用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: h28
go

陳瑞祺 [複製鏈接]

Re: 陳瑞祺

hakkantai 寫道:
祖明:
科科9字頭,邊有可能呀~嚇下佢地咋

細仔唔扭都幾得意,但好淹尖度弊呢,抱得唔好都多多事實

學老人家話,茨實多過薏米     

hakkantai ,
多謝妳的意見呀!

祖明,
謝謝妳的意見呀!可能我自已比較「精靈」,所以經常嫌棄我仔仔「薯仔」
我家鄰近明愛中心,我幫仔仔每天報了一個course(星期日休息),分別有普通話、英文寫作、中文寫作、乒乓球、hip hop舞(這個是我迫佢的)和科學007,而平時學緊的學林數和雙層電子琴則不變。

Hi 祖明,
唔該晒你呀, 好詳細呀
我都係驚校車好耐先番到屋企, 係咪學校會俾埋保母車既資料我 or 我自己出去找 ??
我的作品我的作品

gemini 寫道:
Hi 祖明,
唔該晒你呀, 好詳細呀
我都係驚校車好耐先番到屋企, 係咪學校會俾埋保母車既資料我 or 我自己出去找 ??

妳可以留意o下家長日o個日,學校門口會有人派卡片,佢o地都係唔同區既保母車司機。不過學校都會派通告俾新生,有晒全部地區既保母車司機既聯絡電話。

我的作品我的作品

thanks ~~
妳可以留意o下家長日o個日,學校門口會有人派卡片,佢o地都係唔同區既保母車司機。不過學校都會派通告俾新生,有晒全部地區既保母車司機既聯絡電話。
我的作品我的作品

歌地亞:

今日接亞囝校車時,見亞囡好開心喎~~佢係咁舉起張試卷俾我睇    雖然我睇唔清楚幾分,但見佢笑得咁開心,係咪考得好好呢?
亞囝今次中、英、常都OK,但數就強差人意    都係錯D唔小心o既地方度    提o左叫佢小心D,都要咁大意    如果唔係扣埋D冤枉分,今次考試應該好好,買o左份禮物都唔知獎唔獎佢好   

祖明

英文卷未派, 常 ok 啦 (無諗過會份卷已經計埋平時分落去), 中數就一般咋, 中數成日錯埋 d 小心o野~ 希望今日份英文卷 ok 啦 ~

佢一考完試已經收o左份禮喇 ======> NDS  
~ 歌地亞 ~

你地搞到我好緊張添,又唔想專登打電話問佢考成點,e+如熱鍋上ge螞蟻

剛剛亞囡同我講, 今日拎番黎 d 二年級新書唔好寫名住, 因為班主任同佢全班講, 唔知佢o地會不會留級, 如果留級 d 書要俾番書局......

哎呀, 唔好嚇我啦 ~      
~ 歌地亞 ~

仔仔今次成績比測驗進步

歌地亞 寫道:

剛剛亞囡同我講, 今日拎番黎 d 二年級新書唔好寫名住, 因為班主任同佢全班講, 唔知佢o地會不會留級, 如果留級 d 書要俾番書局......

哎呀, 唔好嚇我啦 ~      
老師嚇鬼咩,如果唔係太差,我諗留級仲難過升級

唔洗驚,以我所知去年有一個同學科科都唔合格(考第尾),依然可以升上小二(在我仔仔果班)。CSK的小一學位好搶手架!有位都收新生啦!

唔好搵留班黎嚇人喇 ~

我想問係咪7月有成績表拎 ? 今次有冇得見老師架 ? 我 check 過好似係星期二黎架 ~

csk家長jj 寫道:
唔洗驚,以我所知去年有一個同學科科都唔合格(考第尾),依然可以升上小二(在我仔仔果班)。CSK的小一學位好搶手架!有位都收新生啦!
~ 歌地亞 ~

咪係    成日搵留班o黎嚇人    唔單止嚇親D學生,仲嚇到我o地死死o下 :tongue:  :tongue: 好好玩咩?

歌地亞:
我諗今次應該唔會見家長,都冇通告派返o黎約時間見。學校唔會星期五派通告,星期二就見o既。o個日係平日,都要預時間俾要返工D家長請假o架!話見就見    唔係個個都得閒o既     

係呀!就快會派成績表啦!去年是仔仔自己領成績表不用見家長的。

7月6日是小六畢業禮,去年凡各班考第一和每科最高分、各班班長(服務奬)、各班操行獎都須出席領奬,所以各位有可能在這天要回校架!

jj:

咁我諗o個日亞囝實放假定啦    你提到以上各項獎項

佢都冇份    所以我同爸爸決定7月6日~~去

迪士尼一日遊     

csk家長jj 寫道:
係呀!就快會派成績表啦!去年是仔仔自己領成績表不用見家長的。

7月6日是小六畢業禮,去年凡各班考第一和每科最高分、各班班長(服務奬)、各班操行獎都須出席領奬,所以各位有可能在這天要回校架!
請問全班定係全級最高分要返學,家長是否都要去呢?而每科最高分需唔需要計埋上學期呢?
‹ 上一主題|下一主題