔過到新版咩?

tk,
男仔都學得跳舞架, 做咩笑。:tongue:
你夜d記得報料話我地知heidi星期四可唔可以打針呀, 我地個個都等緊佢既好消息架。

alex,
你又有冇準備長短火呀

唉, 攪左好耐編文都出唔到,只係出得一行字, help!

silvia, 呢個新版超唔掂,又食曬

原文章由 longleg 於 07-7-4 12:02 發表

silvia, 呢個新版超唔掂,又食曬

longleg,
你唔好打d廣東話版o既字, 唔係就會食曬

原文章由 longleg 於 07-7-4 12:02 發表

silvia, 呢個新版超唔掂,又食曬口的字又del人
家齊冇嘜事呀?

信信都alright?

heidi & tk, 祝你一切順利,我公司同藥廠屬可以特價買雲芝丸之類,以前都幫過人買,如果需要可以通知我問下.

longleg,
你唔好打d廣東話版o既字, 唔係就會食曬

曦彤媽媽 THNAK YOU SO MUCH!!!

原文章由 silvia_ng 於 07-7-4 11:57 發表
曦彤媽,
唔該你地先....我唸老師lunch時間就會打比我。
家齊佢而家成日都好夜先訓, 尋晚十一點幾, 同埋尋晚 ...

silvia,
可能家齊真係唔係幾舒服wor! 你順便問下許老師la!
曦彤都有d唔係幾妥, 尋晚訓時好塞鼻, 希望佢同家齊都無事la!
今日唔駛帶書, 亞女話今日會派小武士3wor!

alex,
小朋友需要帶白色技巧鞋返學呀。記住明天幫卓宜化個靚粧,千祈唔好塗眼影呀。

原文章由 alexliu 於 07-7-4 11:31 發表
唉! 一家人出左門玩左幾日, 返黎上BK原來改哂, 有鬼難用呀 :tongue:
上星期收到通告叫小朋友星期二拎 "乜乜鞋" 返學究竟係咩黎架? 仲有星期五個懇親會搭開校車果d就照搭校車返學, 家長就自己去呢?

all,

請問有無人知道點樣可以將最新既回應放於第一版呢?
即係每次一入到呢個topic,就可以見到最新的回應,而無須按最後一頁。

請問男仔點化呢﹖仲話要set頭,幼愛班男仔mama,可否教教路,我應該點做呢﹖

老師仲話要濃妝,農莊我就識!
老公話如果化到成個紙札公仔咁,不如成個捧去燒wor!

sil,mud要check自己可唔可以順利過渡既咩﹖
最慘係,我無晒d pm,有好多info響裡面呀!

知道喇, 唔該哂, 周老師頭先都覆左我 lu

原文章由 E媽 於 07-7-4 13:01 發表
alex,
小朋友需要帶白色技巧鞋返學呀。記住明天幫卓宜化個靚粧,千祈唔好塗眼影呀。

alex,技巧鞋應該係跳「天上來的愛」喇!
技巧鞋舊式雜貨鋪有,十零元就有交易!

曦彤媽媽,
我問過cheukying, 佢話今日無派小武士3wor! 仲有, 我可能會當日自己帶佢去而唔搭校巴, 等我今晚同老公傾傾先!

En'C
乜你真係過渡唔倒呀? 無晒d資料真係好唔方便wor!

希望彤彤, 家齊可以快d無事啦!

[ 本文章最後由 cheukyingma 於 07-7-4 13:50 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題